Σάββατο, Οκτωβρίου 25, 2014

Όλοι εναντίον του συστήματος

Χαμός γίνεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, αφού ο καθένας κατηγορεί τον άλλον πως ανήκει στο Σύστημα. Το σύνθημα δόθηκε μετά τη δήλωση της Γιάννας Αγγελοπούλου που είπε «είμαι απέναντι στο σύστημα». Αμέσως, όλοι θέλησαν να πουν πως είναι ενάντια στο σύστημα, κατηγορώντας τους άλλους πως ανήκουν στο σύστημα.
Ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος εργαζόταν επί χρόνια στο συγκρότημα Λαμπράκη και σήμερα είναι βουλευτής με καθημερινές παρουσίες σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ δεν ανήκει στο σύστημα· είναι αντάρτης.
Ο κ. Τατσόπουλος κατηγόρησε τον Λάκη Λαζόπουλο πως ανήκει στο σύστημα, ενώ θεωρεί βέβαια συστημική και την Γιάννα Αγγελοπούλου.
Φυσικά, ο Πέτρος Τατσόπουλος δεν θεωρεί συστημικό τον Σταύρο Θεοδωράκη, γιατί ο Τατσόπουλος είναι πια στο Ποτάμι και ελπίζει να μπει στη Βουλή, ώστε να συνεχίσει να πέφτει ο μισθός και να συνεχίσει τον αγώνα του εναντίον του συστήματος.
Δημοσιογράφος ο οποίος παλιότερα κουβαλούσε τις τσάντες της Γιάννας Αγγελοπούλου βρίσκει σήμερα μέρος του συστήματος την Γιάννα Αγγελοπούλου αλλά δεν θεωρεί συστημικό τον Σταύρο Θεοδωράκη που ήταν μέσα σε κάθε σύστημα εξουσίας στη χώρα μετά την πρωθυπουργοποίηση του Κώστα Σημίτη και δεν έκανε βήμα αν δεν ενημέρωνε τον Λαμπράκη.
Γι” αυτόν τον δημοσιογράφο, ο Σταύρος Θεοδωράκης γεννήθηκε πριν από μερικούς μήνες και είναι αγνός επαναστάτης.
Ίσως, επειδή ο Σταύρος Θεοδωράκης τον ταΐζει σήμερα.
Σε γενικές γραμμές, το σημερινό μας αφεντικό είναι αντισυστημικό αλλά το προηγούμενο αφεντικό μας είναι συστημικό.
Αν χτες δούλευες για τον Κοντομηνά και σήμερα δουλεύεις για τον Χατζηνικολάου, ο Κοντομηνάς είναι συστημικός και ο Χατζηνικολάου δίνει ολομέτωπη μάχη με το σύστημα.
Πολύ γνωστός δημοσιογράφος με τον οποίο μιλούσα πριν από τέσσερις ημέρες, μου έλεγε τα χίλια μύρια εναντίον του συστήματος και του νταβατζή εργοδότη του.
Όταν του επισήμανα πως για 20 χρόνια δουλεύει μόνο σε συστημικά μέσα και πως ποτέ δεν έχει γράψει τίποτα απ” όλα αυτά που λέει σε μένα, με κοίταξε με απορία, λες και ήμουν τρελός.
Αντισυστημικός κι αυτός.
Βέβαια, στην Ελλάδα όλοι νομίζουν πως το σύστημα είναι οι άλλοι και πως οι ίδιοι είναι επαναστάτες.
Και ο Βαρδινογιάννης επαναστάτης νομίζει ότι είναι.
Το 2009, ο Γιώργος Παπανδρέου, το χαζό παιδί του Ανδρέα Παπανδρέου που θα ήταν άνεργος αν δεν έφερε αυτό το επίθετο, στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησής του, είπε στους υπουργούς «Είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία».
Αυτό, ο Γιώργος Παπανδρέου το είπε, μεταξύ άλλων, και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος συνεχίζει σήμερα να μάχεται εναντίον του συστήματος.
Αντισυστημικοί όλοι.
Από τον Μπόμπολα και την Γιάννα Αγγελοπούλου μέχρι τον Ψυχάρη και τον Αλαφούζο.
Από τον Σαμαρά μέχρι τον Βορίδη.
Από τον Πρετεντέρη και τη Μάρα Ζαχαρέα μέχρι τους «λογοτέχνες» που γέμιζαν τα ποτήρια του Βενιζέλου και στις παρουσιάσεις των βιβλίων τους ήταν σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο, όλοι αγωνίζονται ενάντια στο σύστημα.
Μια και όλοι αυτοί δηλώνουν πως είναι ενάντια στο σύστημα, θέλω να πω πως εγώ ανήκω στο σύστημα.
Και είμαι περήφανος για αυτό.
http://tinyurl.com/ohkj96r

Δεν υπάρχουν σχόλια: