Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2008

Ασχημια

Εδω και 6 μηνες περιπου εχω αρχισει να γραφω αυτο το ιστολογιο που μερικες φορες αναρωτιεμε αν εκφραζει και τις σκεψεις η μερος των σκεψεων καποιων αλλων ανθρωπων που το διαβαζουν.
Καποια σχολια μου ισως να εχουν φανει υπερβολικα η ακομη και εγωπαθη,δεν ειναι ομως ετσι και οσο περναει ο καιρος ολο και περισσοτερο φαινεται αυτο.
Ζουμε πλεον ολοι μας αλλοι λιγοτερο και αλλοι περισσοτερο σε μια κοινωνια που τιποτα δεν παει πιο περα και μονο ενα τεραστιο σοκ θα μας συνεφερει,τωρα τι ειδους σοκ θα ειναι αυτο δεν μπορω να το φανταστω.
Κατ αρχην δεν υπαρχουν πια αξιες πουθενα ο καθενας ειναι μονο για τον εαυτο του,δεν υπαρχουν αρχες,αξιοκρατια οχι οτι υπηρχε φυσικα ποτε αλλα κατι ξεχωριζε στο βουρκο.
Τωρα ξεχωριζουν οι φελλοι σε ολους τους τομεις,καθε αξιολογη προσπαθεια νεων ανθρωπων καταποντιζεται απο τους εξυπνους που με καθε μεσον παιρνουν την θεση τους,τις επιδοτησεις τους το μελλον τους.
Εχουμε μια κυβερνηση που δικαιολογημενα εχει ονομαστει η πιο αποτυχημενη στην μεταπολιτευση,αλλα δυστυχως αποκαλεστηκε ετσι απο τους προηγουμενα πιο αποτυχημενους απο αυτην.
Οπως πηγαινει η κατασταση σε λιγα χρονια θα ειμαστε μια κοινωνια τελευταια στην Ευρωπη σε ολους τους χρησιμους τομεις και πρωτοι στα πιο δυσαρεστα.
Ας κανουμε κατι ολοι μαζι λοιπον αυτη η σαπιλα δεν προκειτε να φυγει απο μονη της.Ας την διωξουμε εμεις.
Και η σαπιλα δεν ειναι μονο αυτοι που κυβερνανε,ειμαστε εμεις που αν μπορουμε να διοριστουμε στο δημοσιο τοτε προσφερουμε την ψυχη και το σωμα μας προς βρωση,εμεις που αν μπορουμε να κτισουμε παρανομα τοτε δεν δισταζουμε καθολου,εμεις που μολυνουμε την ατμοσφαιρα,την γη που ζουμε και δεν νοιαζομαστε,εμεις που θεωρουμε οτι ειμαστε το κεντρο του κοσμου ενω δεν ειμαστε τιποτα.
Ας κοιταξουμε διπλα μας λιγο λοιπον,υπαρχουν και αλλες ψυχες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: