Σάββατο, Ιουλίου 02, 2022

Βορεια Ευβοια

 


Κερδισα μετα απο χρονια κουπονι κοινωνικου τουρισμου,σκεφτηκα λοιπον φετος που ληγει να επισκεφτω την Βορεια Ευβοια,καπου που δεν εχω παει ποτέ ωστε και τα χρηματα που θα δωσει ο ΟΑΕΔ να πανε καπου που τα εχουν περισσοτερη αναγκη απο αλλου.


Εκτος απο την εκπληκτικη φυση στο βορειο μερος του νησιου και την απογοητευση απο την καμενη εκταση που ειναι τεραστια αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι αντι να συναντησει καποιος παραδοσιακα χωριουδακια και μια εστω τυπικη ρυμοτομια βλεπει ενα χαος.


Πεζοδρομια ανυπαρκτα,χωροι αναψυχης οπως παρκα η παιδοτοποι ουτε για δειγμα,χωροι ελευθεροι που ο τοπικος πληθυσμος θα μπορει να συγκεντρωνεται σε οποια περιπτωση χρειαστει πουθενα,η λεξη "κοινοχρηστο" δεν υπαρχει,ολα για τον ατομικο πλουτισμο και την αποκτηση καθε εκατοστου γης που μετα το ιδιοποιουνται οσοι το καταπατηααν και θεωρειται πλεον περισουσια τους.


Το κλεμενο

Το καταπατημενο

Το περιφραγμενο  


Με μεγαλη δυσκολια χωραει να περασει αυτοκινητο,παντου συρματοπλεγματα καταπατημενων εκτασεων για να αποκτησει ο καθε απατεωνας γη και περιουσια,κτισματα σε μερη που λογικα ειναι δασος,οτι παρανομια και ασχημια μαζεμενη,ενα παραδειγμα,οχι το μοναδικο παραδειγμα..... οι Ροβιες,,,,,περιμενα ενα χωριουδακι και ειδα ενα πραγματικο Λαβυρινθο,ολα κτισμενα οπου θελει ο καθενας.

Ασχημια,εγκαταλειψη,αδιαφορια,λυπαμαι αυτο το κρατος που αφησε τοσους πολλους να το βιασουν,λυπαμαι αυτην την γη και αυτη την χωρα που βρωμιστηκε απο τοσους πολλους και δεν τιμωρηθηκε κανενας,αν σε ενα απο αυτα τα χωρια εμπαινε η φωτια θα ειχαμε ακομα ενα Μάτι,ειναι απαραδεκτο το 2022 να υπαρχουν κλειστοι δρομοι που δεν οδηγουν πουθενα και συρματοπλεγμενες παραλιες μεχρι το κυμα,και κυριολεκτω οταν λεω μεχρι το κυμα,εχουν μαντρωσει την αμμο και κτισει οπου τους βολευει.


Παρ ολα αυτα βλεποντας το οργιωδες πρασινο που δεν εχω ξαναδει τοσο πολυ και σε τοσο μεγαλη εκταση ξεχαστηκα και εκλεισα τα ματια στην ασυδοσια,την κακογουστια και την ρυμοτομια του κωλου που επικρατει και εκει οπως και σε ολη την υπολοιπη Ελλαδα.


Ευχομαι να υπαρχουν καλυτερα χωριά...κι ας μην τα ειδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: