Παρασκευή, Αυγούστου 06, 2010

Έκτακτη φορολογία των τραπεζώνκαι όχι στο ΔΝΤ από την Ουγγαρία


Aristotelis - Posted on 23 Ιούλιος 2010

Βλέπουμε ότι η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας κάνει αυτό που οι εδώ κυβερνήσεις δεν έκαναν για χρόνια και μας έφεραν στην χρεοκοπία. Βάζει φόρους στις τράπεζες κάτι που ενόχλησε το ΔΝΤ και απείλησε διακοπή της βοήθειας κάτι που η Ουγγαρία δέχτηκε με χαρά! Βλέπετε το ΔΝΤ το ενόχλησε η έκτακτη φορολογία στις τράπεζες, γιατί την φορολογία την θέλουν μόνο στους πολίτες.

Διαβάζουμε στο Βήμα:

Τα βήματα προς της οικονομική ανεξαρτησία περιέγραψε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι ο στόχος για το έλλειμμα θα τηρηθεί και προαναγγέλλοντας φορολογία στις τράπεζες

Όπως σημείωσε ο Ορμπάν, η Ουγγαρία ελπίζει να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ (το όριο που έχει θέσει η ΕΕ), αλλά σημείωσε ότι επιζητεί ισότιμη μεταχείριση με άλλα κράτη μέλη όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα επίτευξης αυτού του στόχου.

Μέσα στο τέλος του έτους το έλλειμμα της Ουγγαρίας θα είναι στο 3,8% «όπως έχει συμφωνήσει να κάνει», σημείωσε ο Ορμπάν και πρόσθεσε ότι «με αυτό, δεν τελειώνουν οι συνομιλίες, καθώς η ΕΕ θέλει να διαπραγματευτεί μαζί μας, όπως και με 20 άλλα κράτη μέλη στην ΕΕ, τους τρόπους με τους οποίους θα επιτύχουμε αυτό το έλλειμμα του 3%. Η Ουγγαρία θα μετέχει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις».

Η χώρα του, επισήμανε ακόμη, ζητά σαν μοναδικό αίτημα την «ισότιμη μεταχείριση, το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να οριστεί το ίδιο χρονοδιάγραμμα για όλους για να επιτύχουν τις επιδιώξεις της ΕΕ».

Σε ερώτηση αν η ουγγρική κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδιώκει μια νέα συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το 2011 και το 2012, ο Ορμπάν απάντησε ότι το θέμα αυτό δεν έχει τώρα σημασία. Το βασικό ζήτημα είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία με την ΕΕ για το πώς θα μειωθεί το έλλειμμα της Ουγγαρίας κάτω του 3%, σημείωσε ο κ.Όρμπαν για να προσθέσει ότι «όλα τα άλλα είναι δευτερεύουσας σημασίας, ή άνευ σημασίας».

Η κυβέρνηση, προανήγγειλε ακόμα ο Ούγγρος πρωθυπουργός, θα φορολογήσει τις τράπεζες για το 2010 και το 2011 σε μία προσπάθεια να ξεφύγει από τις λανθασμένες πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως είπε. «Η φορολογία (στις τράπεζες) δεν είναι ταμπού», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να πάρουν το μερίδιό τους στη κατανομή των φορολογικών βαρών, τουλάχιστον προσωρινά» μέχρι να ανακάμψει η οικονομία.

Πηγη.http://www.thermopilai.org/content/ektakte-phorologia-ton-trapezon-kai-okhi-sto-dnt-apo-ten-ouggaria

Eνω εδω ο δικος μας ε?
Ολα στις τραπεζες τιποτα στον λαο.
Η ο Ουγγρος πρωθυπουργος ειναι ηλιθιος,η ο δικος μας εσεις αποφασιζετε εγω εχω αποφασισει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: