Πέμπτη, Ιανουαρίου 03, 2008

Παντα τα τραγουδια

Παραξενο εγω που μεγαλωσα εχοντας ακουσματα ροκ μουσικης να εχω τα τελευταια 20 χρονια αφιερωθει αποκλειστικα στο Ελληνικο τραγουδι,απο τους Pink floyd και τους Queen και πολλα αλλα γκρουπ της εποχης εκεινης ξαφνικα εγινε ενα μπαμ και κατι αλλαξε.
Θυμαμαι καποια εποχη εμενα στον Νεο Κοσμο ηταν μια κοπελια που ακουγε παθιασμενα Ελληνικη μουσικη κι εμεις οι ροκαδες την κοροιδευαμε,ρε γαμοτο τι εγινε κι εγω εγινα αυτο που κοροιδευα?
Λοιπον το καταγγελω απο εδω σε ολους σας.
Για ολα φταιει ο Σταματης Κραουνακης και η Λινα Νικολακοπουλου αυτοι και μονο.
Επειτα ηρθαν και αλλοι που θεωρω υπευθυνους για αυτην την αλλαγη αλλα η αρχη ηταν απο τον Σταματη.
Καποια βραδυα πριν πολλα χρονια ενας φιλος με επεισε να παω σε μια μικρη παρακμιακη μπουατ καπου στην Ακαδημιας,εκει καποιος ονοματι Λετονος....οχι δεν ηταν απο την Λετονια οκ?αρχισε να τραγουδαει κατι τραγουδια αγνωστα για μενα,δεν βαρεθηκα δεν αντεδρασα απλα μαγευτηκα.
Σαν να τα ηξερα αυτα τα τραγουδια σαν να τα ειχα ακουσει παλια σαν να ειχα μεγαλωσει μαζι τους.
Τα τραγουδια αυτα αργοτερα τα ακουσα σε δισκο απο την Βικυ Μοσχολιου ναι...ηταν τα Σκουριασμενα χειλη.
Εφυγα για το εξωτερικο εκει το κακο παραγινε.
Παρακαλουσα φιλους και γνωστους να μου στελνουν κασετες με ελληνικα τραγουδια,βρηκα ενα ελληνικο καταστημα που εφερνε δισκους και λογω του οτι αυτα που ακουγα εγω δεν τα αγοραζε κανεις εκει κατω,τα αγοραζα με τιμες εξευτελιστικες γιατι παντα ηταν σε προσφορα.
Τα τελευταια χρονια ολο και σπανιοτερα βρισκω αυτο που ζηταω στην ελληνικη μουσικη,αυτος που με εκανε να την αγαπησω γραφει πια πολυ σπανια και δεν μ αρεσει να τον συγκρινω με αυτα που εγραφε παλαιοτερα,πως να συγκρινεις ετσι κι αλλοιως το Ανθρωπων εργα με το τραγουδι που εγραψε για το σηριαλ Μαρια Η ασχημη?
Οποτε κραταω αυτα που αγαπαω και περιμενω για το επομενο μπαμ δεν ειναι δυνατον απο καπου θα ερθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: