Παρασκευή, Ιανουαρίου 09, 2015

Προσπαθώντας να διασωθεί ο Αντώνης Σαμαράς μετατρέπει την ΝΔ σε ακροδεξια?

Κάθε εκλογική αναμέτρηση στις δημοκρατικές χώρες είναι μια πολύ σκληρή μάχη. Είναι αναμενόμενο, σχεδόν αναγκαίο. Αυτό που είναι παράλογο, χυδαίο, εντελώς αηδιαστικό, είναι ένας απερχόμενος πρωθυπουργός σε απόγνωση να προσπαθεί να διασωθεί ξυπνώντας τα ταπεινότερα, σκοτεινότερα ένστικτα του κόσμου. Η κακή μέρα φαίνεται από το πρωί λένε. Η ποιότητα της προεκλογικής εκστρατείας του πρωθυπουργού φάνηκε όταν τις πρώτες δηλώσεις τις έκανε ποζάροντας με φόντο τον φράχτη του νομού Έβρου κατηγορόντας την αντιπολίτευση για τους παράνομους μετανάστες.
Δεν είχα ποτέ φανταστεί, το λέω ειλικρινά, πως με νωπό ακόμα το αίμα δώδεκα Γάλλων στο γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo, ο κ. Σαμαράς θα προσπαθούσε από το προεκλογικό βήμα θα προσπαθούσε να εκβιάσει από τις δολοφονίες κάποιο πολιτικό όφελος, υιοθετώντας τη γλώσα που ακούμε από την εξωσυστημική ακροδεξιά. Κάποιοι φίλοι θα πουν ότι η έκπληξή μου προδίδει αφέλεια, αφού ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν για χρόνια ο γνωστός για τη συναλλαγή του με την Χρυσή Αυγή, κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος. (Ο κ. Μπαλτάκος, με την ευκαιρία, μέχρι σήμερα δεν έχει διαγραφεί από την Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά).
Φώναζα για την αντίστοιχη ακροδεξιά καμπάνια του υποψήφιου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άρη Σπηλιοτόπουλου, ο οποίος πρίν από έξι μήνες επέλεξε να κάνει σημαία του την όψιμη αντίθεσή του για τη δημιουργία του πρώτου λατρευτικού χώρου για μουσουλμάνους στην Αθήνα. Ενός χώρου τον οποίο είχε εγκρίνει ως υπουργός στην κυβέρνηση Καραμανλή. Κάποιοι δικαιολόγησαν αυτή την στάση λέγοντας ότι ο Σπηλιοτόπουλος προσπάθησε έτσι να στερήσει ψήφους από την Χρυσή Αυγή και κατά κάποιον τρόπο πρέπει να είμαστε και ευγνώμονες από πάνω. Αμφιβάλω αν η χυδαία ακροδεξιά ρητορική του Αντώνη Σαμαρά μπορεί να εξηγηθεί έτσι. Εν πάσει περιπτώσει στην απέλπιδα προσπάθεια να εισπράξει κάποιο μικροκομματικό όφελος από την ακροδεξιάς ο κ. Σαμαράς μετατρέπει το κεντροδεξιό κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή σε φοβική ακροδεξιά. Αναρωτιέμαι πόσοι ψηφοφόροι από τον παραδοσιακό κεντροδεξιό χώρο θα το αντέξουν αυτό.
Δε θα προσποιηθώ ότι με νοιάζει η επερχόμενη ήττα του κόμματος του κ. Σαμαρά. Ελπίζω να καταρρεύσει όσο γίνεται πιο γρήγορα. Το μόνο που με νοιάζει είναι στην πορεία να μην κατορθώσει να γκρεμίσει και την χώρα. Μαζί με την προσπάθεια δημιουργίας "bank run" στις τράπεζες αυτή η ρητορική του πρωθυπουργού είναι μια ακόμα απόπειρα να συμπαρασύρει την Ελλάδα στο χάος. Σε αυτή του την προσπάθεια, "δεξιοί", "φιλελεύθεροι", "μεταρρυθμιστές", "σοσιαλδημοκράτες", "αριστεροί", όλοι οι Έλληνες πρέπει να αντιταχθούμε.

https://www.facebook.com/stratos1/posts/10153040478366913?pnref=story

Δεν υπάρχουν σχόλια: