Τετάρτη, Αυγούστου 22, 2012

Ξεκινά μια ψαροπούλα απ’ την Ύδρα τη μικρούλα.




Toυ Πιτσιρίκου

Η γραφική Ύδρα είναι το πιο καυτό νησί για το φετινό καλοκαίρι -αφήνοντας πολύ πίσω τη Μύκονο, την Πάρο και τη Σαντορίνη-, αφού το ξεφάντωμα έφτασε σε τέτοιο σημείο που χρειάστηκε να επέμβουν τα ΜΑΤ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ελεγκτικό συνεργείο της Οικονομικής Αστυνομίας έκανε έλεγχο σε παραλιακή ταβέρνα της Ύδρας και διαπιστώθηκε πως περισσότερα από 10 τραπέζια δεν είχαν πάνω αποδείξεις.

Αυτό λέει η Οικονομική Αστυνομία και αν θέλουμε την πιστεύουμε γιατί δεν γίνεται σε αυτή τη χώρα να ενημερώνεσαι ή από τους μπάτσους ή από το Mega. Χώρια που μπάτσοι και Mega είναι το ίδιο.

Άρα, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι μπάτσοι να θέλησαν να φάνε τσάμπα κάνα μουσακά ή να μην τους έδωσε το συνηθισμένο χαρτζιλίκι ο ταβερνιάρης.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, οπότε μπαίνει το ερώτημα γιατί τόσες δεκαετίες δεν οδηγήθηκε κανείς στο αυτόφωρο επειδή δεν έκοβε αποδείξεις. Μήπως επειδή οι άνδρες του ΣΔΟΕ τα έπιαναν; Θα μου βάλω πιπέρι.

Οι κάτοικοι της Ύδρας αντέδρασαν στη σύλληψη του ταβερνιάρη και περικύκλωσαν το αστυνομικό τμήμα, οπότε στάλθηκε στο νησί μια διμοιρία των ΜΑΤ, για να κόβουν αποδείξεις οι ταβερνιάρηδες της Ύδρας.

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να υπάρχει μια διμοιρία ΜΑΤ σε κάθε ταβέρνα της χώρας, ώστε να κόβουν αποδείξεις οι εστιάτορες, ενώ υπάρχει η σκέψη οι ματατζήδες να συνοδεύουν τους σερβιτόρους στα τραπέζια και να μοιράζονται μαζί τους τα πουρμπουάρ.

Γενικά, τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ για κάθε σκοπό αλλά ο Αντώνης Σαμαράς σκέφτεται να το πάει ακόμα ένα βήμα πιο πέρα και να επισκεφτεί την Άνγκελα Μέρκελ στις 24 Αυγούστου με μια διμοιρία των ΜΑΤ, για να την εντυπωσιάσει.

Δεν πειράζει, όμως, αφού θα γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει δεσμευτεί ότι θα καταργήσει τα ΜΑΤ. Καλά, τότε να δείτε ξύλο που έχουμε να φάμε.

Πάντως, είναι σωστή η αποστολή των ΜΑΤ στην Ύδρα και θα πρέπει να σταλθούν ΜΑΤ σε όλα τα νησιά, για να δουν οι νησιώτες τι ωραία που είναι να έχεις τους μπάτσους σε κάθε σου βήμα να σε βρίζουν, να σε χτυπάνε και να σου ρίχνουν χημικά, ώστε να σταματήσουν τις ειρωνείες και την κριτική προς τους Αθηναίους, οι οποίοι μπορεί να είναι εντελώς σούργελα αλλά τουλάχιστον μια προσπάθεια την έκαναν.

Από την άλλη, δεν καταλαβαίνω γιατί διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της Ύδρας. Στις εκλογές ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, οπότε συμπεραίνω πως είναι ευχαριστημένοι και, άρα, θα πρέπει τώρα να βγάλουν τον σκασμό.

Φυσικά, μόλις οι κάτοικοι της Ύδρας είδαν τα ΜΑΤ, άφησαν τις μαγκιές κατά μέρος -γιατί φοβήθηκαν μήπως δεν κατέβουν οι τουρίστες από τα κότερα να τους πουλήσουν καμιά χωριάτικη σαλάτα- αλλά δεν πειράζει που δεν πέταξαν τα ΜΑΤ στη θάλασσα, όπως θα έκαναν οι ένδοξοι προγονοί τους, αφού θα πετάξουν το Πάσχα τον Επιτάφιο στη θάλασσα και θα κάψουν και τον Ιούδα, για να τηρήσουν το έθιμο και, κυρίως, για να πουλήσουν καμιά μαγειρίτσα και κάνα κοκορέτσι παραπάνω σε όσους γουστάρουν αυτές τις ανοησίες.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν διάφοροι καθυστερημένοι που -με αφορμή τα επεισόδια στην Ύδρα- σου ζητούν να τους πεις αν είσαι με τους φοροφυγάδες ή με τους μπάτσους της κυβέρνησης.

Η πιθανότητα να μην είσαι ούτε με τους φοροφυγάδες ούτε με τους μπάτσους δεν τους περνάει καν από το μυαλό -γιατί οι σκλάβοι θέλουν πάντα να είναι με κάποιον- αλλά «τι με νοιάζει εμένα, δεν είμαι με κανένα».


(Ωραίο το σόου της κυβέρνησης και των καθεστωτικών ΜΜΕ στην Ύδρα -με φόντο τα νέα μέτρα και, κυρίως, τις ιδιωτικοποιήσεις- αλλά δεν θα τους φανεί χρήσιμο γιατί το λάδι στο καντήλι τελειώνει. Μπαμ!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: