Δευτέρα, Φεβρουαρίου 20, 2012

Το δημοσιο Χαος

Οτι ειναι τα παντα διαλυμενα το ξερω,ακομα κι αυτα που καπως λειτουργουσαν,σημερα το ανακαλυψα για ακομα μια φορα,αυτο δεν ειναι δημοσιος τομεας ειναι ενα χαος ατελειωτο το οποιο εχει δημιουργηθει για να ταλαιπωρει και να ταπεινωνει τον πολιτη.

Ξεκινησα για την ΙΕ εφορια,ειχα τηλεφωνησει και ειχα ρωτησει τι χαρτια χρειαζονται για να διαγραψω την μητερα μου απο το μητρωο τους,οσα μου ζητησαν τα ειχα μαζι μου,περιμενα 2 ωρες ορθιος μαζι με δεκαδες αλλους,ειπα στον εαυτο μου υπομονη να τελειωσεις σημερα γιατι κοντευει και ο καιρος που θα φυγω και μετα δεν υπαρχει κανενας να κανει αυτες τις διαδικασιες.

Οταν εφτασε η σειρα μου ειπα στην μοναδικη υπαλληλο τι θελω,με κοιταξε σαν να ειμαι αρειανος και μου εφερε μια λιστα που δεν την πηρα στα χερια μου,.....θελω και αυτα τα χαρτια ειπε...δεκαδες απο οτι εβλεπα,μαζι μου εδινε και κατι αλλα που επρεπε να συμπληρωσω....μα αυτα που μου ειπαν στο τηλεφωνο σας τα εφερα της λεω....δεν ξερω ποιος σας το ειπε εγω παντως οχι συνεχισε...και περιμενετε να παω να μαζεψω τοσα χαρτια για να διαγραψετε καποιον που εχει πεθανει την ρωτησα?

Ναι,απαντησε,ε...δεν αντεξα.

Να πατε να γαμηθειτε ολοι σας της απαντησα,να πας στην νεκρη να τα ζητησεις απο εκει,δεν την διαγραφω,κρατηστε την ζωντανη στο αρχειο σας.....και εφυγα.

Συνεχεια στο υπουργειο υγειας,σε καταληψη,δεν μπορουσα να αφησω μια εξουσιοδοτηση για την αλληλογραφια που μου στελνουν περιμενοντας και αυτο 7 μηνες μετα τον θανατο τις μητερας μου την απαντηση του νοσοκομειου για τις συνθηκες νοσηλειας της,ευτυχως την κρατησε μια υπαλληλος που μου υποσχεθηκε να την παραδωσει στο γραφειο που επρεπε.

Κατηφορησα την Πειραιως,για τον οαεδ,εκει οποτε φτανω με πιανει η ψυχη μου,τωρα με τις στρατιες των ανεργων τα πραγματα εχουν γινει πολυ χειροτερα,πηρα το νουμερο 129 για να μου σφραγισουν την καρτα ανεργιας,ακομα εξυπηρετουσαν το νουμερο 85,μια υπαλληλος με τοσο αργο ρυθμο που νομιζες οτι παιζει σε ταινια χαλασμενη,τελικα μετα απο αλλες δυο ωρες καταφερα να φυγω και απο εκει.

Πεντε ωρες δρομολογιο μεσα σε ενα διαλυμενο δημοσιο,και ακρη δεν εβγαλα,σκεφτηκα η εφορια εχει ολα τα στοιχεια μας,δεν μπορει να αναζητησει απο τις αλλες υπηρεσιες τα δικαολογητικα που στελνει τους πολιτες να μαζεψουν?

Οχι?

Οχι

Δεν μπορει,γιατι ειναι μερος ενος συστηματος που δεν εχει σκοπο να εξυπηρετει αλλα να ταλαιπωρει,αδιαφορωντας για το αν εχει χρονο,διαθεση και χρηματα να τρεχει ο πολιτης να μαζευει τις δεκαδες πιστοποιητικα που ζητανε για να δικαιολογησει εναν....θανατο.

Δεν θα διαγραψω την μητερα μου απο την εφορια,ας την νομιζουν ζωντανη,δεν θα κανω τιποτα που μου προκαλει στεναχωρια,αγχος και ταλαιπωρια,το κωλοκρατος αυτο ας το λουστουν και ας παει κατα διαολου.

Εκει του αξιζει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: