Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2012

Τι σημαίνει Ειδικές Οικονομικές Ζωνες;


Ειδική οικονομική ζώνη είναι μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή η οποία θα έχει παραχωρηθεί-πουληθει σε πολυεθνικές και επιχειρηματίες και η οποία θα βρίσκεται σε καταθέσεως προβιομηχανικής επανάστασης.

Οι επενδυτές θα έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν επί των μέσων των υλικών των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

Είναι προφανές ότι η εγκαθίδρυση τέτοιων περιοχών αρχικά θα γίνει με δόξες και τιμές καθώς θα υπόσχεται ανάπτυξη και δουλειές. Είναι όμως εξίσου προφανές και αν κάποια κυβέρνηση τολμήσει να ζητήσει κάτι από τους φεουδάρχες θα την απειλήσουν με αποχώρηση και μαζική ανεργία.

Έτσι πολύ σύντομα κανείς κρατικός λειτουργός η φορέας έλεγχου δεν θα τολμά να εισέλθει στα ενδότερα η έστω να αγγίξει κάποιον επιχειρηματία. Σύντομα η περιοχή θα καταλήξει να βρίσκεται σε καθεστώς φεουδαρχίας

Μια περιοχή έξω από την ανθρωπινή και την ευρωπαϊκή ιστορία. Μια περιοχή σφήνα από άλλο αιώνα

Βεβαίως εκεί θα είναι όλοι μαζεμένοι οι φεουδάρχες και τους σφάζεις εύκολα σε ένα απόγευμα αλλά αυτό είναι μόνο μια πιθανότητα…Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2012/09/blog-post_7575.html#ixzz26A075176


Και η αποψη των προδοτων

Οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες μπορούν να δώσουν ώθηση στην οικονομία, υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν οι σχετικές τεχνικές μελέτες προκειμένου να υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι προτάσεις για εξειδικευμένα κίνητρα φορολογικού και διοικητικού χαρακτήρα για συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν ενστάσεις από ορισμένες πλευρές πέραν των ελληνικών συνόρων, αφού μια τέτοια εξέλιξη δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στη χώρα μας.

Ένα τελικό σχέδιο για τις ΕΟΖ αναμένεται να παρουσιάσει το υπουργείο Ανάπτυξης εντός των επόμενων εβδομάδων.
http://www.skai.gr/

Καταλαβατε που μας πανε?

Δεν υπάρχουν σχόλια: