Πέμπτη, Ιουνίου 26, 2014

Επιστολή Γαϊτανάρου στον πρωθυπουργό για την αυτοκτονία στους Δολούς


Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στέλνει ο Λυκούργος Γαϊτανάρος μετά την αυτοκτονία δανειολήπτη  στους Δολούς και ζητεί να ληφθούν μέτρα προστασίας των πολιτών από τις τράπεζες.
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής: 
"Μόλις επέστρεψα από το χωριό μου, τους Δολούς, από την κηδεία ενός απλού αγρότη, ο οποίος απαγχονίσθηκε. Δεν μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους το τι έγινε στην κηδεία του Γεώργιου Λούζη, 72 ετών, πατέρα τεσσάρων τέκνων. Στο πονεμένο και αιματοβαμμένο χωριό Δολοί με 82 θύματα του εμφυλίου πολέμου. Κι αυτός είχε θύμα τον αδικοσκοτωμένο πατέρα του, από την παράταξή μου και μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια και τη δυστυχία, πολύ καλός άνθρωπος, σύζυγος, πατέρας, συγχωριανός και φίλος. Τα κλάματα και τα μοιρολόγια ήταν απερίγραπτα! Ράισαν λόγγοι και βουνά, ραχούλες και λαγκάδια. Και ποιος ο λόγος παρακαλώ; Για ένα τραπεζικό δάνειο 3.000 € που είχε λήξει κάποια δόση και δεν είχε να την δώσει και του έκανε η τράπεζα κατάσχεση, ακόμα και σε μια μικρή καταθεσούλα που είχε στην τράπεζα για τα έξοδα της κηδείας του και της γυναίκας του.
Κύριοι, αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο για τη Μεσσηνία που έσβησαν οικογένειες με ιστορία και παράδοση από τα ληστρικά συγκροτήματα που λέγονται τράπεζες. Πόσες μεγάλες οικογένειες καταστράφηκαν; Πόσοι άνθρωποι δεν αυτοκτόνησαν; Ανθρωποι χρήσιμοι, παραγωγικοί και ωφέλιμοι στην εθνική οικονομία. Και έφυγαν από τη ζωή πονεμένοι και δυστυχισμένοι.
Ανθρωποι που τα είχαν δώσει όλα αψηφώντας το προσωπικό συμφέρον με καθαρά χέρια, καθαρή συνείδηση και με μεγάλη προσφορά! Και γιατί παρακαλώ; Για να επιπλεύσουν οι ασυνείδητοι, οι κομπιναδόροι που τους ζούμε μέχρι σήμερα!
Ελεος, δεν θα σταματήσει επιτέλους αυτός ο κατήφορος; Δεν θα πρέπει να μας κυβερνήσουν άνθρωποι με όραμα και φαντασία; Για να σταματήσουν τα κακά κρούσματα που έρχεται το ένα κατόπιν του άλλου! Για 3.000 € μας έπιασε η ευσυνειδησία στον άνθρωπο που πραγματικά το είχε ανάγκη, με τέσσερα παιδιά και όχι για τα δισεκατομμύρια από τις μπίζνες και τις κομπίνες άλλων!

Κύριε πρωθυπουργέ, ο κατήφορος είναι μεγάλος και έχετε υποχρέωση να τον σταματήσετε! Η πολιτική πλέον απέτυχε στην Ελλάδα και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να γράψουμε στη Βουλή «οικία προς ενοικίαση», για να γλιτώσουμε τα χειρότερα!".
http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/40224-gaitanaros-samarasΔιαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/40224-gaitanaros-samaras

Δεν υπάρχουν σχόλια: