Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2009

Η Οδυσσεια ενος ταξιδεμενου


Το ταξιδι μου αρχισε πριν 10 ημερες και τελειωσε την περασμενη Δευτερα,το ταξιδι με το αεροπλανο ηταν ησυχο το φαγητο πολυ καλο και η αφιξη στην Σιγκαπουρη νωρις το πρωι της Τριτης.

Στο ξενοδοχειο ευγενικα μου εδωσαν το δωματιο νωριτερα και επεσα λιγο να ισιωσω,να κοιμηθω δεν μπορουσα οποτε πηγα στην πισινα για μπανιο.

Τι απογοητευση η πισινα ειχε βαθος μονο 1.20 και μονο μπανιο δεν γινοταν να κανεις εκει,γυρισα στο δωματιο και ψιλοκοιμηθηκα.

Μετα αρχισαν οι βολτες σε κινεζικους ναους,σε ινδικους ναους,σε μαγαζια και ετσι συνεχιστηκε ολη η εβδομαδα με εξαιρεση την Πεμπτη που ταξιδεψα αεροπορικα στην Κουαλα Λουμπουρ για μια μονο ημερα.

Η ζεστη ολες αυτες τις ημερες μεγαλη και μαζι με την υγρασια αφορητη καποιες στιγμες,εκανα μπανιο μολις εμπαινα στο δωματιο και πολλες φορες αυτο γινοταν 4-5 φορες την ημερα.

Στην Κουαλα Λουμπουρ το μονο που ειδα ηταν οι πυργοι Πετρονας οπου και ανεβηκα στην γεφυρα που τους ενωνει και ειδα ολη την πολη απο τοσο ψηλα,η ζεστη ηταν αποπνιχτικη και με εμποδισε να απομακρυνθω απο την ανεση του εμπορικου κεντρου που βρισκεται ακριβως απο κατω.

Με εντυπωσιασε ο αριθμος των φοινικων στην διαρκεια της διαδρομης απο το αεροδρομιο στην πολη,τοσους πολλους δεν εχω ξαναδει και αυτο το ειχα παρατηρησει και στην διαρκεια της προσγειωσης,πρεπει να εκτεινονταν σε αρκετες εκατονταδες χιλιομετρα.

Επισης με εντυπωσιασαν τα κουρτινακια που ειχαν τα λεωφωρεια που μας μετεφεραν στην πολη,δειτε την φοτωγραφια που εβγαλα.

Οι αγορες ειναι πολυ φθηνες δεν μιλαω φυσικα για επωνυμα προιοντα τυπου φωτια και μπουρμπερυ που ετσι κιάλλοιως δεν τα αγοραζω ουτε εδω αλλα ενα μπλουζακι αξιας εδω απο 60-80 ευρω κοστιζει εκει γυρω στα 15 και πολυ λεω.

Φαγητο κλπ πολυ οικονομικα οπως και το μετρο και τα λεωφωρεια,απο το αεροδρομιο εως την πολη της Σιγκαπουρης 1.30 ευρω οχι σαν εδω που μας κλεβουν π.χ.αεροδρομιο-Κορωπι 4 ευρω......α ρε ξεφτιλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: