Τρίτη, Φεβρουαρίου 22, 2011

Πολεμος με τον λαο

Αποκαλυφθηκε η σκευωρια τελικα,τιποτα δεν μπορει να μεινει κρυφο για παντα,και να που οι καλοι του φιλοι τον ξεσκεπασαν και μαλιστα συντομοτερα απο οτι και εμεις περιμεναμε.

Απο τον Δεκεμβριο του 2009 ειχε ζητησει την συνδρομη του ΔΝΤ λοιπον,τοτε που παραμυθιαζε τον λαο με υποσχεσεις περι χρηματων που υπαρχουν,και ηταν και πολυ νωριτερα απο τοτε,αν θυμηθουμε δηλωση υπουργου του οτι δεν υπηρχε αλλο σχεδιο παρα αυτο.

Πιστευω οτι απλα εκανε αυτο που του ηταν ευκολοτερο,κυρηξε εναν πολεμο,με τον λαο,με αυτους που δεν ειχαν την δυναμη να αντισταθουν,τουλαχιστον αμεσα,δεν ενδιαφερθηκε καθολου επι τοσους μηνες για την αγωνια και τον πονο που προκαλεσε στους Ελληνες,μονο φραστικα μας διαβεβαιωνε οτι ποναει και αυτος...και ομως θα υποφεραμε τις αποφασεις του αν μας εδειχνε:

Οτι ενδιαφερεται για την καθαρση στην χωρα,αν εστελνε φυλακη ολους.....μα ολους τους υπαιτιους που φτασαμε ως εδω,αλλα ηταν και αυτος ενας απο εκεινους.

Με οσα επραξε εβαλε τον εαυτο του σε χειροτερο καδρο απο οτι ο λαος εχει βαλει εκεινους που τον κατακλεψαν,εξαπατησε,ειπε ψεματα,αδιαφορησε,περιμενοντας... δεν ξερω τι επι μηνες.

Γιατι δεν εριξε καθολου βαρη στους τραπεζιτες,τους μεγαλοβιομηχανους,τους εργολαβους,ολους που επι δεκαετιες εκλεβαν και εκμεταλλευοντουσαν το κρατος?
Γιατι δεν απαιτησε να επιστρεψουν τα κλεμμενα?
Γιατι ταχα μου εκανε εξεταστικες επιτροπες με στοχο την διαφανεια οταν ηξερε οτι μονο αυτο δεν θελει?
Ακομη και την υποτιθεμενη εξεταστικη για την οικονομια ειχε δηλωσει οτι θα την αρχισει απο το 2004 και μετα,πριν δεν ειχε γινει κανενα σκανδαλο?

Εναν πολεμο με τους αδυναμους που ελεγε οτι θελει να προστατεψει...αυτον κυρηξε ο διαχειριστης μας,ηξερε οτι αν βγουν στους δρομους εχει τα ματ να τους περιποιηθουν,το απεδειξε με την αδιαφορια του σε οσα εγιναν στην Κερατεα,ηξερε οτι αν ο απλος λαος θυμωσει και βγει στους δρομους οτι μπορει να βαλει τους τραμπουκους του απο το παρακρατος που διοικει να τον τρομαξουν.

Αυτο που δεν ηξερε ειναι οτι ενας πολεμος κρινεται σε πολλες διαφορετικες μαχες,εμεις χασαμε πολλες απο αυτες...παρα πολλες,αδιαμαρτυρητα τις χασαμε.

Αλλα ακομη δεν εχουμε χασει τον πολεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: