Παρασκευή, Αυγούστου 28, 2020

ΟΑΕΔ κι απανω τουρλα

 


Ειναι πολυ ασχημο πραγμα η ανεργια,χρονια τωρα με πολυ προσπαθεια εχω ψαξει για μια δουλεια,η ηλικια ειναι απαγορευτικη και ξερω οτι δεν εχω ελπιδα να βρω,τον τελευταιο χρονο ζω με το επιδομα ανεργιας το οποιο πηρα επειδη εργαστηκα στα κοινωφελη προγραμματα του οαεδ για 12 μηνες περυσι,και ευτυχως που ημουν και παλιος ασφαλισμενος,οι νεοι δεν εχουν τα ιδια δικαιωματα,μερικες φορες δεν παιρνουν καν επιδομα ανεργιας,βλεπετε ο καθε απατεωνας πολιτικος που αναλαμβανει το υπουργειο εργασιας το κανει και πιο δυσκολο για τους ανεργους να κανουν αιτηση οταν μεινουν χωρις εργασια.


Ο ΟΑΕΔ ειναι ενας αχρηστος και εντελως ανικανος οργανισμος,απο αυτους που φτιαχτηκαν με καλες προθεσεις αλλα καταντησαν χωροι ξεκουρασης των υπαλληλων που εργαζονται εκει.

Βγαζει λοιπον ο Οαεδ προγραμματα για τους ανεργους καθε χρονο,εκτος απο τα κοινωφελη που προσφερουν καποια μικρη ανακουφιση σε οσους δεν εχουν εργασια τα υπολοιπα ειναι για τα ματια του κοσμου,για να λενε οτι να....βγαλαμε και φετος προγραμματα.

Ενα απο αυτα ειναι για ατομα 55-67 ετων,αυτο το προγραμμα ειναι ανοιχτο σε εργοδοτες να ζητησουν να προσλαβουν ατομα αυτης της ηλικιας  και μπορουν να συμμετεχουν και δημοσιοι φορεις,ρωτησα λοιπον κι εγω πριν λιγο καιρο τι γινεται.Πως γινονται οι τοποθετησεις αν γινονται.

 

Δεν εχουν αιτηματα για ατομα μου ειπε ο υπαλληλος,δλδ τι κανουν?

Βγαζουν αυτοι ενα προγραμμα να φαινεται οτι κατι κανουν,οτι ενδιαφερονται για τους ανεργους,δεν κανει αιτημα κανεις να προσλαβει ατομα και μενει ανενεργο το προγραμμα η αν υπαρξουν καποιες ελαχιστες αιτησεις τοποθετουν αυτοι με βαση την ανεργια,μαλιστα,σωθηκαμε τωρα.

Εν τω μεταξυ ολα αυτα τα ατομα μεταξυ 55-67 ετων που ειναι ανεργα μενουν περιμενοντας τι?

Εναν ανικανο οργανισμο να τους βρει εργασια?

Και αφου βλεπει ο Οαεδ οτι δεν υπαρχει ενδιαφερον απο εργοδοτες γιατι δεν κανει προτασεις στην κυβερνηση να αλλαξει το συστημα και να βρεθει τροπος να υπαρχουν θεσεις σαν μοριοδοτηση για ατομα της τριτης ηλικιας?

Πως θα ζησουν αυτοι?

Να μου πεις και τι τον νοιαζει τον Οαεδ,αυτοι καλα πληρωνονται,θα νοιαστουν για τους υπολοιπους?και στο φιναλε ποιος νοιαζεται για τον διπλανο του σε αυτη την χωρα?

Ενας οργανισμος που δεν επρεπε να υπαρχει,γραφειοκρατικος και αργοσχολος,σαν το κρατος,με πληρη αγνοια των συνθηκων εργασιας που αλλαζουν σαν σφαιρα ενω αυτος παει σαν χαλασμενο πατινι.

Και αφου δεν μπορει η δεν θελει να κανει κατι για να βοηθησει τοσους ανθρωπους......γιατι δεν προτεινει ευθανασια?

Ειναι και αυτο μια λυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: