Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2011

Η ευκολη λεια

Επι δεκαετιες το οραμα που μας σερβιρισαν ηταν ενα οραμα κονομας και καλοπερασης,μπηκαμε μονοι μας μεσα στο λουκι που επρεπε να δειχνουμε κατι αλλο απο αυτο που ειμαστε,τα τελευταια χρονια ο πλουτος φαινοταν οπου και να κοιταζες,το lifestyle μπηκε στην ζωη μας και την κουρελιασε,ολοι....σχεδον επρεπε να δειχνουμε κατι αλλο απο αυτο που ειμαστε.

Η αρχη εγινε με την αποκτηση ι.χ. οσο ακριβοτερο τοσο και μεγαλυτερο το στατους του ιδιοκτητη,το ζητουμενο ηταν να γυρισουν να το δουν και να ζηλεψουν οι υπολοιποι,αυτο φυσικα δεν ηταν αρκετο να κρυψει την γυμνια και την γυφτια του ιδιοκτητη του ο οποιος συνηθως κυκλοφορουσε χειμωνα καλοκαιρι με ξεσκεπαστη οροφη και το καψουροτραγουδο στο φουλ.
Επομενος στοχος το σπιτι,αδειασε η Αθηνα απο τους κατοικους της και αυτοι που απεκτησαν νομιμα η παρανομα περιουσια μεταφερθηκαν βορεια η νοτιοανατολικα,καηκαν τα παντα για να βρεθει χωρος για αυτους να κτισουν τις επαυλεις με τις πισινες,και παλι τα περιοδικα μας φωτιζαν καθε εβδομαδα με τις νεες επιπλωσεις και τα βιτσια τους.

Η μιζα και η ρεμουλα εδινε και επαιρνε,οποιος ειχε χρηματα εβρισκε και τον τροπο να κανει οσες παρανομιες ηθελε,το.... ξερεις ποιος ειμαι εγω εγινε το εθνικο μας συνθημα,οι καλλιτεχνες της πενταρας συνηθως τηλεοπτικοι αστερες εκμαυλισαν την νεολαια με τον τροπο ζωης τους,το κλαμπινγ πηρε την θεση της ταβερνας,το επαγγελμα μοντελο εγινε το καλυτερο να ακολουθησει καποια νεα,η ιδιωτικη ζωη μας εγινε δημοσια.

Οποιος θυμαται τα πρωτα χρονια της τηλεορασης ο κοσμος κρυβοταν για να μην παρει μερος σε τηλεοπτικα γκαλοπ και ερωτησεις,μετα ξεσαλωσαμε και ολοι θελαμε να γινουμε γνωστοι εστω και με την ηλιθιοτητα μας,απλα να δουμε τον εαυτο μας στο γυαλι.

Για το μονο που δεν ενδιαφερθηκαμε ηταν ...τι κανουν αυτοι που ψηφιζουμε για να μας κυβερνησουν....και αυτοι το εκαναν αυτο που ηθελαν να κανουν,εμεις παντα αποντες,τρεχαμε να κανουμε περισσοτερα χρηματα με οποιονδηποτε τροπο,τα ναρκωτικα πηραν την θεση τους στην κοινωνια,αδιαφορησαμε,τα παιδια μας μεγαλωσαν με χιπ-χοπ και συναυλιες ξενων καλλιτεχνων,τα αγγλικα εγιναν κυριο μερος του λεξιλογιου μας.

Και ενω εμεις καναμε ολα αυτα,και περισσοτερα ακομη,εκεινοι δουλευαν,εμας και για εκεινους,και ξαφνιαστηκαμε τωρα που πρεπει να καταλαβουμε τι εγινε,γιατι,και πως?

Ισως αυτο το σοκ μας ξυπνησει,πολιτικα,κοινωνικα,ατομικα,αν οχι η επομενη γενια θα αποτελειται απο σκλαβους χωρις ιστορια,συνορα και εθνικη συνειδηση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: