Δευτέρα, Μαΐου 25, 2015

Χρεοκοπούν οι χρεοκοπημένες χώρες;

Γραμμενο πρωτη φορα το 2011,σας θυμιζει σημερινες καταστασεις?


 Λοιπόν νικήσαμε και πάλι, μετά βαΐων και κλάδων προσπαθούν να μας πείσουν για την αναγκαιότητα του συμφώνου σταθερότητας. 

Δεν λένε όμως τι περιμένει τον λαό για τα επόμενα χρόνια, και δεν μιλάμε για τα επόμενα λίγα χρόνια. Μιλούν ως συνήθως για δυσκολίες που θα τις ξεπεράσουμε, για νέα μέτρα που πρέπει να πάρουμε αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε, για την επόμενη μέρα που την βλέπουν μόνο αυτοί και μετά..... 

Θα αρχίσει το ξεζούμισμα της χώρας, ό,τι έχει μένει απούλητο θα πάει για πούλημα, ό,τι έχουμε σαν εθνικό πλούτο θα τον παραδώσουμε σε αυτούς που μας άφησαν να αναπνέουμε ακόμη λίγο, ο λαός θα υποφέρει από τα συνεχόμενα νέα μέτρα, εκείνοι θα μας υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια με μόνο στόχο να συνεχίσουν να διαχειρίζονται ένα κατεστραμμένο πλοίο και όλα θα συνεχιστούν έτσι. 

Καθημερινά θα βλέπουμε την αναλγησία και την αδιαφορία τους, θα μας μιλάνε στο όνομά μας αλλά θα νοιάζονται μόνο για την καλοπέραση και την βόλεψή τους, θα καταργούν όλες τις κρατικές δαπάνες που βοηθάνε τους αδύναμους να επιβιώσουν με πρόσχημα την σωτηρία της χώρας. 

Προσωπικά δεν ελπίζω πλέον τίποτα, το παιχνίδι είναι στημένο από όλους, τώρα καταλαβαίνω τι εννοούσε η Μπενάκη όταν έλεγε για τις αλλαγές που θα επέλθουν όταν μίλαγε στον Παπούλια. 

Το γεγονός είναι ένα, ο λαός πλέον μπαίνει στην άκρη, ο λαός δεν έχει σημασία διότι είναι χειραγωγημένος και χωρισμένος σε φατρίες ανάλογα με τι τον συμφέρει, η ελίτ ξέρει καλά την δουλειά της, ήδη οι νόμοι που περιμένουν να ψηφιστούν έχουν σαν στόχο τις πολιτικές και δημοκρατικές ελευθερίες μας, η μπανανιά που ονειρεύτηκαν παίρνει σάρκα και οστά. 

Προδομένοι εδώ και χρόνια, ανήμποροι να εκφράσουμε την οργή μας θα υποστούμε όλες αυτές τις αλλαγές για την σωτηρία της χώρας, μιας χώρας που δεν θα είναι πλέον δική μας αλλά αυτών που την πρόδωσαν, την ξεπούλησαν, την δίκασαν. 

Επιμήκυνση του χρέους και σμίκρυνση των δικαιωμάτων και των ελπίδων μας η απόφαση  της Ευρώπης. 

Όσοι είναι τυχεροί να φυτοζωούν με πενιχρά εισοδήματα και να υποφέρουν να βλέπουν το ξεπούλημα χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν θα αποδεχτούν την κάρτα του πολίτη, τον έλεγχο και την ηθική τους απαξίωση και θα έχουν τις μελλοντικές γενιές να τους κοιτούν με απορία και οργή ρωτώντας γιατί αφήσαμε την χώρα μας να γίνει ένα ερείπιο που το κυβερνάνε ανίκανοι. 

Το μεγαλύτερο ψέμα είναι ότι προσπαθούν να μας σώσουν από την χρεοκοπία, μα είμαστε ήδη χρεοκοπημένοι, οικονομικά και ηθικά. 

Νικήσαμε μα το ποτήρι είναι πικρό, δεν είναι κρασί είναι κώνειο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: