Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2012

Κρατος λαθρεπιβατης

Παλι αυξησεις στα εισητηρια των μεσων μαζικης μεταφορας ανακοινωσε ο υπουργος,και αυτο γιατι δεν εχει αντιμετωπιστει το προβλημα της λαθρεπιβιβασης,και πως να αντιμετωπιστει οταν δεν εχει παρθει κανενα μετρο?
Με τους ελαχιστους ελεγκτες?
Αυτοι δεν αρκουν ουτε για δειγμα,απλα δεν εχουν ιδεα οι κυβερνωντες η δεν θελουν να το λυσουν το προβλημα ωστε να δικαιολογουν τις αυξησεις στα εισητηρια.

Δεν γνωριζουν πως λειτουργουν τα ΜΜΜ στο εξωτερικο?Αστειο θα μου φανει αν μας πουν οτι δεν ξερουν,και καλα δεν ξερουν δεν μπορουν να μαθουν?

Στο εξωτερικο λοιπον κυριοι ανιδεοι για τα παντα ολοι οι επιβατες μπαινουν απο την μπροστινη πορτα του οχηματος,δειχνουν το εισητηριο τους, η ημερησιο η εβδομαδιαιο η μηνιαιο στον οδηγο και μετα περνανε μεσα,αν δεν εχουν μαζι τους εισητηριο ο οδηγος τους προμηθευει το αντιστοιχο εισητηριο για την διαδρομη που θα κανουν.
Ναι κρατος ασυδοτο,οι οδηγοι στο εξωτερικο εχουν μαζι τους εισητηρια για τους επιβατες που δεν εχουν.
Στην Ελλαδα αν βρεθεις χωρις εισητηριο και μακρυα απο σταθμο μετρο δεν εχεις καμια τυχη να βρεις ενα πουθενα.

Στο εξωτερικο η τιμη του εισητηριου ειναι αναλογη με την διαδρομη,δεν ειναι λογικο η διαδρομη Συνταγμα-Ομονοια να κοστιζει το ιδιο με την διαδρομη Αθηνα Κορωπι,η πολη ειναι χωρισμενη σε τομεις,σε ζωνες και καθε ζωνη εχει και την δικη της τιμη.

Στο μετρο η εισοδος και η εξοδος ελεγχεται απο ειδικα μηχανηματα οχι οπως εδω που οποιος θελει μπαινοβγαινει χωρις κανεναν ελεγχο,ολα ειναι οργανωμενα ωστε να μειωνεται στο ελαχιστο η εισοδος ατομων που δεν εχουν εισητηριο,εδω τι γινεται?

Λοιπον το κρατος σαν ασυστολο που ειναι θελει και ασυστολους πολιτες,θελει να επιβαλλει αυξησεις επειδη τις εχει υπογραψει στο μνημονιο χωρις να παιρνει κανενα μετρο για οσους ταξιδευουν χωρις εισητηριο,και οσα παιρνει ειναι απλα αστεια και τραγικα συγχρονως.

Το κρατος ειναι ο μεγαλυτερος λαθρεπιβατης,κλεβει,αδιαφορει,εθελοτυφλει και μετα λεει στον νομιμο πολιτη να πληρωσει εκεινος για τις μαλακιες που το κρατος κανει.

Σε αυτο το κρατος ζουμε,των αδιαφορων και ανικανων διοικητων των δεκο,των μιζαδορων και κλεφτων πολιτικων,της ρεμουλας και της ασυδοσιας.

Και γιατι να το κρυψομεν αλλωστε? 

Δεν υπάρχουν σχόλια: