Τρίτη, Φεβρουαρίου 21, 2023

Η μεγάλη επαναφορά: Δεν θα κατέχετε τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι.

 


 

Ο κόσμος υφίσταται μια μεγάλη επαναφορά. Σε αυτόν τον νέο κόσμο, δεν θα έχετε τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν ουτοπία, αλλά είναι μια νέα πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Το παλιό σύστημα του καπιταλισμού δεν είναι πλέον βιώσιμο. Πρέπει να βρούμε έναν νέο τρόπο να ζούμε και να δουλεύουμε μαζί.

Στο παλιό σύστημα, μας έλεγαν ότι έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά για να προχωρήσουμε. Αλλά στον νέο κόσμο, δεν χρειάζεται να εργάζεστε σκληρά. Ο κόσμος είναι ήδη δικός μας. Απλά πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη για τη ζωή και την ευτυχία μας. Η μεγάλη επαναφορά δεν θα είναι εύκολη, αλλά αξίζει τον κόπο. Στον νέο κόσμο, θα μπορέσουμε να ζήσουμε μια γεμάτη και χαρούμενη ζωή για το υπόλοιπο της ζωής μας.

Θα έχουμε πρόσβαση σε απεριόριστους πόρους και αφθονία στον νέο κόσμο. Ο νέος κόσμος θα είναι όπου θα μπορούμε όλοι να είμαστε ο αληθινός μας εαυτός και να εκφράσουμε τον αυθεντικό μας εαυτό.

Θα μπορέσουμε να συνδεθούμε σε ένα πολύ βαθύτερο επίπεδο και να δημιουργήσουμε σχέσεις που βασίζονται στην αγάπη και τον σεβασμό. Θα ζούμε σε αρμονία με τη φύση και όλα τα πλάσματα της. Θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε νέα σύνορα και να ανακαλύψουμε κρυμμένα ταλέντα και ικανότητες.

Στον νέο κόσμο, θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε οτιδήποτε μπορούμε να φανταστούμε. Θα είμαστε ελεύθεροι να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας και να ζήσουμε τη ζωή μας στο έπακρο. Θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε οτιδήποτε επιθυμούμε και να ζήσουμε σε πλήρη αρμονία με τη φύση. Δεν θα υπάρξουν άλλοι πόλεμοι ή συγκρούσεις και όλοι θα μπορέσουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αρμονικά.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ λέει ότι μέχρι το 2030, δεν θα έχετε τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι – τι σημαίνουν;

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ κυκλοφόρησε μια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς οκτώ προβλέψεις για τον κόσμο μέχρι το 2030. Μεταξύ αυτών των προβλέψεων είναι ο ισχυρισμός ότι μέχρι το 2030 δεν θα έχετε τίποτα και θα είστε ακόμα ευτυχισμένοι. Η έκθεση αναφέρει την άνοδο της οικονομίας του διαμοιρασμού ως έναν από τους λόγους που οι άνθρωποι θα κατέχουν λιγότερα στο μέλλον. Με πλατφόρμες όπως η Airbnb και η Uber, οι άνθρωποι είναι όλο και πιο πρόθυμοι να μοιράζονται τα υπάρχοντά τους αντί να τα κατέχουν απευθείας. Η έκθεση προβλέπει επίσης ότι η μεσαία τάξη θα συρρικνωθεί καθώς ο πλούτος θα συγκεντρώνεται περισσότερο σε έναν μικρό αριθμό ανθρώπων.

Αυτό θα μπορούσε να κάνει τους ανθρώπους λιγότερο υλιστές και περισσότερο εστιασμένους στις εμπειρίες παρά στα υπάρχοντα. Τέλος, η έκθεση υποστηρίζει ότι οι αποταμιεύσεις ζωής δεν θα είναι πλέον αρκετές για να συντηρήσουν τους συνταξιούχους, οδηγώντας στην ανάγκη για έναν νέο τρόπο σκέψης για την εργασία και τη συνταξιοδότηση. Η τεχνοκρατία , ή ο κανόνας των ειδικών, είναι μια πιθανή λύση που αναφέρει η έκθεση. Το The Great Reset: You Will Own Nothing, and You Will Be Happy διερευνά την ιδέα της τεχνοκρατίας και τις επιπτώσεις της στο μέλλον της κοινωνίας.

Η έκθεση περιγράφει ότι η τεχνολογία σύντομα θα καταστήσει την περισσότερη ανθρώπινη εργασία απαρχαιωμένη και ότι ο κόσμος θα κυβερνάται από μια τεχνοκρατική ελίτ που θα διαχειρίζεται όλες τις πτυχές της κοινωνίας. Υποστηρίζει ότι αυτό το μέλλον είναι αναπόφευκτο και θα είναι καλό για την ανθρωπότητα. Το βιβλίο γράφτηκε από τον Klaus Schwab, τον ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Το 2030 δεν θα έχετε τίποτα και θα είστε χαρούμενοι γι' αυτό – είναι αυτό εφικτό;

Το 2030, δεν θα έχετε τίποτα και θα είστε χαρούμενοι γι' αυτό. Αυτή είναι η πρόβλεψη της Δανής πολιτικού Ida Auken , η οποία πιστεύει ότι η στροφή σε μια κυκλική οικονομία θα οδηγήσει σε έναν πιο αισιόδοξο και βιώσιμο τρόπο ζωής. Θα νοικιάζαμε ή θα μοιραζόμασταν σε μια κυκλική οικονομία αντί να αγοράζουμε νέα προϊόντα. Για παράδειγμα, αντί να αγοράσουμε ένα νέο σπίτι, θα ζούσαμε σε μια κοινόχρηστη κοινότητα με πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες ανέσεις.

Οι συσκευές και τα ρούχα θα ενοικιάζονταν αντί να αγοράζονται και όλα θα σχεδιάζονταν για επαναχρησιμοποίηση ή ανακύκλωση. Αυτό θα μείωνε σημαντικά την ποσότητα των απορριμμάτων που παράγονται και θα οδηγούσε σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. Ο Auken πιστεύει ότι αυτή η αλλαγή θα οδηγήσει σε έναν πιο βιώσιμο και δίκαιο κόσμο, όπου είμαστε πιο ευτυχισμένοι επειδή κατέχουμε λιγότερα.

Η ιδέα της κυκλικής οικονομίας υπήρχε εδώ και καιρό, αλλά πρόσφατα απέκτησε έλξη λόγω της παγκόσμιας περιβαλλοντικής κρίσης. Το πρόβλημα με το σημερινό μας σύστημα είναι ότι δεν είναι βιώσιμο. Χρησιμοποιούμε πόρους πιο γρήγορα από ό,τι μπορούν να αντικατασταθούν, παράγοντας περισσότερα απόβλητα από ποτέ. Σε μια κυκλική οικονομία, θα χρησιμοποιούσαμε τους πόρους πιο αποτελεσματικά και θα παράγαμε λιγότερα απόβλητα. Αυτό θα ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση προς την επίλυση της παγκόσμιας περιβαλλοντικής κρίσης.

Η ιδέα της κυκλικής οικονομίας υπήρχε εδώ και καιρό, αλλά πρόσφατα απέκτησε έλξη λόγω της παγκόσμιας περιβαλλοντικής κρίσης. Το πρόβλημα με το σημερινό μας σύστημα είναι ότι δεν είναι βιώσιμο. Χρησιμοποιούμε πόρους πιο γρήγορα από ό,τι μπορούν να αντικατασταθούν, παράγοντας περισσότερα απόβλητα από ποτέ. Σε μια κυκλική οικονομία, θα χρησιμοποιούσαμε τους πόρους πιο αποτελεσματικά και θα παράγαμε λιγότερα απόβλητα. Αυτό θα ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση προς την επίλυση της παγκόσμιας περιβαλλοντικής κρίσης.

Η ατζέντα Μεγάλης Επαναφοράς του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ – ποια είναι η πιθανότητα να συμβεί;

Το σχέδιο Μεγάλης επαναφοράς του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ήταν πολύ σκεπτικό. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι μια μεγάλη συνωμοσία της παγκόσμιας ελίτ να ελέγξει τις κοινωνίες και τις οικονομίες. Άλλοι πιστεύουν ότι είναι ένα καλοπροαίρετο αλλά τελικά μη ρεαλιστικό σχέδιο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Μεγάλη Επαναφορά θα απαιτούσε μια τεράστια αλλαγή στον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε. Είναι αμφίβολο ότι μια τέτοια αλλαγή θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς σημαντικές ανατροπές.

Οι διαφορές μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνικών προσεγγίσεων είναι πολύ τεράστιες και εδραιωμένες για να επιτρέψουν την εύκολη μετάβαση σε ένα πανευρωπαϊκό σύστημα. Τα εθνικά συμφέροντα θα έπρεπε να υποταχθούν στα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της. Θα έπρεπε να γίνουν πολλές βελτιώσεις αποτελεσματικότητας, διαφάνειας και λογοδοσίας, και αυτές θα μπορούσαν να επιτευχθούν μόνο εάν υπήρχε σημαντική πολιτική βούληση σε όλα τα επίπεδα.

Ως εκ τούτου, η ιδέα μιας πανευρωπαϊκής προσέγγισης για την ασφάλεια των τροφίμων είναι απίθανο να υλοποιηθεί στο εγγύς μέλλον. Ωστόσο, είναι σαφές ότι το παρόν σύστημα δεν λειτουργεί καλά και χρειάζονται αλλαγές. Είναι εξίσου σαφές ότι ένα νέο σύστημα δεν μπορεί να επιβληθεί εκ των άνω και ότι οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να περιλαμβάνει την ενεργό συμμετοχή όλων όσων έχουν μερίδιο στην ασφάλεια των τροφίμων.

Αλλά για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οι κυβερνήσεις πρέπει να υιοθετήσουν μια πιο στρατηγική προσέγγιση για την ασφάλεια των τροφίμων. Πρέπει να είναι πολύ πιο ενεργοί στην αντιμετώπιση των απειλών για τον εφοδιασμό τροφίμων και να έχουν μια πιο ολιστική άποψη των σχετικών ζητημάτων.

Ειδικότερα, θα πρέπει να εξετάσουν τρόπους ενίσχυσης των συστημάτων ασφάλειας των τροφίμων που υπάρχουν ήδη, τα οποία, σε πολλές περιπτώσεις, υπονομεύονται από ανεπαρκείς πόρους.

Πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι αυτά τα συστήματα υποστηρίζονται από αποτελεσματικούς μηχανισμούς επιβολής που θα τους επιτρέψουν να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν παραβιάσεις των προτύπων ασφάλειας των τροφίμων.

Η υιοθέτηση μιας τέτοιας προσέγγισης θα απαιτήσει μια σημαντική αλλαγή στη σκέψη των κυβερνήσεων, αλλά είναι ουσιαστικής σημασίας εάν οικοδομήσουμε έναν ασφαλέστερο και ασφαλέστερο εφοδιασμό τροφίμων.

συμπεράσματα.

Η πανδημία του COVID-19 μας ανάγκασε να επανεκτιμήσουμε τις προτεραιότητές μας ως κοινωνία. Η κλιματική αλλαγή, οι φυλετικές αναταραχές, ο υπερπληθυσμός και η ανισότητα είναι όλα ζητήματα που δεν μπορούμε πλέον να αγνοήσουμε.

Πρέπει να αναλάβουμε δράση για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα, διαφορετικά θα επιδεινωθούν. Η κλιματική αλλαγή προκαλεί ήδη περισσότερα ακραία καιρικά φαινόμενα και καθώς ο κόσμος θερμαίνεται, μπορούμε να περιμένουμε ακόμη πιο ακραία καιρικά φαινόμενα στο μέλλον. Αυτό θα επηρεάσει τις προμήθειες τροφής και νερού και την ικανότητά μας να ζούμε άνετα.

Οι φυλετικές αναταραχές αυξάνονται επίσης καθώς οι έγχρωμοι περιθωριοποιούνται ολοένα και περισσότερο και μειονεκτούν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι μειονότητες είναι πιο πιθανό να ζουν σε συνθήκες φτώχειας και να μην έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη. Ο υπερπληθυσμός επιβαρύνει επίσης τους πόρους μας, καθώς αγωνιζόμαστε να παρέχουμε αρκετή τροφή, νερό και στέγη για όλους. Και η ανισότητα μεγαλώνει καθώς οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Αυτά τα ζητήματα είναι όλα αλληλένδετα και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε από κοινού. Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να τους αγνοούμε. Η Μεγάλη Επαναφορά είναι μια ευκαιρία για εμάς να επαναφέρουμε τις προτεραιότητές μας και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Σε έναν κόσμο που ανατράπηκε από την πανδημία, η Μεγάλη Επαναφορά μάς προσφέρει την ευκαιρία να επανεξετάσουμε τις προτεραιότητές μας και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Ας αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να οικοδομήσουμε έναν κόσμο πιο βιώσιμο, δίκαιο και χωρίς αποκλεισμούς. Δεν θα κατέχουμε τίποτα και θα είμαστε ευτυχισμένοι.

 https://vizologi-com.translate.goog/the-great-reset-you-will-own-nothing-and-you-will-be-happy/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=the-great-reset-you-will-own-nothing-and-you-will-be-happy&_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=sc

 

Μια ωραιοποιημενη προσεγγιση οσων σχεδιαζουν,στην επομενη μου αναρτηση θα σας αναφερω την πραγματικοτητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: