Πέμπτη, Απριλίου 24, 2014

Ο διεθνής Τύπος γελάει με το «πρωτογενές πλεόνασμα»

Περίγελος των σοβαρότερων ευρωπαϊκών αλλά και αμερικανικών εφημερίδων έχει γίνει για άλλη μια φορά η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αλλά και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που στηρίζουν τα «μαγειρεμένα» στοιχεία περί του υποτιθέμενου πρωτογενούς πλεονάσματος.
Πέρα από το γεγονός ότι και μόνο η αναφορά σε πρωτογενές πλεόνασμα (αντί του κανονικού ) αποτελεί λάθος στοιχείο αναφοράς, αφού δεν λαμβάνει υπόψη τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας, τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Eurostat διαψεύδουν τα ίδια τα λεγόμενα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η Stuttgarter Zeitung επισημαίνει ότι «το ελληνικό χρέος συνεχίζει να αυξάνεται και καταπνίγει κάθε μελλοντική ανάπτυξη. Το πρωτογενές πλεόνασμα που πιστοποιήθηκε τώρα στο αναφερθέν ύψος και το οποίο δεν περιλαμβάνει τους τόκους, δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα στατιστικό τρικ».
Ο βρετανικός Guardian κάνει λόγο για «ύποπτη λογιστική» και «ταχυδακτυλουργικά κόλπα» τα οποία φαίνεται να έχουν την ανοχή και τη στήριξη της ΕΕ, όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τα ψευδή στοιχεία με τα οποία πραγματοποιήθηκε η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι το ελληνικό έλλειμμα για το 2013 ήταν 23 δισ. ευρώ από τα οποία μόνο τα 7,2 δισ ήταν πληρωμή τόκων γεγονός το οποίο αφήνει ένα πρωτογενές έλλειμμα 16 δισεκατομμυρίων ευρώ. Για να επιτευχθεί το υποτιθέμενο πλεόνασμα, σύμφωνα με την εφημερίδα πρέπει να μην ληφθεί υπόψη η στήριξη των τραπεζών με κεφάλαια που αντιστοιχούν στο 9,5% της εθνικής παραγωγής και άλλα στοιχεία όπως οι καθυστερήσεις στις πληρωμές νοσοκομείων κτλ.
Τα ίδια στοιχεία παρουσιάζει και αμερικανική Wall Street Journal αναφερόμενη στην πρωτοφανή μεθοδολογία, που χρησιμοποιούν οι ταχυδακτυλουργοί της ΕΕ για να διασώσουν την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου από βέβαιη εκλογική πανωλεθρία.
Πως θα αντιδράσουν τα ελληνικά κανάλια σε αυτές τις καταγγελίες του διεθνή Τύπου; Μάλλον όπως αντέδρασαν και με τη φάρσα της εξόδου στις αγορές στο video που ετοίμασε η Ελληνοφρένεια.
Για την πραγματική εικόνα της ελληνική οικονομίας αντιγράφουμε ένα απόσπασμα από την ανάλυση του Γ. Δελαστίκ στην Εφημερίδα Έθνος:
«Στην τελευταία και χειρότερη θέση όχι μόνο της Ευρωζώνης αλλά και της ΕΕ των 28 κρατών-μελών βρίσκεται η Ελλάδα αναφορικά με το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της, βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε χθες η Γιούροστατ, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, για το 2013. Το ελληνικό δημόσιο χρέος αυξήθηκε τόσο σε απόλυτο μέγεθος, καθώς από τα 304 δισεκατομμύρια του 2012 εκτινάχθηκε στα 319 δισ. ευρώ (ακριβέστερα από 303,936 δισ. σε 318,703), όσο και πολύ περισσότερο σε ποσοστό επί του ΑΕΠ. Από 157,2% του ΑΕΠ που ήταν το 2012 απογειώθηκε στο 175,1% του ΑΕΠ το 2013! Η τόσο μεγάλη αύξηση οφείλεται στο γεγονός ότι κατά το 2013 το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά ακόμη 11 δισεκατομμύρια ευρώ, πέφτοντας από τα 193 δισεκατομμύρια ευρώ στα 182 δισεκατομμύρια – για όσους θέλουν να έχουν τους απολύτως ακριβείς αριθμούς της Γιούροστατ, το ελληνικό ΑΕΠ έπεσε από τα 193,347 δισ. ευρώ στα 182,054 δισεκατομμύρια. Τέτοιο εξωφρενικό ποσοστό χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ δεν έχει απολύτως καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Καθόλου καλά δεν είναι τα πράγματα και με το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας μας, παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου για το διαβόητο «πρωτογενές πλεόνασμα». Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας λοιπόν που ανακοίνωσε η Γιούροστατ είναι… 12,7% του ΑΕΠ! Πρόκειται για το δεύτερο χειρότερο έλλειμμα τα τελευταία είκοσι χρόνια, με μοναδική εξαίρεση το αμφιλεγόμενο λόγω πληθώρας στατιστικών λαθροχειριών 15,6% του ΑΕΠ του 2009. Το έλλειμμα του 2013 είναι μάλιστα το δεύτερο χειρότερο εδώ και μισόν αιώνα, αν εξαιρέσουμε τα ελλείμματα των κυβερνήσεων Τζαννετάκη, Ζολώτα και του… «νοικοκύρη» Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, από το 1989 ως το 1993!»
http://info-war.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: