Κυριακή, Δεκεμβρίου 01, 2013

ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΑΠΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ..., ΛΕΝΕ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ Αν νομίζετε πουλημένα τομάρια της συγκυβέρνησης ότι δε θα πληρώσετε για τα εγκλήματα που διαπράξατε σε βάρος του Ελληνικού λαού, «πλανάσθε πλάνην οικτράν» Θα σαπίσετε στις φυλακές καθάρματα...







Προσφυγή στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την γνωμάτευση-χαστούκι του Γερμανού καθηγητή!


Μετά και την γνωμάτευση του Γερμανού πανεπιστημιακού καθηγητή Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο, οι Έλληνες υπουργοί που υπέγραψαν μειώσεις μισθών φλερτάρουν επικίνδυνα με την Δικαιοσύνη και καλά θα είναι να σκεφθούν σοβαρά το ενδεχόμενο να περάσουν μεγάλο μέρος του βίου τους στη φυλακή.

Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να προσφύγει στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτωνενώ το ίδιο θα κάνουν και άλλα κόμματα του Νότου από χώρες των οποίων οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μειώσεις μισθών!

Η αίσθηση ότι άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας και πλησιάζει η ώρα ΜΗΔΕΝ είναι διάχυτη μέσα στην υπόκωφη σιωπή των Ελλήνων πολιτών.

Κανείς Παυλόπουλος άλλωστε δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα ακολουθούσε την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αυτή τη φορά το ξέσπασμα της βίας για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός λαού μπορεί να μην έχει ταίρι στη νεώτερη ιστορία της Ευρώπης.

Η Τρόικα, ο Στουρνάρας και ο Σαμαράς παίζουν με την φωτιά.

Η ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ-ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ

Πολλές από τις δεσμεύσεις που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από την Τρόικα συνιστούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρεται σε νομική έκθεση κατ` εντολή των Αυστριακών και Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. 
Σε νομική γνωμοδότηση του γερμανού πανεπιστημιακού καθηγητή Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο κατ` εντολή του αυστριακού Επιμελητηρίου Εργαζομένων, της Ομοσπονδίας Αυστριακών Συνδικάτων και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, υποστηρίζεται ότι κάποιες από τις υποχρεώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, δηλαδή την ΕΚΤ και την Κομισιόν, που συμμετέχουν στην Τρόικα, συνιστούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κατά συνέπεια συνιστούν παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου, με δεδομένο ότι η Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων έχει ενσωματωθεί στο δίκαιο της ΕΕ. Οι μειώσεις μισθών παραβιάζουν το δικαίωμα της ελεύθερης σύναψης συλλογικής σύμβασης Ιδιαίτερα επικριτική είναι η έκθεση γερμανού νομικού έναντι της Τρόικας και των μέτρων λιτότητας που αυτή υπαγορεύει.
 
Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, η Τρόικα πραγματοποίησε υπερβολικές (δυσανάλογες) παρεμβάσεις στο εργασιακό δίκαιο και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της Ελλάδας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι μειώσεις μισθών παραβιάζουν το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης σύναψης συλλογικής σύμβασης, ενώ άλλες δεσμεύσεις που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα παραβιάζουν το ανθρώπινο δικαίωμα στην εργασία, στην κατοικία, στην κοινωνική ασφάλεια και την ιδιοκτησία.
 
Παρεμβάσεις, όπως οι περικοπές των κατώτατων μισθών, η εφαρμογή των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων και οι περικοπές στο σύστημα υγείας δεν καλύπτονται νομικά από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο αναφέρεται στην έκθεση, ενώ σε όλα αυτά δεν υπήρχε επαρκής συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
Θα μπορούσε να είχε επιτυχία ενδεχόμενη προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ο γερμανός καθηγητής εκτιμά ότι θα μπορούσε να έχει επιτυχή έκβαση μια προσφυγή ακύρωσης στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με αντικείμενο τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την παράβαση των αρμοδιοτήτων των συλλογικών οργάνων.
 
Μάλιστα η προσφυγή θα μπορούσε να έχει επιτυχία ιδίως αν την ασκούσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα μπορούσε να γίνει προσφυγή εναντίον των «ενεργειών των κρατών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας».

Ακόμη και το Διεθνές Δικαστήριο θα μπορούσε να ασχοληθεί με το ζήτημα κατά πόσο είναι συμβατές αυτές οι υποχρεώσεις με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) και στα Ηνωμένα Έθνη μπορεί να γίνει προσφυγή εναντίον μεμονωμένων κρατών, παρατηρεί ο γερμανός πανεπιστημιακός.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: