Παρασκευή, Ιουνίου 14, 2013

Ευτελείς, υποτελείς, εχθροί του λαού

Σαμαράς, Βενιζέλος, ΚουβέληςΣαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης
“ Ο πρωθυπουργός και τα δεκανίκια του είναι οι κλασσικοί τύποι υποτελών πολιτικών, της κατηγορίας τοπικών φυλάρχων: φτύνουν το λαό και γλύφουν τα αφεντικά τους ”
Του Θέμη Τζήμα
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 17:52
Είναι και τα τρία ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς, τα δεκανίκια του Βενιζέλος και Κουβέλης, η πρωθυπουργική κλίκα και η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός όμως όχι μόνο είναι όλα αυτά αλλά επιπλέον τα εκφράζει στον εντονότερο, δηλαδή στον απεχθέστερο βαθμό. Πρώτα απ' όλα ο πρωθυπουργός και η κλίκα του, όπως μας έδειξε περίτρανα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τις ανακοινώσεις του σχετικά με την ΕΡΤ, πρωταγωνιστούν σε ένα κύμα ευτελισμού και τιποτοφροσύνης που εκτείνεται και καταστρέφει την όποια ελάχιστη ποιότητα είχε απομείνει στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ψέμματα, χυδαιότητες, τραμπουκισμοί, προπαγάνδα γκεμπελικού τύπου, ανάδειξη του παραδοσιακού παρασιτισμού σε απόλυτο κυρίαρχο της οικονομικής και πολιτικής ζωής, μαζί με μια δράκα νέων μαφιόζικου τύπου επιχειρηματιών, χρήση μηχανισμών παρακρατικού τύπου, συμμαχίες με τους νεοναζί, επαναφορά του μετεμφυλιακού κράτους της δεξιάς.

Αυτή η εκστρατεία ευτέλειας δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της πολιτικής παιδείας και στάσης ζωής του πρωθυπουργού και της κλίκας του. Έχει να κάνει με τη συνολική τους αντίληψη περί της δημοκρατίας στη χώρα. Θέλουν να της αφαιρέσουν κάθε ουσιαστικό περιεχόμενο, διατηρώντας ένα τυπικό μόνο περίβλημα, δηλαδή πολυκομματικές εκλογές ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι νεωτέρας, πλήρους εκτροπής.

Επειδή λοιπόν δεν κατεβάζουν τα τανκς στους δρόμους, όπως αρκετοί χρυσαυγίτικης νοοτροπίας σύμβουλοι του πρωθυπουργού ίσως θα ήθελαν, της αφαιρούν κάθε περιεχόμενο. Υπό αυτήν την έννοια και εφόσον το τραπεζιτικό- εργολαβικό και ξενοκρατικό σύμπλεγμα αξιοποιεί τα ΜΜΕ ως τα σύγχρονα τανκς, κατήργησαν όχι τη συγκεκριμένη εκδοχή ΕΡΤ, που άλλωστε είχαν προσπαθήσει ήδη να απαξιώσουν αλλά την ίδια την ύπαρξη δημόσιας τηλεόρασης για να φτιάξουν μια νέα ΥΕΝΕΔ. Δεύτερον, ο πρωθυπουργός και τα δεκανίκια του είναι οι κλασσικοί τύποι υποτελών πολιτικών, της κατηγορίας τοπικών φυλάρχων: φτύνουν το λαό και γλύφουν τα αφεντικά τους.

Απολύουν εργαζομένους, καταργούν δικαιώματα, καταπιέζουν τη νεολαία, ξεπουλούν περιουσία του λαού, φιμώνουν τις φωνές μας, καταργούν την πολυφωνία και κάθονται προσοχή μπροστά σε κάθε Γερμανό αντιδραστικό αξιωματούχο της Μέρκελ. Η χρήση δε, του όρου υποτέλεια για τη συμπεριφορά τους πρέπει να αποδοθεί μόνο στην αστική μας ευγένεια. Αποτελούν το βασικό στήριγμα της Μέρκελ και της πολιτικής της, μαζί με ομογάλακτούς τους αντιδραστικούς ανά την Ευρώπη. Τρίτο και κυριότερο είναι εχθροί του λαού.

Μισούν για την ακρίβεια κάθε ηρωική, επαναστατική σελίδα της ιστορίας του λαού μας: την εθνική αντίσταση, το 114, τον αντιδικτατορικό αγώνα, τη μεταπολίτευση και πολλές άλλες. Μισούν τους αγώνες του λαού για δημοκρατία, για ανεξαρτησία, για κοινωνική δικαιοσύνη, για άνοδο του βιοτικού του επιπέδου. Γιατί; Επειδή είναι σάρκα από τη σάρκα της πιο αντιδραστικής και παρασιτικής μερίδας της μεγαλοαστικής τάξης, τόσο ως πρόσωπα, κάποιοι από αυτούς, όσο και ως προς τις πολιτικές που εφαρμόζουν. Εντέλλονται δηλαδή από εκείνη τη μερίδα που λειτούργησε ιστορικά ως τοποτηρητής της αποκιακής εξάρτησης και ως βασικός παράγοντας υπανάπτυξης της Ελλάδας προς όφελος των επίδοξων πατρώνων της.

Επειδή ανήκουν στους νεοφιλελέυθερους, μνημονιακούς ταλιμπάν που θέλουν αντί για κυρίαρχο λαό υποταγμένα ανθρωπάκια. Έτσι μας αντιμετωπίζουν, γι' αυτό θεώρησαν ότι μπορούν να μας καταργήσουν τη δημόσια τηλεόραση, τα εργατικά δικαιώματα, να μας ληστέψουν παντοιοτρόπως και να μας επιβάλλουν μια άθλια μορφή νεοαποικιοκρατίας όπου η Βουλή μας απλά πρωτοκολλεί τις εντολές των ξένων αξιωματούχων. Με αυτούς, η ίδια η ύπαρξη του λαού είναι ασυμβίβαστη. Ο αγώνας του λαού ενάντια στους ευτελείς, υποτελείς, εχθρούς του πρέπει να είναι ασυμβίβαστος γιατί αν νικήσουν θα εξαφανίσουν το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: