Τρίτη, Απριλίου 14, 2020

400 Ευρω

Μετα την χθεσινη μου αναρτηση διαβασα οτι στο διαγγελμα του ο Κουλης υποσχεθηκε να δωθουν 400 ευρω εφ απαξ σε 155 χιλιαδες μακροχρονιια ανεργους,σκεφτηκα βρε,,,,,μην και διαβαζει οσα του στελνω μεσω μεηλ στο Μαξιμου και παιρνει αποφασεις μετα?

Επειτα σκεφτηκα....155 χιλιαδες δεν ειναι ολοι οι μακροχρονια ανεργοι,ειναι πολλαπλασιο το νουμερο,διοτι για οσους δεν γνωριζουν μονο το 10% περιπου δικαιουται επιδομα ανεργιας,και οι υπολοιποι απλα αφηνονται στην τυχη τους,η θα κλεψουν,η θα ζητιανεψουν,η θα τους ταιζουν γνωστοι και φιλοι,αυτη ειναι η φιλοσοφια και το οραμα των κυβερνωντων για τους ανεργους,μερικοι θα χωθουν αν εχουν τα προσοντα σε κανενα κοινωφελες προγραμμα οπου θα παιρνουν 540 ευρω για ενα οκταμηνο και αυτο ειναι.

Και τελικα μαθαινω οτι .....
Το εκτακτο αυτο επιδομα ζητιανιας των 400 ευρω θα το παρουν ολοι οσοι δεν πηραν το επιδομα μακροχρονια ανεργου....τι σημαινει αυτο?
Οσοι δικαιουνται επιδομα ανεργιας μετα το τελος του 12 μηνου εχουν το δικαιωμα αν συντρεχουν και αλλες προυποθεσεις να κανουν αιτηση για επιδομα μαχροχρονια ανεργου,αυτο ειναι 200 ευρω τον μηνα επι 12 μηνες.Πρεπει καποιος να εχει πολυ χαμηλο εισοδημα και μικρη ακινητη περιουσια για να το παρει,ελαχιστοι δλδ.

Οποτε ο Κουλης θεωρει...οτι αφου καποιος πηρε για εναν χρονο αυτα τα 200 ευρω τον μηνα που ειναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ για να φαει,να πληρωσει ενοικιο αν εχει,ρευμα,νερο,τηλεφωνο κλπ,του εχουν μεινει και καταθεσεις απο το τεραστιο αυτο ποσον οποτε δεν χρειαζεται να παρει και τα 400 ευρω.

Ειπαμε,να εισαι απατεωνας,αλλα οχι τοσο απατεωνας.Αρκετα.

Αυτοι που κυβερνανε διαχρονικα με τα χρηματα που τους πληρωνουμε καθε μηνα και τα εξτρα....γιατι εμεις τους πληρωνουμε,δεν υπαρχει μια μηχανη που βγαζει χρηματα να πληρωνονται οι πολιτικοι και οι συμμοριες τους,απο τον κρατικο προυπολογισμο τα παιρνουν,κι εμεις τα βαζουμε εκει,με τους φορους μας.

Οσο για τα προγραμματα του Οαεδ για απασχοληση ανεργων,ειναι μια κοροιδια συνεχομενη και κακοπληρωμενη απλα για να δειχνουν οτι εχει πεσει το ποσοστο ανεργιας,κοροιδευουν τους εαυτους τους και εμας μαζι.

Αυτα για τα 400 ευρω βοηθημα που τελικα θα το παρουν παλι λιγοι,γιατι εχουμε πει.
Οταν σε μια χωρα που υποτιθεται οτι το πολιτευμα της ειναι Δημοκρατικο υπαρχουν παραθυρα σε νομους και αλλοι κερδιζουν ενω αλλοι οχι τοτε αυτη ειναι Μπανανια,μπουρδελο και η δημοκρατια τους ειναι μονο στα χαρτια,οσο εσεις κοιμαστε αυτοι καλοπληρωνονται για να σας λενε τις φασιστικες μαλακιες του Αδωνη και του καθε τριτοτεταρτου φασιστα που με μισθους χιλιαδων ευρω απαιτουν απο εμας να ζησουμε με τις πενταροδεκαρες που μας πετανε απο οικτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: