Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 06, 2012

Focus: Γ. Παπανδρέου - Ο πολιτικός της καλοπέρασης


«Κάνει διακοπές πολυτελείας και δεν ενδιαφέρεται για την κρίση στην Ελλάδα», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.


Αιχμηρή κριτική στον πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργο Παπανδρέου ασκεί το περιοδικόFocus, παρουσιάζοντάς τον ως έναν άνθρωπο που δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην Ελλάδα και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει διακοπές.
Το περιοδικό επισημαίνει πως παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα η οικονομική κρίση αφήνει καθημερινά το στίγμα της, ο πρώην πρωθυπουργός δεν δίνει σημασία και κάνει διακοπές πολυτελείας στα ελληνικά νησιά.
«Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα αφήνει τα σημάδια της. Δεν το βλέπουν όμως όλοι αυτό. Για παράδειγμα, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο σοσιαλιστής πολιτικός ήδη από το 2010 είχε εξοργίσει τους Έλληνες, όταν είχε παρακαλέσει το ΔΝΤ και τις χώρες της Ευρωζώνης να βοηθήσουν την Ελλάδα, ο ίδιος όμως έκανε 40ήμερες διακοπές».
Ο αρθρογράφος του περιοδικού προχωρά μάλιστα ένα βήμα παραπέρα και αναφέρεται στηνπολυτελή ζωή του κ. Παπανδρέου.
«Μετά από την παραίτηση από το αξίωμά του τον Νοέμβριο του 2011 δεν ασχολήθηκε καθόλου με την βουλευτική του έδρα, αλλά έκανε διακοπές 45 ημερών σε πολυτελή ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιά», επισημαίνει ο Γερμανός αρθρογράφος.
Το γερμανικό περιοδικό κάνει αναφορά και στο περιστατικό που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, με τον πρώην πρωθυπουργό αίτημα παροχής αδείας στο κοινοβούλιο για να ταξιδέψει μαζί με τους πρώην Υπουργούς Π. Μπεγλίτη και Γ. Μανιάτη στο Κέηπ Τάουν της Ν. Αφρικής για την συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, της οποίας είναι Πρόεδρος.
«Η άδεια εγκρίθηκε αλλά εν μέσω γέλιων από την πλευρά των βουλευτών που επεσήμαναν ότι ο Παπανδρέου έτσι και αλλιώς κάνει συνεχώς διακοπές».
Εκτενή αναφορά γίνεται και για τα εσωκομματικά προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ, για το οποίο το περιοδικό υποστηρίζει πως «παλεύει για να μην πέσει στην αφάνεια. Τα ποσοστά δημοφιλίας έπεσαν σε μονοψήφια νούμερα, ενώ τα χρέη έχουν φτάσει στα 11,2 εκατομμύρια ευρώ».
Ο Παπανδρέου δεν κινδυνεύει, σχολιάζει το περιοδικό. «Μπορεί με τις εμφανίσεις του ως επισκέπτης ομιλητής να βελτιώσει την βουλευτική του αποζημίωση. Γύρω στα 40.000 ευρώ θα λάβει μέσω της Harvey Walker Agency στις αρχές Οκτωβρίου για μία ομιλία σε ένα συνέδριο στην Κύπρο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: