Δευτέρα, Ιανουαρίου 06, 2014

ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ


Η υποχρέωση του κράτους να τηρεί τις διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες έχει κυρώσει με νόμους βάσει του άρθρου 28 παράγραφος 1 του δικού μας συντάγματος είναι ρητή και κατηγορηματική. Οι διεθνείς συμβάσεις έχουν ισχύ υπερ-νομοθετικού νόμου, δηλαδή είναι ισχυρότερες από κάθε μνημόνιο, 
εφαρμοστικό νόμο, από πράξη νομοθετικού περιεχομένου ή άλλου νομοθετικού κατασκευάσματος που εφευρίσκουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις

Κάθε νέο σύστημα υγείας ή μεταρρύθμιση υγείας πρέπει να σέβεται αυτές τις διεθνείς συμβάσεις, να τις υιοθετεί και να τις συμπεριλαμβάνει ακέραιες. Οι διεθνείς αυτές συμβάσεις είναι:

1. Ο Ευρωπαϊκός κώδικας κοινωνικής ασφάλειας, που κυρώθηκε το 1981 με τον Ν. 1336, βάσει του άρθρου 28, παράγραφος 1 του Ελληνικού Συντάγματος.

2. Ο Ευρωπαϊκός κοινωνικός χάρτης, που κυρώθηκε το 1984 με τον Ν. 1426, βάσει του άρθρου 28, παράγραφος 1 του Ελληνικού Συντάγματος.

3. Ο Χάρτης των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε., που τον προβλέπει το άρθρο 6, παράγραφος 1 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Χάρτης αυτός των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε. διαμορφώθηκε στις 12/12/2007 κατά τη διάρκεια της ψήφισης της συνθήκης της Λισαβόνας στο Στρασβούργο.

Και οι τρεις αυτές διεθνείς συνθήκες καθορίζουν με σαφήνεια ότι οι πολίτες της Ε.Ε. που έχουν περιέλθει ή περιέχονται για οποιοδήποτε λόγο σε κατάσταση μη επαρκών πόρων, υποχρεούται απαρέγκλιτα το κράτος να παρέχει σε αυτούς πλήρη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς και όλες τις κοινωνικές παροχές.

Υποχρεούται να σφραγίσει τα ασφαλιστικά βιβλιάρια υγείας των πολιτών, άσχετα αν έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, όταν αποδεικνύεται φυσικά ότι πράγματι δεν διαθέτουν επαρκείς πόρους.

Το κράτος είναι υποχρεωμένο να παρέχει όλες τις παροχές υγείας στους πολίτες χωρίς πόρους μέχρι και το 50% του συνολικού πληθυσμού.

Είναι υποχρεωμένο το κράτος να ενημερώνει, να επεξηγεί και να ενθαρρύνει τους πολίτες να κάνουν χρήση αυτών των δικαιωμάτων, που προβλέπουν οι νομικά ισχυρότατες διεθνείς συμβάσεις και όχι να τις αποκρύπτει, να τις παραγκωνίζει, πόσο μάλλον να τις παραβιάζει.

Παρ’ όλα ταύτα οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν παραβιάσει όλες τις διεθνείς συμβάσεις κατάφωρα παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις που είχαν τον Σεπτέμβρη του 2012 από το συμβούλιο των υπουργών της Ε.Ε.

Τα αδικήματα που έχουν διαπράξει είναι κατά συρροή και έχουν ως ακολούθως:

1. Παράβαση καθήκοντος βάσει του άρθρου 259 του Ποινικού Κώδικα.

2. Παράβαση του άρθρου 306 του Ποινικού Κώδικα, διότι εσκεμμένα με δόλο και συνεχώς δημιουργούν στρατιές πολιτών να μην διαθέτουν επαρκείς πόρους, λόγω μεγάλης φτωχοποίησης από παράνομες φορολογίες, χαράτσια και αμέτρητους έμμεσους και άμεσους φόρους, με μείωση μισθών και συντάξεων και με πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας που ανέρχονται στο 30% του ενεργού πληθυσμού.

Τέλος έχουν παραβεί και παραβαίνουν το άρθρο 3033 του Ποινικού Κώδικα, με το οποίο άρθρο κυρώθηκε το καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαίου της Χάγης.

Οι νομοθεσίες αυτές τις οποίες παραβίασαν και παραβιάζουν οι μνημονιακοί κυβερνήτες προσδιορίζουν με σαφήνεια ότι η νοσηρότητα, οι αυτοκτονίες και οι θάνατοι που έχουν προκληθεί και προκαλούνται καθημερινά ένεκα της φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού με τα παράνομα και δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα είναι ένα είδος γενοκτονίας και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πρέπει να διωχθούν ποινικά όλοι οι υπεύθυνοι.

Την ποινική τους δίωξη νομιμοποιείται να την πραγματοποιήσει ο κάθε Έλληνας πολίτης, αλλά οι γιατροί υποχρεούνται περισσότερο να προβούν σε ποινική δίωξη, διότι είναι εκείνοι που διαπιστώνουν κάθε φορά τις αιτίες των θανάτων και όλες τις αιτίες της νοσηρότητας που έχει προκαλέσει η ληστρική επιδρομή των μνημονίων και της τρόικας.

Η μεγάλη ευθύνη των γιατρών για την ποινική δίωξη των ενόχων για τη νοσηρότητα και τις αυτοκτονίες απορρέει από τον Κώδικα της Ιατρικής Δεοντολογίας και καλούμε όλους τους γιατρούς ν’ αναδείξουν το μεγάλο αυτό εθνικό θέμα, να καταδείξουν τους ενόχους και να συντάξουν εκθέσεις που θα τους παραπέμψουν στη δικαιοσύνη. Πρέπει επίσης να ενημερώσουν οι γιατροί τους ασθενείς και όλο τον Ελληνικό λαό ότι με την καινούρια μεταρρύθμιση που θέλει να εφαρμόσει πραξικοπηματικά η κυβέρνηση οι θάνατοι και οι αυτοκτονίες θα πολλαπλασιαστούν και η νοσηρότητα του πληθυσμού θ’ αγγίξει το 90% των Ελλήνων.

Η ιατρική επιστήμη και οι εκπρόσωποι της που είναι οι γιατροί έχουν ιερά υποχρέωση αλλά και καθήκον να προστατεύουν την υγεία και τη ζωή των πολιτών. Να ερευνούν τα αίτια των νόσων, τα αίτια των θανάτων και να ενημερώνουν την πολιτεία και τους πολίτες προκειμένου να λαμβάνονται γενικά μέτρα προστασίας και πρόληψης. Καλούμε λοιπόν σ’ επιστράτευση όλους τους γιατρούς της χώρας αλλά και τους φαρμακοποιούς να κάνουμε ενιαίο μέτωπο για την αντιμετώπιση της γενοκτονίας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και πρόκειται να κορυφωθεί με τη νέα μεταρρύθμιση, που είναι γερμανικού σχεδιασμού και επινόησης και πρόκειται να υλοποιηθεί με τις μνημονιακές κυβερνήσεις που υπηρετούν τον ξένο παράγοντα και τους τραπεζίτες.

Ο νέος προϋπολογισμός του 2014 που συντάχθηκε στα γερμανικά επιτελεία και ψηφίστηκε άκριτα από την Βουλή, έχει στον πυρήνα του το “κώνειον” για την κορύφωση της νοσηρότητας και της θνητότητας του Ελληνικού λαού.

Συγκεκριμένα:

Αυξάνει τα χαράτσια και τις φορολογίες κατά 2,5 δισ. Ευρώ, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τις δαπάνες για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατά 45% σε σχέση με το 2013.

Το ύψος του προϋπολογισμού είναι 117 δις. Ευρώ. Η κυβέρνηση δανείζεται από τους τοκογλύφους 63,5 δισ. Ευρώ, τα ενσωματώνει στον προϋπολογισμό, τα χαρίζει στους τραπεζίτες και φυσικά θα τα πληρώσουν οι πολίτες στέλνοντας εκατοντάδες χιλιάδες στην απόλυτη φτώχεια. Και την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση εξαθλιώνει οικονομικά με απάνθρωπο και ληστρικό τρόπο τους Έλληνες πολίτες, καταργεί τη δημόσια υγεία, για την οποία οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει με υπέρογκες κρατήσεις από τους μισθούς τους και το χειρότερο αναθέτει σε γερμανικές ιδιωτικές εταιρίες την εμπορική εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και της αρρώστιας.

Οι δράστες όμως αυτής της πρωτόγνωρης εγκληματικής πολιτικής αυξάνουν τις αμοιβές τους σε 92 εκατ. Ευρώ σε σχέση με τα 80 εκατ. Ευρώ που πήραν συνολικά το 2013. Οι δε επιτροπές των “σοφών” που επιμελήθηκαν το νέο σχέδιο “μεταρρύθμισης” της υγείας, πληρώθηκαν με το αστρονομικό ποσό των 15 εκατ. Ευρώ περίπου, ενώ οι ειδήμονες της σύνταξης του προϋπολογισμού δεν προβλέπουν κανένα κονδύλι για την εξόφληση των 6,5 δισ. Ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, που σημαίνει πως τα 2,5 δις. Ευρώ που οφείλει το κράτος στους γιατρούς, δεν θα πληρωθούν, ούτε φυσικά υπάρχει κονδύλι πληρωμής προς τους γιατρούς για τις ιατρικές πράξεις και τις εργαστηριακές εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2014. Κατά τ’ άλλα ο Υπουργός υγείας δηλώνει κουβαρντάς ότι θα δώσει το προνόμιο στους ιδιώτες γιατρούς επειδή κλείνει τα ιατρεία και απολύει τους γιατρούς.

400 επισκέψεις τον μήνα με την “τόσο πλούσια αμοιβή των 10 Ευρώ!”

Οφείλουμε πραγματικά να βγάλουμε το καπέλο και να συγχαρούμε τους αρχιτέκτονες αυτής της εγκληματικής οργάνωσης και να τους ευχαριστήσουμε που φρόντισαν να πληρώνει ο ίδιος ο λαός ακόμα και το σκοινί που θα κρεμιέται.

Πληροφορούμε όμως τον Υπουργό υγείας και όλο το σινάφι της ντόπιας και ξενόφερτης τρόικας, ότι το ψέμα και η απάτη έχουν κοντά ποδάρια. Επίσης ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 ο λαός θα είναι εκείνος που θα πει την τελευταία λέξη και θα σφραγίσει τον επίλογο αυτής της τραγωδίας ως από μηχανής θεός.

Ανδρέας Γιαννουλόπουλος
Καρδιολόγος
http://www.triklopodia.gr/2014/01/blog-post_152.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: