Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 13, 2024

Που βαδίζουμε;Που μας οδηγούν;

 Ενα κείμενο που διάβασα στο Χ

Γραμμένο απο την Caitlin Johnstone

 @caitoz

Kαι εκφράζει απόλυτα την σκέψη μου,ισως και την δική σου,διάβασε το.


Η Δύση είναι μια δυστοπική ερημιά ηθικού εκφυλισμού. 

Συνήθως, όταν ακούς έναν λευκό άνθρωπο να μιλάει για ηθική φθορά, είναι κάτι που καταγγέλλει τα δικαιώματα LGBTQ ή τα δικαιώματα αναπαραγωγής των γυναικών ή οτιδήποτε άλλο, αλλά δεν εννοώ αυτό. Εδώ μιλάω για αληθινά πράγματα. Η πραγματική ηθική παρακμή της κοινωνίας μας απεικονίζεται στον τρόπο με τον οποίο όλοι οι κύριοι πολιτικοί υποψήφιοι μπορούν να υποστηρίξουν ανοιχτά εγκλήματα πολέμου που επί του παρόντος διαπράττονται σε ανθρώπους στον παγκόσμιο νότο χωρίς να απομακρυνθούν αμέσως από την εξουσία. 

Ο τρόπος με τον οποίο οι τερατώδεις εγκληματίες πολέμου προηγούμενων κυβερνήσεων μπορούν να υποστηρίξουν έναν φιλελεύθερο υποψήφιο χωρίς να κάνουν τους αυτοαποκαλούμενους προοδευτικούς να αποκρούσουν τον υποψήφιο αυτόν με φρίκη. Ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να έχετε τους δύο βιώσιμους υποψηφίους για την πιο ισχυρή εκλεγμένη θέση στον κόσμο υπόσχονται και οι δύο να συνεχίσουν μια ενεργή γενοκτονία χωρίς να πυροδοτήσουν αμέσως επανάσταση. 

 Ο ηθικός εκφυλισμός αυτού του πολιτισμού μοιάζει με ζωντανές ζωές σχετικής άνεσης που χτίζονται στις πλάτες των εργαζομένων στον παγκόσμιο νότο των οποίων η εργασία και οι πόροι εξορύσσονται από τα έθνη τους με βαθύτατα εκμεταλλευτικούς ρυθμούς, ενώ βρέχει στρατιωτικά εκρηκτικά σε φτωχούς πληθυσμούς που τολμούν να παρακούσουν τις επιταγές της κυβέρνησής μας, μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, δεκαετία με τη δεκαετία, και να ενεργούμε έτσι είναι όλα ωραία και φυσιολογικά. 

 Το να γεννιέσαι στον δυτικό πολιτισμό είναι σαν να ξυπνάς στη μέση ενός τεράστιου όχλου λιντσαρίσματος. Κάτι τρομερό συμβαίνει, και όλοι το πάνε μαζί και σου λένε ότι είναι εντάξει και είναι φυσιολογικό, και ακόμα κι αν είσαι σε θέση να καταλάβεις ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος μέσα σε όλο το χάος και τη σύγχυση, βρίσκεσαι αδύναμος να σταματήσεις γιατί το όλο θέμα έχει ήδη τόση δυναμική και υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που τυφλά παγιδεύονται στη φρενίτιδα της αιματηρής λαγνείας για να κάνετε τους πάντες να αλλάξουν πορεία. 

Ακόμη και το να συνεχίζεις να ζεις ανάμεσά τους σε κάνει συνένοχο στις ενέργειές τους με πολλούς τρόπους, αλλά δεν έχεις πουθενά αλλού να πάς εκτός από αυτήν την πόλη λιντσόφωτος στην οποία γεννήθηκες. Έτσι απλά κινείστε στο περιθώριο του όχλου και μοιράζεστε τις αντιρρήσεις σας με τα λίγα άτομα που θα σας ακούσουν. 

 Ο πολιτισμός μας είναι σκληρός και άγριος, αλλά απομακρυνόμαστε από τη σκληρότητα και την αγριότητά του και γελάμε με τις κωμικές κωμωδίες μας και κάνουμε να πιστεύουμε ότι τα χειρότερα πράγματα που συμβαίνουν πολιτικά στην κοινωνία μας είναι τα βασικά ζητήματα πολέμου που οι ειδικοί και οι πολιτικοί προτιμούν να μας κρατούν μιλώντας για. Ζούμε τη ζωή μας ναρκωμένοι από την ψυχαγωγία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα τρόφιμα και τα φαρμακευτικά προϊόντα, ενώ η γενοκτονία, η πυρηνική σύγκρουση και η οικοκτονία εκτυλίσσονται παντού γύρω μας, θεωρώντας τους εαυτούς μας καλούς και ενάρετους αν είμαστε ευγενικοί με τα κατοικίδια μας και έχουμε τις σωστές απόψεις για τη φυλετική δικαιοσύνη και τα εμβόλια. 

 Εάν εμείς ως κοινωνία ήμασταν πραγματικά καλοί, τίποτα από αυτά δεν θα συνέβαινε. Η ηθική διαύγεια θα τα έβρισκε απαράδεκτα όλα αυτά, και θα τα απέρριπτε και θα τα απέρριπτε με κάθε μέσο. Αυτός είναι ο λόγος που οι ισχυροί ρίχνουν τόση πολλή ενέργεια για να μας κρατήσουν όλους ναρκωμένους και μπερδεμένους. Πολλή δύναμη και πλούτος οδηγεί στην έλλειψη ηθικής διαύγειας. 

Υπάρχει πολύς πλούτος που μπορεί να αποκτηθεί με την εκμετάλλευση της εργασίας και την εξόρυξη πόρων σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει πολλή δύναμη που πρέπει να εξασφαλιστεί με τη δολοφονία, την πείνα και την τρομοκρατία κάθε πληθυσμού που αρνείται να υποκύψει στα συμφέροντα της δυτικής αυτοκρατορίας. Αυτός είναι ο λόγος που η δυτική αυτοκρατορία έχει την πιο εξελιγμένη μηχανή προπαγάνδας που έχει επινοηθεί ποτέ: επειδή τόσος πλούτος και δύναμη εξαρτάται από τη διασφάλιση της παραμονής της Δύσης σε κατάσταση ηθικού εκφυλισμού και ότι οι δυτικοί δεν θεωρούν τους πολίτες του παγκόσμιου νότου ως πλήρως ανθρώπινους. 

Προσωπικά απορρίπτω τη θρησκεία, όχι επειδή είμαι ένας περιπλανώμενος που φοράει φεδόρα και κοροϊδεύει τους ανθρώπους επειδή πιστεύουν στον Θεό, αλλά επειδή απορρίπτω όλες τις πτυχές της βαθιά άρρωστης κουλτούρας στην οποία γεννήθηκα. Επειδή δεν έχω απήχηση με τη θρησκεία, συχνά νιώθω ότι απομακρύνομαι από τη θρησκευτική ορολογία που χαρακτηρίζει τις ενέργειες της δυτικής αυτοκρατορίας ως «δαιμονικές» ή αποκαλώντας τις ΗΠΑ «ο μεγάλος Σατανάς» — αλλά την ίδια στιγμή το καταλαβαίνω απόλυτα.

 Όταν βλέπω το εσωτερικό του κρανίου ενός παιδιού για εκατοστή φορά δίπλα σε βίντεο με στρατιώτες των IDF ντυμένοι κοροϊδευτικά με ρούχα νεκρών ή εκτοπισμένων Παλαιστινίων και να παίζουν με τα παιχνίδια νεκρών ή εκτοπισμένων παιδιών, ενώ οι ποντίφικες της δυτικής εξέδρας προσποιούνται ότι πιστεύουν στον στρατό ο οπλισμός δεν έκανε τίποτα κακό, παλεύω να βρω επίθετα αρκετά δυνατά για να περιγράψω αυτό που κοιτάζω. Ίσως το "δαιμονικό" να είναι όσο πιο κοντά μπορείτε, ακόμα κι αν δεν πιστεύετε σε πραγματικούς βιβλικούς δαίμονες. Γι' αυτό μιλάω όταν λέω ότι η δύση είναι έρημος ηθικός εκφυλισμός. 

Ο τύπος του πολιτισμού που θα επέτρεπε στην κυβέρνησή του να κάνει τέτοια πράγματα έχει αναγκαστικά μια συλλογική συνείδηση ​​που έχει τόσο παραμορφωθεί και διαστρεβλωθεί από την προπαγάνδα και το προσωπικό συμφέρον που είναι το ίδιο με το να μην έχεις καθόλου συνείδηση. 

Εάν δεν μπορείτε να θεωρήσετε τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού αυτού του πλανήτη ως πλήρως ανθρώπινο και ίσο με τον εαυτό σας, τότε ηθικά μιλώντας δεν είστε καλύτεροι από τους δράστες της δουλείας και της γενοκτονίας που έχουμε μάθει να κρίνουμε αρνητικά στο μάθημα της ιστορίας. Και αυτός είναι ο κανόνας εδώ. Είναι αυτό στο οποίο γεννηθήκαμε. 

Είναι αυτό που ξοδεύουμε όλη μας τη ζωή εκπαιδευόμενοι να το αποδεχόμαστε ως φυσιολογικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: