Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020

Ανταλλαγη αποψεων με ..........

HRM <hrm@ydmed.gov.gr>
Πέμ 2/7/2020 5:35 μ.μ.

Σε συνέχεια της επικοινωνίας, σημειώνεται ότι σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/120/12705/30.06.2020 (ΑΔΑ: 6ΙΤΠ46ΜΤΛ6-ΙΡΘ) εγκύκλιο, η οποία είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr στη διαδρομή "Ανθρώπινο Δυναμικό Δημοσίου Τομέα -> Ανθρώπινο Δυναμικό", από 1/7/2020 η ειδική άδεια απουσίας στους υπαλλήλους που ενέπιπταν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Σε κάθε περίπτωση παραμένουν σε ισχύ οι πάγιες διατάξεις περί χορήγησης αναρρωτικών αδειών.

Ωστόσο και προς διασφάλιση της υγείας των υπαλλήλων αυτών, οι αρμόδιες υπηρεσίες προσωπικού θα λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο, όπως και για τους υπόλοιπους εργαζομένους, για την προστασία και διαφύλαξη της υγείας τους. Ειδικότερα, για τους υπαλλήλους που ανήκαν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και έχουν ως αντικείμενο την εξυπηρέτηση κοινού, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η απασχόλησή τους σε θέσεις εργασίας back office, ώστε να αποφεύγεται η απευθείας έκθεσή τους σε συναλλαγή με τους πολίτες. Άλλως θα πρέπει να μεριμνήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την  λήψη εκείνων των μέτρων που διαφυλάσσουν την υγεία των εργαζομένων (ιδίως διαχωριστικά μεταξύ υπαλλήλου και πολίτη, αντισηπτικά και χρήση μάσκας υποχρεωτικά από τους πολίτες και από τον εργαζόμενο κλπ).

 

Με εκτίμηση

 

Υπουργείο Εσωτερικών

Γενική Γραμματεία Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου


Και απαντω εγω



Ωραιοτατα στα λογια,εχει περασει από το μυαλο σας καθολου ότι όταν οι ευπαθείς ομαδες εργαζονται σε χωρους με 15-20 ατομα χωρις παραθυρο ανοιχτο και με κλιματισμο στο φουλ κατι που απαγορευεται από τον Εοδυ μπορουν να κολλησουν και από τους συναδελφους τους?Δεν ερχονται σε επαφη με το κοινο,το κοινο μεταφερει μονο τον κορονοιο?

Δεν είναι δυνατον κατά την αποψη σας να μεταφερει τον ιο ενας η μια από τους 15-20 υπαλληλους που στοιβάζονται στον ιδιο χωρο με κλειστα παραθυρα?

Αποφευγετε σταθερα να απαντησετε σε βασικα ερωτήματα και είναι απαραδεκτο,δεν κανετε  καλα την δουλεια σας.Βαζετε σε κινδυνο ζωες ανθρωπων που εχουν προσληφθεί για να προσφερουν εργασια και όχι την ζωη τους.

 

https://harrytsopanos.blogspot.com/2020/07/blog-post.html

 

Οι αποψεις μου οσο σκληρες και αν είναι είναι σταλμένες στο υπουργειο σας και στο Μεγαρο Μαξιμου,αν υπαρξει κρουσμα μεταξυ των υπαλληλων που καλεσατε πισω στα γραφεια τους την ιδια ωρα που το υπουργειο εργασιας εδωσε παραταση στην απομακρυσμενη εργασια των ιδιωτικων υπαλληλων…sic ενώ εσεις μαλλον νομιζετε ότι τελειωσε το θεμα με τον Κορονοιο τοτε θα πρεπει καποιοι να δωσουν απαντησεις στο γιατι συνεβη αυτό,επαναλαμβάνω,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ του δημοσιου που εργαζονται  ατομα με τεραστιο πρόβλημα αν βρεθουν απέναντι σε κρουσμα ειδικα αν το εχουν στο ιδιο γραφειο για 8 ωρες,εσεις φαινεται το αγνοείτε,ο καιρος και τα αποτελέσματα θα δειξουν ποιος κανει το λαθος,ελπιζω να είμαι εγω.

 

Σας ευχαριστω παντως που απαντατε με γραφειοκρατικες αντιληψεις εστω,απλουστερο θα ηταν αν αφηνατε αυτά τα ατομα να εργαζονται από το σπιτι αφου το εκαναν επιτυχως μεχρι τωρα και να μην διακινδυνεύατε την υγεια τους επειδή ετσι σας ηρθε ξαφνικα ένα πρωι,οσο το τα  κατά τοπου γραφεια προσωπικου θα φροντισουν να μην βρεθουν σε κινδυνο οι εργαζόμενοι,με ποιον τροπο δεν μου λετε?

Με το να εργαζονται σε 40τ.μ. 20 ατομα?

Με επεξεργάζεστε όπως λεει ο λαος μας.

Δεν εχω καμια εμπιστοσυνη στις υποσχέσεις γραφειοκρατων,είμαι σιγουρος ότι αν ηταν συγγενεις σας θα φροντιζατε περισσοτερο από οσο αγνωστους που και να πεθανουν δεν μας νοιαζει και καθολου,αλλα δεν θα το αφήσω ετσι αν συμβει,σας εχω ενημερωσει για τις συνθήκες,αν δεν τις γνωρίζετε φροντιστε να τις μαθετε,οι εργαζόμενοι με ασθενειες που είναι επιρρεπεις να αρρωστησουν βαρια η και χειροτερα δεν πρεπει αν εργαζονται σε χωρους με αλλους 15-20 συναδελφους τους.Μεριμνηστε να μεταφερθουν σε γραφεια μικρα μονοι η με αλλον ένα  το πολύ,είναι το λιγοτερο που μπορειτε να κανετε αφου θελετε να τους εχετε στα γραφεια,οσο επικινδυνο και αν είναι αυτό.

 

Σας ευχαριστω πολύ


Δεν υπάρχουν σχόλια: