Τρίτη, Δεκεμβρίου 09, 2008

Ως Ποτε.......







Απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου,τιποτα απο οσα περιμεναμε να γινει δεν εχει γινει.
Περασαν κυβερνησεις που προεκλογικα υποσχονταν ,καθαρση,σεμνοτητα και ταπεινοτητα,καλυτερες ημερες για τον λαο και αλλα πολλα.
Καθε φορα και απο την ημερα που η καθε κυβερνηση αναλαμβανε καθηκοντα αρχιζε να ξεφτιζει το παραμυθι που τοσους μηνες πριν υποσχονταν,αστυνομικη βια,σκανδαλα,ελλειψη ενδιαφεροντος για τα καθημερινα προβληματα του πολιτη,ασυδοσια,πλουτισμος των υπουργων και των διαφορων κολλοελληνων που τους περιτριγυριζαν.
Και περασαν τα χρονια με το ιδιο μοτιβο,και αλλα σκανδαλα,πληρης καταρευση της δημοσιας παιδειας,της υγειας,μισθοι πεινας και τιμες απλησιαστες για τον λαο,και κυριως Πρωθυπουργοι ανικανοι και δεσμιοι των υποστηρικτων τους.
Ενα κρατος ακρατο σε ακρατεια και με μισος για τον πολιτη και την καθημερινοτητα του.
Καποια απο αυτα τα εχω ζησει,με την συμπεριφορα των γιατρων και νοσοκομων στο Αγια Ολγα οταν ηταν αρρωστη η μητερα μου,με τις υπηρεσιας προνοιας και την αδιαφορια του υπουργειου υγειας,με την υποθεση του τραυματισμου μου και της απολυσης μου,με την δικαστικη αποφαση ποντιου πιλατου που με δικαιωνε αλλα συγχρωνως δεν τιμωρουσε τους υπαιτιους.
Με την καθημερινοτητα μου και την ελλειψη μεταφορικου μεσου προς την δουλεια μου λογω των ηλιθιων αποφασεων των ανευθυνων υπευθυνων.
Με την τρελλη φοροδιαφυγη των περισσοτερων επιχειρησεων που εχω ζησει και την ατιμωρησια τους ενω την ιδια στιγμη ο μικρομεσαιος και μισθωτος καταστρεφεται οικονομικα απο την τρελλη φοροεισπρακτικη συμπεριφορα του υπουργειου οικονομικων.
Το συμβαν του Σαββατου δεν ηταν το πρωτο,ολοι ξερουμε τι εχει γινει τα περασμενα χρονια,βια,ατιμωρησια των αστυνομικων,μολις προχθες το δικαστηριο στην Θεσσαλονικη προτεινε την μειωση των κατηγοριων των γελοιων που παραλιγο να σκοτωσουν τον φοιτητη.
Και απο την αλλη βλεπουμε υπουργους να υπερπλουτιζουν,ενω ο κοσμος δεν εχει να φαει......αληθεια εχετε προσεξει ποσοι συνανθρωποι μας ψαχνουν τα σκουπιδια σε σχεση με το παρελθον?
Τα τελευταια πεντε χρονια αυτη η κατασταση εχει γινει αφορητη,ενας πρωθυπουργος αδιαφορος και ανικανος να συντονισει το κρατος,σκανδαλα το ενα μετα το αλλο,και αυτος να γαντζωνετε ολο και πιο πολυ στην καρεκλα του.
Το αποτελεσμα ολων αυτων το ειδαμε τις τελευταιες ημερες,ενα αστυνομικο κρατος που σκοτωνει τον ανυποψιαστο πολιτη και ποσο μαλλον εναν 15χρονο παιδι και να μην παραιτειται κανεις,και φυσικα το αποτελεσμα και αυτης της δολοφονιας θα ειναι μετα απο καποια χρονια η απαλλαγη του δολοφονου.
Ως ποτε λοιπον θα μενουμε σιωπηλοι μαρτυρες αυτης της καταστασης?
Ως ποτε θα πιστευουμε οτι αυτοι οι κυριοι ενδιαφερονται για το καλο μας?
Ως ποτε θα ανεχομαστε αυτοι που καλοπληρωνονται απο τους φορους μας να μας φερονται σαν να ειμαστε υποτακτικοι τους?
Αυτος ο μηνας θα ειναι ο χειροτερος για την χωρα μας απο την εποχη του πολεμου του '40,δουλεια δεν υπαρχει και δεν φαινετε να μπορει κατι να το αλλαξει αυτο,οι απολυσεις που εγιναν και θα γινουν θα φερουν την απογνωση στους εργαζομενους και στις οικογενειες τους,και φυσικα δεν περιμενουμε καμμια βοηθεια απο αυτο το κρατος.
Εκανα βολτα στην Ερμου σημερα και παραλιγο να κλαψω και για την πραγματικοτητα αλλα και για το παραμυθι.
Η πραγματικοτητα ειναι οτι ολοι αυτοι που εχουν παθει ζημιες θα αναγκαστουν να διωξουν ατομα για να ανταπεξελθουν,και το παραμυθι γιατι αυτοι οι αγνωστοι εκαψαν και την μονη οπτικη οφθαλμαπατη που θα εδινε λιγη χαρα σε ολους αυτες τις ημερες.
Ναι ρε παιδια οσο χαζο κι αν ακουστει εκαψαν και το δεντρο στο Συνταγμα,πανε οι βολτιτσες με τους φιλους και η αισθηση των εορτων.
Και ενω ενα παιδι που δεν προλαβε να ζησει κηδευεται σημερα,αυτην την ωρα και τα επεισοδεια συνεχιζονται χωρις σταματημο,ας κλαψουμε ολοι τα ονειρα που καναμε νεοι,και ας υποστηρηξουμε το δικαιωμα των σημερινων νεων ανθρωπων για ενα καλυτερο μελλον για αυτους και αυτους που θα ελθουν.
Κυριε Πρωθυπουργε.....σας παρακαλουμε να αδειασετε το Μεγαρο που σας φιλοξενει,διστυχως ειστε πολυ λιγος για το αξιωμα που εχετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: