Κυριακή, Φεβρουαρίου 04, 2024

Η Κομανέτσι ξανακτυπά

 



ΣΗΜΕΡΑ 4/2/2023

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου που γιορτάζεται σήμερα 4 Φεβρουαρίου θέλω να υπενθυμίσω σε όλους ότι η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές. Πριν από λίγες μέρες παρουσίασα στη Βουλή με την αναπληρώτρια υπουργό κ. Αγαπηδάκη, τα προγράμματα προσυμπτωματικών ελέγχων που υλοποιεί το υπουργείο Υγείας και αυτά που θα ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Ως υπουργός Υγείας προτρέπω όλους και όλες να επισκεφτείτε το κοντινότερο νοσοκομείο και να πραγματοποιήσετε αυτές τις δωρεάν εξετάσεις που σας αφορούν.

Γιατί με την Υγεία μας δεν παίζουμε!

 

 ΤΟ 2014

Σε μια πρωτοφανούς κυνισμού δήλωση προέβη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας τον καρκίνο ασθένεια που δεν είναι επείγουσα και ως εκ τούτου δεν καλύπτεται για τους ανασφάλιστους στα δημόσια νοσοκομεία, παρά μόνο στα τελικά της στάδια!

 
Οι ανάλγητες δηλώσεις του υπουργού Υγείας παρατίθενται σε δημοσίευμα της έγκυρης αμερικανικής εφημερίδας Washigton Post (με ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου), η οποία αναφέρεται στην κατάρρευση του συστήματος περίθαλψης στην Ελλάδα. Μάλιστα, η εφημερίδα περιγράφει την οδύσσεια ενός ανασφάλιστου ηλικιωμένου καρκινοπαθούς, του 60χρονου Νίκου Σολωμού, ο οποίος αδυνατεί να βρει τα χρήματα για να θεραπευτεί από την επάρατη νόσο.
 
https://www.avgi.gr/koinonia/87581_astheneies-opos-o-karkinos-den-theoroyntai-epeigoyses-ektos-eisai-sta-telika-stadia

Δεν υπάρχουν σχόλια: