Πέμπτη, Ιουλίου 26, 2012

Δήλωση-βόμβα του Ρουμελιώτη: "Το ΔΝΤ ήξερε ότι το πρόγραμμα θα αποτύγχανε"



Το ΔΝΤ γνώριζε ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν είχε πιθανότητες επιτυχίας, δήλωσε στους Νew York Times ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
"Γνωρίζαμε στο Ταμείο από την αρχή, ότι αυτό το πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί γιατί δεν είχαμε κανένα – κανένα – παράδειγμα επιτυχίας" σημείωσε ο κ. Ρουμελιώτης.
Όπως ανέφερε στους NYT, επειδή η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης, δεν μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμα της για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της, όπως κάνουν σχεδόν πάντα οι χώρες που εφαρμόζουν προγράμματα του ΔΝΤ.
Παράλληλα, ο κ. Ρουμελιώτης τόνισε ότι η τρόικα υποτίμησε τις παρενέργειες που θα είχε στην ελληνική οικονομία, το φάρμακο που της χορήγησε.
"Το επιχείρημα που χρησιμοποιείται συχνά από την τρόικα για να ασκήσει κριτική στην Ελλάδα – και να αγνοήσει τα λάθη της – είναι ότι η βαθιά ύφεση οφείλεται στο ότι δεν εφαρμόστηκαν οι δομικές μεταρρυθμίσεις" υποστήριξε ο κ. Ρουμελιώτης.
Αν και παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα είχε αποτύχει σε αυτό το μέτωπο, υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η επίπτωση που είχαν οι οριζόντιες περικοπές στη ζήτηση.
http://www.press-gr.blogspot.gr/2012/07/blog-post_5231.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: