Τρίτη, Φεβρουαρίου 23, 2016

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 1,790 ΔΙΣ. - 99 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ = ΑΠΑΤΗ (“ΑΡΙΣΤΕΡΗ”)…

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Υπάρχουν διάφορες τεχνικές εξαπάτησης: Οι κονκισταδόρες κουνούσαν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Οι μικρεμποράκοι της προπαγάνδας βαφτίζουν την λαχανίδα για κρέας. Και οι απατεωνίσκοι όλων των εποχών πουλάνε τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες.  
Οι σημερινοί κυβερνώντες μας δεν έχουν κάποια προτίμηση. Χρησιμοποιούν όλες τις μεθόδους.
Οι τελευταίες επιδόσεις τους στον τομέα της πολιτικής απατεωνιάς καταγράφηκαν στην συζήτηση στη Βουλή για το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα».  
Τι μας λένε οι πρωτο-δεύτερη φορά «αριστεροί» κυβερνώντες; Ότι με τα… 99 εκατομμύρια του «παράλληλου προγράμματός τους» (σσ: περί αυτού πρόκειται: 99 εκατομμύρια…) δίνουν σαφές δείγμα της «κοινωνικής ευαισθησίας» τους και της αντίληψής τους περί «κοινωνικής δικαιοσύνης»!  
Και πράγματι, το δείγμα τους είναι κάτι παραπάνω από σαφές. Εξηγούμαστε:
Για να δει κανείς το μέγεθος του θράσους δεν χρειάζεται να υπολογίσει τον Αρμαγεδδώνα που έρχεται. Αφήνουμε, δηλαδή, κατά μέρος τα δισεκατομμύρια των νέων μέτρων που ετοιμάζονται να φορτώσουν στον λαό. Μέτρα που η ΕΕ τη μια τα υπολογίζει σε 5 δισεκατομμύρια και την άλλη ο Τόμσεν σε 10 δισεκατομμύρια. Αφήσουμε επίσης κατά μέρος τη ληστεία που ετοιμάζουν με το Ασφαλιστικό. Επιπλέον αφήνουμε κατά μέρος κι όλα εκείνα που κλέβουν εφαρμόζοντας και επαυξάνοντας τα μέτρα των προηγουμένων, από ΕΝΦΙΑ μέχρι χαράτσια.  
Για να γίνει αντιληπτή η αναισχυντία τους είναι αρκετό να υπολογιστούν τρία - τέσσερα μόνο μεγέθη από ρυθμίσεις που «τρέχουν». Να υπολογιστούν, δηλαδή, μερικές μόνο από τις ήδη υφιστάμενες επιβαρύνσεις που έχουν επιφέρει στο λαό με ρυθμίσεις που τις έχουν ήδη προαποφασίσει, τις έχουν ήδη ψηφίσει και που ήδη τις εφαρμόζουν στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου.  
Ας δούμε, λοιπόν, συγκεκριμένα κάποια από τα ποσά που έχουν ήδη βουτήξει μέχρι τώρα και ας τα συγκρίνουμε κατόπιν με τα… 99 εκατομμύρια της «κοινωνικής ευαισθησίας» τους:  
α) ΦΠΑ: Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού για το 2016 οι προβλέψεις των εσόδων από ΦΠΑ ανέρχονται στα 14,376 δισ. ευρώ. Πέρσι τα έσοδα από ΦΠΑ ήταν 13,519 δισ. ευρώ (εισηγητική έκθεση προϋπολογισμού 2016, σελίδα 64). Δηλαδή, μόνο από την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ (που αποτελούσε «κόκκινη γραμμή» και «δεν θα αυξάνονταν ποτέ»…) σε ένα χρόνο βουτάνε 857 εκατ. ευρώ!  
β) Αυξήσεις εισφορών στις κύριες συντάξεις: Η αύξηση της εισφοράς ασθενείας των συνταξιούχων από 4% σε 6% στις ακαθάριστες κύριες συντάξεις ισοδυναμεί με ένα ποσό που το πληρώνουν ήδη οι συνταξιούχοι και φτάνει τα 532,5 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση(http://www.enikos.gr/economy/361889,Syntaxeis-Oi-allages-toy-2015-kai-o-logariasmos-toy-2016.html).  
γ) Αυξήσεις εισφορών στις επικουρικές συντάξεις: Από την επιβολή εισφοράς ασθενείας 6% στις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις το «χαράτσι» ανέρχεται στα 178 εκατ. ευρώ τον χρόνο.  
δ) Κατάργηση ΕΚΑΣ: Από την προαποφασισμένη και μνημονιακή ρύθμιση αναμένεται σε πρώτη φάση η αφαίρεση εισοδήματος από τους συνταξιούχους ύψους 223 εκατ. ευρώ.  
Με άλλα λόγια: Μόνο από την αύξηση του ΦΠΑ και από την αρπαγή των συντάξεων μέσω αύξησης εισφορών και κατάργησης του ΕΚΑΣ οι «αριστεροί» κυβερνώντες βουτάνε, αρπάζουν, κλέβουν από τους ασθενέστερους ένα ποσό που ξεπερνά το 1,790 δισ. ευρώ.  
Αλλά την ίδια ώρα μοιράζουν «παράλληλα προγράμματα» της τάξης των… 99 εκατομμυρίων.  
Δηλαδή: Αυτά που έχουν ήδη πάρει από δυο και μόνο πηγές, από το ΦΠΑ και τις συντάξεις (και χωρίς να υπολογίζονται όσα ετοιμάζουν) είναι 18 φορές περισσότερα απ’ τα ψιχία που (υποτίθεται) ότι «δίνουν».  
Αυτό είναι το «παράλληλο πρόγραμμα» του κ.Τσίπρα. Αυτή είναι η «κοινωνική ευαισθησία» της κυβέρνησης. Αυτή είναι και η «αριστεροσύνη» τους. Ισοδύναμη του Στουρνάρα και του Σαμαρά.  
***  
Υστερόγραφο:
Οι κουβαρντάδες των… 99 εκατομμυρίων δεν είναι μόνο ότι πουλάνε «κοινωνική δικαιοσύνη» με ξένα κόλλυβα. Και μάλιστα με τα κόλλυβα που οι ίδιοι οι κοινωνικά και οικονομικά «πεθαμένοι» τα έχουν πληρώσει ήδη 18 φορές στους «νεκροθάφτες» τους.  
Υπενθυμίζουμε: Οι κουβαρντάδες των… 99 εκατομμυρίων είναι οι ίδιοι που στο ξεχασμένο εκείνο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», σαν «πρώτες βοήθειες» - όπως οι ίδιοι έλεγαν - για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης», έταζαν 2 δισ. ευρώ …  
http://iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: