Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2023

Φοροδιαφυγή και διαφθορά

 


Ο λόγος περί των αποφάσεων του Κούλη για επιβολή τεκμηρίων στους ελεύθερους επαγγελματίες,απόφαση που πήρε ενώ έχει υποσχεθεί προεκλογικά οτι δεν θα επιβάλλει νέους και πόσο μάλλον άδικους φόρους,αν θυμάστε τον Τσίριζα ξεφώνιζαν τα τρόλ του Μαξίμου την εποχή που ο Κατρούγκαλος είχε αναφέρει οτι έχουν σχέδιο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών.


Συγχρόνως με αυτη την απόφαση δημιούργησαν και μια πλατφόρμα καταγγελιών πολιτών για φοροδιαφυγή ή διαφθορά,αστείο είναι στην Μπανανία που ζούμε οτι τώρα καίγονται να βρουν ποιός φοροκλέβει και ποιός είναι διεφθαρμένος.

Τόσες δεκαετίες δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου,και δεν το λέω έτσι για να γράψω κάτι,το ξέρω.


΄Οταν επέστρεψα απο το Σύδνευ μετά απο χρόνια εργασίας εκεί πίστευα οτι κάτι έχει αλλάξει στην Ελλάδα.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Στην πρώτη μου δουλειά....πάντα στις λιανικές πωλήσεις,σε επώνυμο κατάστημα με ΠΟΛΥ ακριβά ρούχα και παπούτσια ανδρικά και γυναικεία κατάλαβα σε τι βούρκο κυλιέται αυτή η χώρα.

Επώνυμοι,καλλιτέχνες,μουσικοί,ηθοποιοί περνούσαν να αγοράσουν τα σινιέ ρούχα τους,για τις εξόδους τους,για την πίστα,επίσης καλοβαλμένοι οικονομικά πελάτες....

Αυτοί είναι οι χειρότεροι απο όλους εμάς,οι πωλήσεις έπρεπε να αυξάνονται,οι τιμές ήταν ακριβές,στο ταμείο γινόταν η συμφωνία.

ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗ

Υποδεκαπλάσιες αποδείξεις σε σχέση με την πραγματική αξία του ρούχου,ευχαριστημένοι και οι ιδιοκτήτες και ευχαριστημένος και ο επώνυμος πελάτης που και ακριβό ρούχο θα φορούσε και σε καλή τιμή το αγόρασε. 

ΠΟΙΟΣ ΈΧΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;

Εκατομμύρια κέρδος για την εταιρεία.

Αυτοί που τώρα φορολογούν οτι αναπνέει και κινείται.

Και όταν έκανα την γραπτή επώνυμη καταγγελία με αποδείξεις στον Σδόε η όπως λεγόταν τότε τι συνέβη;

 

Μήνες απραξίας,έψαχνα να βρώ τι συνέβη,άπο γραφείο σε γραφείο,συναντήσεις με Γ.Γ. του υπουργείου οικονομικών,στο Σδόε στον Ταύρο,σε υπηρεσία στο Γαλάτσι,έχαναν κάθε τόσο τα έγγραφα,τους πήγαινα νέα τα έχαναν παλι,ζητούσα πληροφορίες για το θέμα αλλα δεν μπορούσαν να μου δώσουν γιατί έλεγαν οτι υπάρχουν προσωπικά δεδομένα,2-3 χρόνια πέρασαν έτσι.


Μια μέρα συναντήθηκα με μια υπάλληλο της εταιρείας επωνύμων ειδων,μιλήσαμε,την ρώτησα τι έγινε με την υπόθεση αυτή;

Γέλασε...τι περίμενες να γίνει μου απάντησε,ήρθαν τάχα για έλεγχο,πληρώθηκαν και έφυγαν.


Για να μην πολυλογώ στις οκτώ απο τις 10 εταιρείες που εργάστηκα η φοροκλοπή πήγαινε σύννεφο.

Σε 2-3 ακόμα καταγγελίες μου τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια.

Αποφάσισα να μην ξανα ασχοληθώ,το κράτος αυτό δεν ενδιαφέρεται για την φοροδιαφυγή,αν ενδιαφερόταν θα την είχε σταματήσει,άλλωστε το ίδιο το κράτος κλέβει τους πολίτες του,έτσι κι εκείνοι σε ανταπόδωση κλέβουν το κράτος,και αυτό δεν θα αλλάξει.

Εξ άλλου στόχος είναι η προετοιμασία για την κατάργηση των μετρητών και οχι η φοροδιαφυγή,ελάχιστα νοιάζεται ο Κουλης για την φοροδιαφυγή,ετσι κι αλλοιώς οσα μαζέψει τα δίνει στα κανάλια και τις εφημερίδες σαν λύτρα για να τον λιβανίζουν ολη μέρα,τα δίνει στην Aegean και σε κάθε φίλο και γνωστό του,στους υπόλοιπους μοιράζει Αμαλίες και Τσολιαδάκια 22 ευρω τον μήνα Μάρκετ πας.


Η μια απο τις δικαιολογίες για να προχωρήσει στην κατάργηση του πραγματικού νομίσματος και να μας υποδουλώσει με το ψηφιακό θα είναι η φοροδιαφυγή.


Και αν νομίζετε οτι θα έχει κανένα κέρδος απο την φορολόγηση των Ελ.Επαγελματιών...οι πιό πολλοί θα κλείσουν και θα εργάζονται μαύρα.


Η ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: