Τρίτη, Μαρτίου 24, 2015

Ο Τσίπρας ομολογεί ότι ετοιμάζεται νέα αποικιακή σύμβαση σε βάρος της Ελλάδας.

Ξέρετε τι επιθυμεί η κυβέρνηση Τσίπρα να είναι έτοιμο έως τα τέλη Ιουνίου; Μια νέα αποικιακή σύμβαση σε βάρος της Ελλάδας. Σύμφωνα με την επιστολή του ίδιου του Τσίπρα στην Μέρκελ με ημερομηνία 15 Μαρτίου, η νέα σύμβαση ονομάζεται "Contract on Greece's Recovery andDevelopment", δηλαδή "Σύμβαση για την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη της Ελλάδας", η οποία θα υπογραφεί ανάμεσα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και το ΔΝΤ, όπως αναφέρει συγκεκριμένα.

Στην ίδια επιστολή ο Τσίπρας αποκαλύπτει ότι η νέα αυτή Σύμβαση θα περιλαμβάνει "προβλέψεις για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο πνεύμα της συμφωνίας της Ευρωομάδας το Νοέμβριο του 2012". Ποιές ήταν αυτές οι προβλέψεις; Άγριο κυνήγι πρωτεγονών πλεονασμάτων, τα οποία μαζί με τα έσοδα από το γενικό ξεπούλημα θα τοποθετούνται σε ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ για την αποπληρωμή του χρέους.


Αντάλλαγμα γι' αυτή τη βάναυση πολιτική εσωτερικής υποτίμησης και δουλοπαροικίας του χρέους, η συμφωνία του Νοεμβρίου 2012 προέβλεπε επιμήκυνση του διακρατικού μέρους των δανείων της πρώτης δανειακής έως το 2020 με οριακή μείωση των επιτοκίων. Μια ανάλογη συμφωνία επιδιώκει προφανώς και η κυβέρνηση Τσίπρα ως μέρος της νέας Σύμβασης (Contract) που θα αναβαθμίζει την παλιά Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (Master Financial Assistance Facility Agreement).

Έτσι η δανειακή μαζί με τις μνημονιακές υποχρεώσεις και ότι άλλες δεσμεύσεις απαιτήσουν οι δανειστές θα μετεξελιχθούν σε μια νέα ενιαία Σύμβαση (Contract), που θα θέτει όχι απλά την εθνική κυριαρχία και τις ασυλίες του ελληνικού κράτους υπό αίρεση, αλλά την ίδια την κρατική υπόσταση (Statehood) της Ελλάδας. Πρόκειται για την λογική κατάληξη όλων των μνημονίων και δανειακών σε βάρος της χώρας και του λαού. Η Ελλάδα με τη νέα σύμβαση θα κληθεί να παραδώσει το σύνολο της κρατικής υπόστασης στους δανειστές, δηλαδή στους θεσμούς.

Άλλωστε, οι δανειστές έχουν ήδη αναβαθμιστεί σε θεσμούς και μάλιστα ανώτεροι των θεσμών κρατικής υπόστασης της Ελλάδας, μιας και όπως αναφέρει η Δήλωση από τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Επιτροπής και του Eurogroup για την Ελλάδα στις 20/3, οι πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται μετά από συνομιλίες στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα, αν το επιτρέψουμε, θα είναι η πρώτη χώρα στην παγκόσμια ιστορία - μετά την κατάρρευση της παλιάς αποικιοκρατίας - που θα παραδώσει οικειοθελώς την ίδια την κρατική της υπόσταση σε υπερκρατικούς θεσμούς.


Κι έτσι λίγο πριν κλείσει τα διακόσια χρόνια τυπικά ελεύθερης ζωής, η Ελλάδα ως κρατική υπόσταση θα περάσει στην ιστορία για να μεταβληθεί επίσημα από χώρα σε χώρο, από αυτεξούσιο κράτος σε γεωγραφική αναφορά, σε τοπαρχία των θεσμών της Ευρώπης. Πρόκειται για την χαριστική βολή στον ελληνικό λαό, στο ελληνικό έθνος, που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει η κυβερνώσα αριστερά μιας και οι κυβερνήσεις των δοσιλόγων ήταν αδύνατον να ολοκληρώσουν την αποστολή τους λόγω πολιτικού κόστους

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2015/03/blog-post_24.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: