Σάββατο, Οκτωβρίου 11, 2014

Τ Ε Λ Ε Ι Ω Μ Ε Ν Ο Σ

Τελειωμένος, αξιολύπητος, ετοιμόρροπος, πανικόβλητος, απομονωμένος, φοβισμένος ο ακροδεξιός πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε στη βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στη λαομίσητη κυβέρνησή του καταφεύγοντας στα γνωστά του παραληρήματα, δείχνοντας να ζει εκτός ελληνικής πραγματικότητας. 

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρωτοτύπησε: Τρομοκρατολαγνια, επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων και ΣΥΡΙΖολογία. Μέχρι και στη δήθεν σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την "τρομοκρατία" αναφέρθηκε ξανά, μην έχοντας επιχειρήματα να στηρίξει την πολιτική που εκτελεί ως πιστός υποτακτικός του Βερολίνου, των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης. Επίσης δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την επίσκεψή του τόσο στο Άγιον Όρος, όσο και στο Βατικανό για να καταλήξει στα θρησκευτικά "πιστεύω" του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο ετοιμόρροπος πρωθυπουργός ασχολήθηκε κυρίως με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ενώ προκαλώντας τον ελληνικό λαό, τον οποίο εξαθλιώνει για λογαριασμό της Μέρκελ και των δανειστών, έκανε λόγο για... φοροελαφρύνσεις, τις οποίες δήθεν εφαρμόζει η κυβέρνησή του. 

Ταυτόχρονα ο Αντώνης Σαμαράς ΤΟΛΜΗΣΕ να χαρακτηρίσει "αποσταθεροποίηση" τις εκλογές, που θα σημάνουν την δημοκρατική ανατροπή της λαομίσητης κυβέρνησής του, ενώ παραδέχτηκε ότι η έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν θα αργήσει. 

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε  πρωτοφανές το ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε αργυρώνητους τους βουλευτές που θα ήθελαν να ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μίλησε για πολιτική αθλιότητα από τον Αλ. Τσίπρα και έδωσε ρεσιτάλ χρησιμοποιώντας ακραίο υβρεολόγιο κατά του ΣΥΡΙΖΑ με εκφράσεις από το χειρότερο παρελθόν της ακροδεξιάς.

«Εγώ παλεύω σε 1000 μέτωπα στην Ελλάδα, όχι για να κάνω το κομμάτι μου στις συνιστώσες», δικαιολογήθηκε για τη διαρκή του απουσία από το Κοινοβούλιο. Η ψήφος εμπιστοσύνης δίνει την απαραίτητη σταθερότητα για να βγούμε στο ξέφωτο, τόνισε και αναφέρθηκε στα λάθος μηνύματα που στέλνει η πολιτική αστάθεια στις αγορές. Ο πρωθυπουργός απαρίθμησε τις «αλήθειες» περί του μηδενισμού του ελλείμματος, της εμφάνισης ανάκαμψης, της αύξησης των θέσεων εργασίας, της εξόδου στις αγορές. Χαρακτήρισε βιώσιμο το χρέος και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δε θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα δανεισμού και ότι βγαίνει νωρίτερα από το πρόγραμμα. Αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια και στις περίφημες φοροελαφρύνσεις και προανήγγειλε μεγάλο αριθμό δόσεων για τους μικρομεσαίους που δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Ανέφερε επίσης ότι με την ολοκλήρωση των stress tests θα γνωρίζει η χώρα το ποσό που θα επιστραφεί από τα χρήματα του ΤΧΣ, ώστε να μειωθεί το χρέος.

«Εμείς θα τελειώσουμε με το θέμα του χρέους και εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα θα τσακώνεστε για το αν θα υπάρξει κούρεμα, διαγραφή ή ό,τι άλλο» συνέχισε. Συνεχώς φωτογράφιζε ως «εθνικό υπονομευτή» τον ΣΥΡΙΖΑ και αποσυνέδεσε την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, «η οποία θα ξεκινήσει το επόμενο έτος». «Αλλά η προεδρική εκλογή θα γίνει σε συνθήκες, όπου οι πολίτες θα αντιλαμβάνονται ότι έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή και τότε να δούμε ποιος θα εμποδίσει την εκλογή». υπογράμμισε.

Επανέλαβε τα γνωστά για «κουκουλουφόρους», «ταραξίες» και «συνδικαλιστές» που διασαλεύουν την οικονομική τάξη. Σχολίασε με ειρωνεία τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος και απαξίωσε τις προγραμματικές θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντάς τες «λίστα γάμου». «Παρά τις κραυγές σας δεν πρόκειται να γίνετε κυβέρνηση» είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και καταλόγισε στο «πεζοδρόμιο» και τον «λαϊκισμό» (στον οποίο πρωτοστατούσε η Αριστερά, κατά τον πρωθυπουργό) τις παθογένειες της μεταπολίτευσης ενώ κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι «διώχνει τους επενδυτές».

Επίσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει την Ευρώπη «ξέφραγο αμπέλι» στους «λαθρομετανάστες» στοχεύοντας μόνο στα ακροδεξιά αντανακλαστικά. Το 2016 θα έχουμε ολοληρώσει το πρόγραμμά μας, δήλωσε χαρακτηρίζοντας «καταστροφικές» και «αυτοκτονικές» τις πρόωρες εκλογές οι οποίες «θα βλάψουν τα συμφέροντα της χώρας». «Εκλογές θα γίνουν όποτε το λέει το Σύνταγμα», ανέφερε. «Είμαστε το μόνο προπύργιο σταθερότητας στη χώρα. Όσοι θέλουν πρόωρες εκλογές υπονομεύουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας» σημείωσε.

Ο Α. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στοχοποιεί τον... δημοσιογράφο Γ. Πρετεντέρη και βάζει σε εμπάργκο τον Αδ. Γεωργιάδη (!). Έχετε πολύ δρόμο ακόμα, όχι για να γίνετε κυβέρνηση, αλλά και για να γίνετε Αξιωματική Αντιπολίτευση» τόνισε κουνώντας το δάκτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το πολιτικό τέλος του ακροδεξιού Αντώνη Σαμαρά είναι προδιαγεγραμμένο. Αν έχει να προσφέρει κάτι στον ελληνικό λαό και στην πατρίδα, αυτό είναι να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία για να απαλλάξει, αυτός και η ακροδεξιά κλίκα που τον περιβάλλει, τη χώρα από την παρουσία του. 

 http://www.periodista.gr/greece/item/14111.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: