Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2008

Αλλαλουμ κι'απανω τουρλα

Υπαρχει μια χωρα παραμυθενια,την περιγραφουν τα παιδικα βιβλια που διαβαζουν οι γονεις στα παιδια τους,μια χωρα που συμβαινουν απιστευτα πραγματα.
Μια χωρα που η γυναικα του αφεντη ενω σπουδασε παιδοκομος πηρε τελικα πτυχιο ιατρικης και το χειροτερο εξασκει το λειτουργημα αυτο.
Μια χωρα που οι τραπεζες της μπορουν να κατασχουν ενα σπιτι καποιου φτωχου για 1800 δηναρια κι' ας ξερουν οτι ο ανθρωπος αυτος δεν εχει αλλου να μεινει.
Μια χωρα που οι πολλοι ζουν με πολυ λιγα και οι λιγοι με παρα πολλα,που για να αγορασει καποιος μια τσαντα μπουρμπερυ θελει δυο μισθους και ειναι αδυνατον για τον λαο να ζησει χωρις να κραταει μια τσαντα μπουρμπερυ(φωτια και μπουρμπερυ).
Μια χωρα που για να πας σχολειο και να προχωρησεις πρεπει να πληρωνει ο γονιος σου υπερογκα ποσα για ιδιαιτερα μαθηματα μιας και το σχολειο δεν σου μαθαινει τιποτα,που για να μπεις σε νοσοκομειο και να κανεις μια επεμβαση πρεπει να πληρωσεις υπερογκα ποσα για φακελλακι στους γιατρους αλλοιως μαλλον προς τον θανατο οδευεις.
Σε αυτη την ομορφη χωρα ο αρχοντας δεν νοιαζεται για τιποτα και το μονο που κανει ειναι να βγαζει διαγγελματα που ποτε δεν εκπληρωνει και να ομιλει για τους πολιτες της χωρας αυτης και για το ποσο ενδιαφερεται για αυτους χωρις ποτε να εχει κανει κατι για να το αποδειξει.
Σε αυτη την χωρα οι πολιτες εχουν εδω και χρονια παθει μια μαζικη ασθενεια που λεγεται μαλακυνση του εγκεφαλου και αλτζχαιμερ μαζι κατι σαν οτι και να μου κανεις εγω θα το ξεχασω ενα πραγμα,και ετσι υπομενουν παθητικα οτι και να γινετε,δεν πολεμανε για το δικιο τους αλλα προτιμουν να καθονται στην καφετερια να πινουν καφε τον οποιο πληρωνουν υπερογκα οπως και ολα τα αλλα προιοντα που αγοραζουν.
Αυτη η παιδικη ιστορια δεν εχει τελος για αυτο και αρεσει στα μικρα παιδακια να την ακουνε παλι και παλι,ετσι τα παιρνει ο υπνος το βραδυ και δεν εχουν ακουσει τι θα συμβει μετα.

1 σχόλιο:

mahler76 είπε...

αχ αν δεν τα ζούσαμε δεν θα τα πιστεύαμε ούτε εμείς.