Κυριακή, Ιουνίου 26, 2011

Αλληλομαχαιρώματα Βενιζέλου – Παπακωνσταντίνου και στο βάθος σκορποχώρι


Μια συνέντευξη που δίνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο Βήμα της Κυριακής και μια δήλωσή του για τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου, μπορούν να αποτελέσουν βόμβα για την κυβέρνηση.
Tα προηγούμενα 24ωρα ο Β. Βενιζέλος είχε αφήσει αιχμές κατά του προκατόχου του λέγοντας ότι προσπαθεί να συμμαζέψει το χάος που βρήκε και πως στο Γιουργκρούπ κανείς δεν ήξερε για αλλαγές στον εκτελεστικό νόμο. Οι αλλαγές ήταν προς το καλύτερο καθώς όχι μόνο δεν υπήρχε έκτακτη εισφορά αλλά παρέμενε και το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
Βγαίνει λοιπόν τώρα ο Παπακωνσταντίνου στο Βήμα και δηλώνει ότι είχαν γίνει δεκτές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και είχαν ενσωματωθεί στο μεσοπρόθεσμο. Μάλιστα πάει ακόμη παραπέρα τονίζοντας με νόημα ότι οι αλλαγές αυτές είχαν συμφωνηθεί πριν από τον ανασχηματισμό.
Αν συμβαίνει αυτό, και δεν είναι καθόλου ηλίθιος ο πρώην τσάρος να λέει ότι του κατέβει, τότε τρέχει κάτι πολύ σοβαρό.
Το ερώτημα είναι ένα: Είχαν ετοιμαστεί και συμφωνηθεί με την ΕΕ αλλαγές προς το καλύτερο για το λαό και ο Βενιζέλος τα διέλυσε όλα, χάλασε τη συμφωνία και έφερε τα πιο σκληρά μέτρα που έχει δει ποτέ αυτός ο τόπος; Τον πίεσε κανείς ή θέλησε να γίνει βασιλικότερος του βασιλέως και να πάει στις Βρυξέλλες με μέτρα – φωτιά για να του πούνε μπράβο για την αποφασιστικότητά του;
Παίζει, βέβαια κι ένα σενάριο συνωμοσίας. Τα πολύ σκληρά μέτρα να τα έφερε ο Βενιζέλος για να ρίξει την κυβέρνηση την ερχόμενη Τετάρτη χωρίς αυτός να φαίνεται ούτε αποστάτης, ούτε συνωμότης. Κάτι τέτοια βυζαντινικά κόλπα τα ξέρει ο Μπένι.
Πάντως, ο κ. Παπακωνσταντίνου αφήνει και μια σαφή αιχμή για τον διάδοχό του: «Έχει ήδη αντιληφθεί από πρώτο χέρι τη δυσκολία του εγχειρήματος, αφού πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις πραγματικά…».
Του λέει με απλά λόγια ότι στο Πεντάγωνο δεν είχε ιδέα τι γινόταν και τώρα που πήγε Σύνταγμα κατάλαβε τι σημαίνει πραγματική πολιτική.
Το συμπέρασμα πάντως είναι η κυβέρνηση μοιάζει και πάλι με σκορποχώρι, με αιχμές και μαχαιρώματα και πολύ παρασκήνιο. Η διάλυση είναι προ των πυλών…
http://www.antinews.gr/2011/06/26/108723/

Δεν υπάρχουν σχόλια: