Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 23, 2011

Η Οδυσσεια του επιδοματος ενος μακροχρονια ανεργου

Η πιο κατω ιστορια δεν εχει σχεση με τιποτα απο οσα εξαγγελουν οι διαχειριστες του"Πρωτα ο πολιτης"φυσικα στο ιστολογιο αυτο οσοι το διαβαζουν καιρο θα ξερουν τι πραγματικα σημαινει αυτο το συνθημα,καθηστε αναπαυτικα και διασκεδαστε με τον ιδιο τροπο που διασκεδαζουν αυτοι οι αστειοι στο υπουργειο εργασιας και τον οαεδ ταλαιπωροντας μας.

Προχθες ηταν η μερα που επρεπε να παω στον οαεδ στην Πειραιως για να παρω το επιδομα του μακροχρονια ανεργου...η διαδικασια ειναι η εξης:

Πας πρωτα στον πρωτο οροφο με χαρτακι αριθμημενο....περιμενεις...περιμενεις....και ξαναπεριμενεις να ερθει η σειρα σου,εκει σου θεωρουν την καρτα ανεργιας.
Μετα πας στον τριτο οροφο και κανεις το ιδιο με οτι εκανες στον πρωτο...περιμενεις,καποια στιγμη εκει που σε εχει πιασει απελπισια ερχεται η σειρα σου,πας στην μια και μονη υπαλληλο που ειναι εντεταλμενη να δινει τα χαρτια για την εισπραξη των 200 ευρω και της δινεις την καρτα ανεργιας και ενα αποκομα των εισφορων στο ικα.

Εκεινη παει και φερνει τον φακελλο σου και αρχιζει να γραφει ποτε εδω και ποτε εκει,βαζει υπογραφες,σφραγιδες,κοιταει και ξανακοιταει τα χαρτια λες και δεν τα εχει ξαναδει τον περασμενο μηνα και τελικα σου δινει μια αποδειξη εις διπλουν να πας να την υπογραψει καποιος που ποτε ειναι εδω και ποτε εκει,μετα πρεπει να πας σον πρωτο οροφο να την υπογραψει ο διευθυντης του οαεδ και να ανεβεις ξανα στον τριτο να σου δωσει την αποδειξη να την πας σε (μια) εθνικη τραπεζα....επιλογη δεν εχεις,σε μια μονο μπορεις,εννοω σε ενα μονο υποκαταστημα συγκεκριμενο....  να πας να εισπραξεις το τεραστιο αυτο ποσον.

Τι χαρα ειχα οταν προχθες μου ειπε οτι τελικα θα πηγαινω εκει να ανεβοκατεβαινω οροφους και να παιρνω σφραγιδες και υπογραφες...αλλα.... δεν θα χρειαζεται πλεον να τρεχω και στην(μια)τραπεζα που εχουν διαλεξει να παιρνω το επιδομα αυτο διοτι θα μπαινει στον λογαριασμο που εμπαινε και το επιδομα ανεργιας,εκανα ολο το πανω κατω και εφυγα περιμενοντας να μπει το ποσον στην τραπεζα.

 Σημερα κτυπησε το τηλεφωνο,ηταν αυτη η κυρια που κοιταει τον φακελλο μου καθε μηνα λες και δεν τον εχει ξαναδει πριν,Κυριε μπορειτε να περασετε παλι να σας δωσω την αποδειξη να πατε στην τραπεζα να παρετε το επιδομα?
Γιατι ρωτησα?
Γιατι δεν ειναι ετοιμο το συστημα να πληρωνεστε απο το βιβλιαριο τραπεζης απαντησε.
Και τοτε γιατι μας ταλαιπωρουν πηγαινε ελα?
Τελικα ξαναπηγα και εκανα παλι το πανω κατω τους οροφους για σφραγιδες και υπογραφες,αν ενα επιδομα 200 ευρω χρειαζεται τοσες σφραγιδες και υπογραφες τοτε καταλαβαινω γιατι εχουμε τοσους δημοσιους υπαλληλους.

Αν απολυθει κανενας απο τον οαεδ ποιος θα τις βαζει τοσες σφραγιδες και υπογραφες?

Αυτο με λιγα λογια ειναι το ηλιθιο συστημα τους και μετα λενε μας κλεβει ο καθε πλουσιος που παιρνει και το επιδομα του οαεδ.
Ποιος πλουσιος ειναι τοσο ηλιθιος να κανει ολη αυτη την διαδικασια καθε μηνα για 200 ψωροευρω?

Μαλλον μαλακες μας περνατε κυριε Βενιζελο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: