Δευτέρα, Αυγούστου 07, 2023

Η μεγάλη κλοπή και η μεγαλύτερη ανικανότητα


Άρχισε πάλι το πανηγύρι των ανατιμήσεων στα τρόφιμα,ας θυμηθούμε τι έχει συμβεί.

Πρίν ακόμα απο την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία,αρκετά πρίν άρχισαν να ανεβαίνουν οι τιμές στα τρόφιμα,χωρίς λόγο,,,,με την αρχή του εκτοξεύτηκαν ολοκληρωτικά και η δικαιολογία ήταν η 'ελλειψη σιτηρών και η αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Οι αυξήσεις έφτασαν το 50% σε πολλά είδη,σήμερα σε ακόμα περισσότερα έχουν φτάσει το 100%,εφευρέθηκε το γελοίο "καλάθι του νοικοκυριού"στο οποίο οι μαυραγορίτες"Σούπερ μάρκετ"'εβαλαν οτι χειρότερο είχαν,συνήθως ιδιωτικής ετικέτας σκουπίδια και με αυτό προσπάθησαν να κοροιδέψουν τον κόσμο που έψαχνε να αγοράσει κάτι που να τρώγεται.

Εφευρέθηκε και η ΕΛΣΤΑΤ που μας λέει οτι ο πληθωρισμός είναι υποδεκαπλάσιος του πραγματικού.

ΤΩΡΑ

Το πετρέλαιο έπεσε,είναι σχεδόν στα πρό πολέμου όρια τιμής,όμως....

Κανένα προιόν δεν επανήλθε στις προηγούμενες του τιμές,έμειναν στις αυξημένες τιμές τους και κανείς απο την υπέροχη συμμορία που κυβερνάει δεν ασχολήθηκε με αυτό.

'Εδιναν βλέπετε τις πενταροδεκάρες του Market pass και θεώρησαν οτι με αυτές τις πενταροδεκάρες μπορεί κάποιος να επιβιώσει αξιοπρεπώς.


Και τώρα:

Χωρίς να υπάρχει καμία διεθνής αύξηση στις τιμές του πετρελαίου έφτασε πάλι το πετρέλαιο και η βενζίνη να πωλείται ακόμα ακριβότερα απο όταν οι διεθνείς τιμές τους ήταν στα ύψη.

ΚΑΙ

Άρχισαν πάλι οι μαυραγορίτες να μιλούν για αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων τις οποίες είχαν ήδη αυξήσει με την προηγούμενη αύξηση των τιμών του πετρελαίου και τις οποίες δεν μείωσαν ούτε σεντς μετά την πτώση της τιμής του.


Γιατί σκάτε,θα δώσει πάλι τις πενταροδεκάρες του σε Market pass ο Κούλης και σαν μητέρα Τερέζα θα αυτοθαυμάζεται για αυτή του την πράξη.

Aυτές τις πενταροδεκάρες τις έχετε πληρώσει χρυσές σε ΦΠΑ και ΕΦΚ αγοράζοντας τα υπερτιμημένα τρόφιμα και την πανάκριβη βενζίνη και το πετρέλαιο για να έρθει μετά αυτός να πουλήσει υποκριτικά την φιλευσπλαχνία του δίνοντας πίσω το ένα δέκατο απο όσα σας έκλεψε.

Έτσι το παίζω μητέρα Τερέζα κι εγώ,εύκολο είναι,απο την μια κλέβω δέκα και απο την άλλη δίνω πίσω το ένα.

Θα με πούν ευεργέτη στο τέλος και θα με κλαίνε μετά θάνατον όπως έκλαιγαν γνωστή απέθαντη τελευταία.

Έβαλε και για υπουργό 'εναν τελείως άσχετο με οτιδήποτε ο οποίος καταπολεμάει την ακρίβεια με λόγια.

Έτσι την καταπολεμώ κι εγώ.


Εγιναν τα είδη μαναβικής χρηματιστηριακό είδος και κάθε μέρα αλλάζει η τιμή τους,σε λίγο θα αλλάζει και κάθε ώρα,τα αγγουράκια π.χ. είχαν πριν 4 μέρες 1.30,αυξάνονται κάθε μέρα και μετά 4 ημέρες κοστίζουν 1.78,ακρίβυνε τι;

Τό λίπασμα;

Τα μεταφορικά;

Αυτό συμβαίνει με κάθε είδος,στα σούπερ μάρκετ-μαυραγορίτες που πλούτισαν μέσα στην πανδημία ποιός ελέγχει τις αυξήσεις,πως αυξάνονται ξαφνικά οι φρυγανιές απο 1.39 στο 1.82;

Αυτά δεν υπήρχαν σε στόκ στις αποθήκες τους;

Κάθε μέρα κάνουν νέες παραγγελίες;


Φυσικό είναι όσοι ζούμε με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα να μην ξέρουμε τι να κάνουμε,200 ευρώ το 2019 ήταν ενα μικρό αλλά ανεκτό ποσό για να μπορεί κάποιος να αγοράσει τα απολύτως απαραίτητα,σήμερα με τις αυξήσεις αυτές δεν κρατάνε 15 μέρες....


Αλλά ξέχασα,θα δώσει η μητέρα Τερέζα Κούλης 8 ευρώ αύξηση.

Κλείστε διακοπές στις Μπαχάμες.

Και δεν ντρέπονται.

Αλλά γιατί να ντραπούν;

41% πήραν στις εκλογές,και τα παράτησαν όλα για να πάνε διακοπές.

Στην κυριολεξία 20% πήραν όμως δεν το λένε γιατί δεν κάνει.

Και έχουν αφεθεί όλα στην μοίρα τους,και ο λαός ακόμα περισσότερο.

 

Και το υπουργείο τι κάνει;

Διακοπές όπως πάντα.


Οταν λοιπόν ακούτε οτι σκέφτονται να αυξήσουν πάλι τα προιόντα τους να ξέρετε οτι τα αύξησαν με τις προηγούμενες αυξήσεις πετρελαίου και δεν τα μείωσαν με την μείωση του έπειτα.


Και θα αισθάνεστε ηλίθιοι ακόμα μια φορά που πληρώνεται αδρά άχρηστους να σας προστατέψουν απο τους μαυραγορίτες.

Γιατί δεν τους ενδιαφέρει να το κάνουν.

Οι εκλογές πέρασαν,τα κεφάλια μέσα.

Ας προσέχατε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: