Σάββατο, Δεκεμβρίου 09, 2023

Ποινική καταγγελία κατά των υπευθύνων για τη συμφωνία αγοράς μεταξύ της ΕΕ και της BioNTech/Pfizer στη Χάγη

 

Ποινική καταγγελία κατά των υπευθύνων για τη συμφωνία αγοράς μεταξύ της ΕΕ και της BioNTech/Pfizer στη Χάγη
5 Δεκεμβρίου 2023 
Η προηγουμένως μυστική συμφωνία προκαταβολής μεταξύ της ΕΕ και της BioNTech/Pfizer διέρρευσε πρόσφατα: Μόνο ο φορολογούμενος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την αναμενόμενη ζημιά από το εμβόλιο BioNTech/Pfizer. Κατά των υπευθύνων κατατέθηκε μήνυση στη Χάγη στις 28 Νοεμβρίου.

Διαδήλωση ενάντια στις αποτυχίες των πολιτικών, Κολωνία, 3 Οκτωβρίου 2022
Του Felicitas Rabe

Στις 28 Νοεμβρίου, δύο εκπρόσωποι της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα United for Freedom υπέβαλαν ποινική μήνυση κατά εκείνων που ήταν κυρίως υπεύθυνοι για τη συμφωνία προκαταβολής BioNTech Pfizer στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) στη Χάγη. Η σύμβαση για την αγορά εμβολίων συνήφθη στις 20 Νοεμβρίου 2020 μεταξύ της ΕΕ και των φαρμακευτικών εταιρειών BioNTech/Pfizer.

 

Η συμφωνία προκαταβολής υπογράφηκε για την Pfizer από την Global President for Vaccines Nanette Cocero και για την ΕΕ από την Επίτροπο Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδη. Μέχρι στιγμής, τόσο η Επιτροπή της ΕΕ όσο και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών έχουν αρνηθεί να αποκαλύψουν τη σύμβαση. Συγκεκριμένα, οι δύο ακτιβιστές Grimmenstein-Balas και Kranz κατήγγειλαν τα ακόλουθα άτομα στο δικαστήριο της Χάγης:ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus,
ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Pfizer Biopharmaceuticals, Albert Bourla,
ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Paul Ehrlich, Klaus Cichutek,
ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), Emer Cooke,
η πρώην Πρόεδρος Vaccines, Pfizer Biopharmaceuticals Group, Nanette Cocero,
ο συμπρόεδρος του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, William "Bill" Gates III.,
η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδη,
η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen και άλλοι.

 
 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το έγγραφο που έχει πλέον γίνει διαθέσιμο δείχνει επίσης ότι η χρήση του εμβολίου είναι υπό την αποκλειστική ευθύνη των κρατών μελών της Ε.Ε. Αυτό σημαίνει ότι δεν ευθύνονται ούτε η ΕΕ ούτε οι φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά μόνο οι φορολογούμενοι των αντίστοιχων κρατών μελών. Προβλεπόταν ακόμη και συμβατικά ότι η ΕΕ αποδέχτηκε τους «σημαντικούς κινδύνους και αβεβαιότητες» στην παραγωγή εμβολίων.
Στη σελίδα 25 του συμβολαίου , οι αναμενόμενες ζημίες εμβολιασμού που γενικά θα εξαιρούνταν από την ευθύνη με τον εμβολιασμό Pfizer/BioNTech παρατίθενται λεπτομερώς: θάνατοι, σωματικοί τραυματισμοί, ψυχικές ή συναισθηματικές βλάβες, ασθένειες, αναπηρίες, απώλεια ή ζημία περιουσίας, οικονομικές ζημίες και διακοπές λειτουργίας. Εάν αυτή η ζημιά επρόκειτο να συμβεί ως αποτέλεσμα του εμβολιασμού, η φαρμακευτική εταιρεία δεν θα είναι υπεύθυνη για αυτήν.

Στις αντίστοιχες παραγγελίες εμβολίων που διαπραγματεύτηκαν με την ΕΕ, τα επιμέρους κράτη μέλη επιβεβαίωσαν επίσης "ότι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου δεν είναι γνωστές και ότι θα μπορούσαν να εμφανιστούν άγνωστες παρενέργειες".
Σύμφωνα με τη δήλωση, οι κυβερνήσεις γνώριζαν πολύ καλά ότι τα εμβόλια σε καμία περίπτωση δεν θα εμπόδιζαν την εξάπλωση του ιού του κορωνοϊού και ότι αντιθέτως θα μπορούσαν να αναμένονται κάθε είδους ζημιά στα εμβόλια. Αντίθετα, είπαν ψέματα στους πληθυσμούς τους και τους ανάγκασαν να εμβολιαστούν. Με τον τρόπο αυτό, παραβίασαν το ισχύον διεθνές ποινικό δίκαιο:
«Με αυτόν τον τρόπο, αγνόησες τον Κώδικα της Νυρεμβέργης και τα γενικά ανθρώπινα δικαιώματα»
 
 https://hellenicrevenge.blogspot.com/2023/12/biontechpfizer.html?spref=tw

Δεν υπάρχουν σχόλια: