Δευτέρα, Ιουλίου 20, 2009

Τζιτζικια

Αναποσπαστο μερος του καλοκαιριου οι τζιτζικες,μας τρελλαινουν τα μεσημερια των διακοπων μας,μας νανουριζουν η μας ξυπνουν με το διαρκες βουητο τους.
Μικρος θυμαμαι που ανεβαιναμε στα δεντρα και με πολυ προσοχη τους τσακωναμε.
Προσπαθουσαν τοτε με εντονο φτερουγισμα να ξεφυγουν απο τις παλαμες μας,να ελευθερωθουν.
Λιγες φορες το ειχαν καταφερει τις περισσοτερες ειχαν σταματησει να φτερουγιζουν και να κανουν φασαρια,βλεπεις ηταν μερος του παιδικου μας παιχνιδιου και αυτοι και το αποτελεσμα πολλες φορες ειναι οτι το παιδικο παιχνιδι σπαει,ετσι εσπαγαν και οι τζιτζικες στα παιδικα μας χερια.
Και ακουγαμε ιστοριες για τους τζιτζικες στο σχολειο,οτι ηταν γλεντζεδες και αθεραπευτα τεμπεληδες,πως ενω τα μυρμιγκια ζουσαν μια ζωη παλευοντας να μαζεψουν τροφη για τον χειμωνα οι τζιτζικες σε αντιθεση εκαναν μια ζωη ολο χαρα και παιχνιδι με αποτελεσμα τον χειμωνα να μην εχουν να φανε και να ψοφανε οι ατιμοι.
Ηθικο διδαγμα ολων αυτων των ιστοριων ηταν να μην γινουμε και εμεις σαν τους τζιτζικες αλλα σαν τα μερμυγκια,δηλαδη να δουλευουμε ακαταπαυστα και με πολυ ζηλο και να μαζευουμε οτι μπορουμε για να τα εχουμε για τους χειμωνες που ερχονται.
Και βλεπουμε λοιπον ανθρωπους να εργαζονται ολη τους την ζωη και να περιμενουν να ζησουν με μια συνταξη της πεινας και αναρρωτιομαστε....κατι λαθος πρεπει να μας εχουν πει με τις ιστοριες με τους τζιτζικες και τα μυρμιγκια,κατι δεν κολλαει τελικα με αυτο το παραδειγμα.
Στην συγχρονη Ελλαδα θα την βρουμε ολοι την απαντηση λοιπον.
Δεν χρειαζεται να δουλευεις σαν ζωο ουτε να ταλαιπωρεισαι τα πανεπιστημια,τα μαστερς,και τις διατριβες.
Ουτε καν μια τεχνη δεν χρειαζεται να μαθεις ενα μονο χρειαζεται τελικα.
Να εισαι γλυφτης και ρουφιανος,και να μπορεις να χαμογελας σε οποιον βλεπεις μπροστα σου,να του δειχνεις οτι ενδιαφερεσαι για τα προβληματα του και οτι μπορεις να τα λυσεις,να ασχολεισαι μονο με τον εαυτο σου και να αυξανεις την περιουσια σου με οποιο τροπο μπορεις ηθικο η ανηθικο,εξαλλου το νεο δογμα ειναι οτι οτι ειναι νομιμο ειναι και ηθικο,οποτε αν δεν ειναι νομιμο βγαζεις ενα νομο και το κανεις οποτε ειναι και ηθικο αυτοματως.
Μα σκεφτομαι ποιοι ειναι αυτοι που με τοσα λιγα εφοδια στην ζωη τους εχουν καταφερει τοσα πολλα,ποιοι ειναι αυτοι που χωρις αιδω κοροιδευουν τοσους πολλους για τοσο σημαντικα θεματα και μπορουν να απομυζουν τον ιδρωτα μας προς οφελος τους?
Μα μονο οι τζιτζικες της συγχρονης εποχης αγαπητοι μου μπορουν και το κανουν αυτο,και για να μας σαστιζουν περισσοτερο εχουν χωριστοι και σε κομματα,δεξιοι τζιτζικες,αριστεροι,κλπ.
Το μονο κακο ειναι οτι εξακολουθουν να υπαρχουν και μετα το τελος του καλοκαιριου αυτοι και να τρωνε τον αγλεορα ασταματητα.
Τι ωραια που θα ενοιωθα αν γινοταν να κλειναμε ολοι τις παλαμες μας και να μην αφηναμε κανεναν απο ολους αυτους να ξαναπεταξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: