Παρασκευή, Απριλίου 19, 2013

Aνασχηματισμός - Άλλους 6 ζάπλουτους επωάζουν οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης

Άλλες 6 νέες κυβερνητικές θέσεις-ευκαιρία για κάποιους νέους πολιτικάντηδες που θα γίνουν ζάπλουτοι ετοιμάζει ο κ. Σαμαράς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίνας Μάνη στο Capital ο πρωθυπουργός αποφάσισε, αίφνης, τη δημιουργία έξι θέσεων αναπληρωτών υπουργών σε ισάριθμα υπουργεία.

 Έτσι το ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα θα γίνει ακόμη πιο ολιγομελές και μία ακόμη προεκλογική υπόσχεση πραγματικότητα. Το γεγονός ότι όλο αυτό το κυβενητικό λεφούσι το πληρώνουμε εμείς και οι επόμενες γενιές δεν έχει καμία σημασία. Αρκεί να βολευτούν εκείνοι από τους αυλικούς των 3 πολιτικών αρχηγών που γουστάρουν την λέζα και την προβολή. 

Πρόκειται για τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας-Θράκης, ενώ η απόφαση εστάλη άμεσα στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση. 

Παρά τις... συστάσεις, βεβαίως, φούντωσαν οι συζητήσεις περί ανασχηματισμού, καθώς η εξήγηση περί «νομικού κενού» δεν ακούστηκε καθόλου πειστική. 

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά επιμένουν πως δεν πρόκειται να γίνει καμία κυβερνητική αλλαγή «πριν υλοποιηθεί το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με την τρόικα την προηγούμενη εβδομάδα» εν όψει της αξιολόγησης του Ιουνίου. 

Σημειώνουν δηλαδή ότι ο περίφημος ανασχηματισμός θα γίνει («αν γίνει») εκείνο το διάστημα, ώστε το νέο σχήμα να «τρέξει» τη δουλειά του με μία σχετική άνεση χρόνου, δεδομένου ότι οι τροϊκανοί θα μας ξανάλθουν τον Σεπτέμβριο. 

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς φέρεται να έχει σχηματίσει εικόνα για το ποιοι υπουργοί-αναπληρωτές-υφυπουργοί πρέπει να αντικατασταθούν, ωστόσο ποντάρει στην κινητοποίηση αρκετών εκ των «αδρανών» εξαιτίας (και) της φημολογίας περί ανασχηματισμού. «Αυτή τη στιγμή όλοι είναι στην πρίζα κι αυτό μετράει», λένε συνεργάτες του. 

Με την κάλυψη «του νομικού κενού» πάντως τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου… πλησιάζουν αισίως στα 50 έναντι των 41 που είναι σήμερα, καθώς προβλέπεται και μία επιπλέον θέση υφυπουργού στο Παιδείας. 

Η ύπαρξη αναπληρωτών σε όλα σχεδόν τα υπουργεία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει... κενό εκπροσώπησης των κυβερνητικών εταίρων σε αυτά. 

Η λεπτομέρεια είναι ότι ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό, ενώ ο υφυπουργός στον υπουργό του.


Πηγή: Aνασχηματισμός - Άλλους 6 ζάπλουτους επωάζουν οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης ~ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ http://www.staparaskinia.gr/2013/04/a-6.html#ixzz2QtecRBbw

Δεν υπάρχουν σχόλια: