Σάββατο, Σεπτεμβρίου 19, 2020

Εγκληματα


Επειδη ξεχναμε γρηγορα καλο θα ειναι να βαζουμε λιγο το μυαλο μας να δουλευει και να θυμομαστε μερικα πραγματα.

Μας εριξαν το βαρος της εξαπλωσης του Κορωνοιου,δεν ειχαμε φιλοτιμο βλεπεις και ατομικη ευθυνη,ποιοι?

Αυτοι που εχουν κανει οτι ειναι δυνατον εως σημερα για να καταστρεψουν οτι καταφεραμε το πρωτο τριμηνο της πανδημιας,και το καταφεραν,να θυμηθουμε μερικα απο αυτα που εκαναν?

Οσα θυμαμαι κι εγω δηλαδη,δεν ειμαι καλυτερος απο εσας.

Τελος Μαιου ξεμπερδευουμε με την καραντινα,γυριζουμε σε μια υποτιθεμενη κανονικοτητα με την κυβερνηση να παρισταται σε συγκεντρωσεις,εκδηλωσεις,καταθεσεις στεφανων σαν να μην συμβαινει τιποτα,ο Μωυσης δοξαζεται απο ολους για την τεραστια αυτη επιτυχια,ξεκινανε οι σκεψεις για ανοιγμα του Τουρισμου.

Ο Μωυσης ανακοινωνει οτι θα υπαρχει ενα διαστημα απο την αφιξη εως την μερα που θα μπορει ο τουριστας να κυκλοφορησει στην χωρα ωστε αν ειναι φορεας να μην διασπειρει τον ιο,κατι που αποσυρει αμεσα μετα απο απειλες τουριστικου πρακτορειου οτι αν το κανει θα αποκλειστουμε απο την αγορα.

Αρχιζει η αφιξη τουριστων με ελαχιστα τεστ τοσο απο τις βορειες εισοδους της χωρας οσο και απο τα αεροδρομια αργοτερα,ενα δεκα τοις εκατο μονο υποβαλλεται σε τεστ για κορωνοιο,η συνεχεια ειναι σε ολους μας γνωστη.

Καταργειται η μασκα σε εσωτερικους χωρους οπως καταστηματα η mall για να ευνοηθουν οι μεγαλεμποροι καθως οι εκπτωσεις ειναι προ των πυλων,αργοτερα αυξανεται και η επιτρεπομενη χωρητικοτητα στις ακτοπλοικες συγκοινωνιες για να ευνοηθουν οι εφοπλιστες,την ιδια ωρα τα μεσα μαζικης μεταφορας λογω καλοκαιριου μειωνουν δραματικα τα δρομολογια τους με αποτελεσμα να συχρωτιζεται ο κοσμος μεσα στα λεωφωρεια τις πλατφορμες και τα βαγονια του μετρό.

Η κυβερνησαρα του Κουλη εν τω μεταξυ χαριεντιζεται σε εκδηλωσεις οπου παρισταται κοσμος και λαος,σε εγκαινια και μουσικα event ο δημαρχουκος της φανφαρας κολλημενος με εκατονταδες αλλους διασκεδαζει,ο Χαρδαλιας ξεκαρδιζεται στα γελια στον Ζαχαρατο και τον Σεφερλη,ο Αδωνις δεν αφηνει εγκαινια για εγκαινια που να μην παρευρισκεται και ο Κουμουτσακος μεταλαμβανει εκει που απαγορευεται σε ολους μας.

Ολη αυτη την περιοδο των 6-7 μηνων τιποτα δεν εκαναν για να καλυτερεψουν την κατασταση,ουτε στα νοσοκομεια ουτε στις μεθ και χειροτερα ακομα ουτε στα ΜΜΜ με αποτελεσμα την μεγαλυτερη διασπορα του κορωνοιου.

 

Δεν φταιει η ουρα,το ψαρι βρωμαει πρωτα απο το κεφαλι,οτι θυμηθηκα εγραψα,εχουν γινει πολυ περισσοτερα και χειροτερα απο αυτον τον θιασο που ονομαζεται κυβερνηση,για να ερχονται τωρα να μας δειχνουν με το δακτυλο και να μας λενε οτι φταιμε εμεις.

Τωρα φορανε μασκες ακομα κι οταν ειναι μονοι τους και γελοιοποιουν ακομα περισσοτερο την ανικανοτητα τους.

Ποιος πιστευει τους ανικανους και τους ψευτες? 

Στην αρχη λιγοι

Μετα κανεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: