Δευτέρα, Ιανουαρίου 27, 2014

Οι προηγούμενοι

Και πάνω που σκέφτεσαι ότι ο Βενιζέλος τα έχει πει όλα και τα έχει κάνει όλα, κάτι νέο ξεστομίζει και σε εκπλήσσει. Χτες ο πρόεδρος του όποιου ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για«εμμονική διεκδίκηση κατάληψης της εξουσίας». Ποιος; Ο άνθρωπος που αντιπολιτεύεται τον εαυτό του και κατηγορεί τους νόμους που ψήφισε!

Ο άνθρωπος που ομολόγησε ότι ο ίδιος και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τα μέτρα των Μνημονίων αδιαφορώντας για το αν θα εφαρμοστούν και με ποιες επιπτώσεις, αλλά για να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, έρχεται σήμερα και κατηγορεί άλλους για εξουσιαστικές εμμονές. Αυτός που μας λιάνισε τις ζωές για να γίνει αντιπρόεδρος στη σημερινή κυβέρνηση. Αυτός που παζάρεψε κάθε «ναι σε όλα» της καταστροφής μας...
για να κερδίσει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Ο άνθρωπος που δεν κουράστηκε να ροκανίζει την καρέκλα του προκατόχου του και κατάντησε να βάζει μόνος του υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματός του, τολμά να κρίνει εμμονές άλλων για εξουσία αλλά και να δηλώνει ότι το κόμμα του προχωρά «χωρίς ηγεμονισμούς».

Ο άνθρωπος που κατασκεύασε νόμους πάνω κι έξω από το Σύνταγμα για να προστατέψει τον εαυτό του από ποινικές ευθύνες αποφάσεών του, δε ντρέπεται να μιλήσει για «πρώιμη αλαζονεία νέων ή παλαιών φορέων», προφανώς διότι νιώθει πως μόνο ο ίδιος είναι ώριμος για να δικαιούται το στέμμα της αλαζονείας.

Ο άνθρωπος που παρακάλεσε να μην τον στείλουν σε εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια και κάλυπτε τον Τσοχατζόπουλο βαφτίζοντας αριθμούς τηλεφώνων τους τραπεζικούς λογαριασμούς με τις μίζες και τις προμήθειες τολμά να καταγγέλλει την αντιπολίτευση ότι «λειτουργεί στο εσωτερικό διαρκώς ως μια πέμπτη φάλαγγα».

Ο άνθρωπος που κατασκεύασε τον νόμο με τον οποίο μπορούν μέχρι σήμερα να εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί δίχως άδεια, ο άνθρωπος που χάρισε με νόμους εκατομμύρια χρεών σε ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, ο άνθρωπος που μέσα σε μία νύχτα φόρτωσε στις πλάτες μας τα χρέη της Proton Bank κατηγόρησε χτες την αντιπολίτευση ότι «επενδύει στην αποτυχία της Ελλάδας».

Ποια αποτυχία όμως; Τι ακριβώς παλεύει να πετύχει ο «καλός» κ. Βενιζέλος και τον δυσκολεύουν οι «κακοί»; Προφανώς παλεύει να βγάλει τη χώρα από την τραγική κατάσταση στην οποία την έφεραν οι… άλλοι, οι … προηγούμενοι. Και ποιος κυριάρχησε ανάμεσα στους προηγούμενους;  Ευάγγελος Βενιζέλος: Υφυπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος (1993-1994), Υπουργός Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος (1994-1995), Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (1995-1996), Υπουργός Δικαιοσύνης (1996), Υπουργός Ανάπτυξης (1999-2000), Υπουργός Πολιτισμού (1996-1999 και 2000-2004), Υπουργός Εθνικής Άμυνας (2009-2011), Υπουργός Οικονομικών (2011-2012), Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (2011-2012), Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών (2013-…) .

Αυτοί που ήταν χτες υπεύθυνοι της τραγωδίας μας, παρουσιάζονται σήμερα με τη δική μας άδεια, ως διασώστες μας! Επί 20 χρόνια στα πράγματα ήταν ο κ. Βενιζέλος. Πώς είναι δυνατόν να φταίνε άλλοι; Πώς είναι δυνατόν να ευθύνονται άλλοι για τις δικές του υπογραφές, για τους δικούς του νόμους, για τα δικά του «ναι σε όλα»; Αυτό που ζούμε σήμερα δεν έχει καμία σχέση με πολιτική. Είναι X-Files κατάσταση. Κάποιος έσβησε τη μνήμη μας και μας γέμισε παραισθήσεις.

Ο Βενιζέλος δεν είναι η μοναδική τέτοια περίπτωση. Είναι και ο Σημίτης με τους ανθρώπους του που αποφασίζουν μέχρι και σήμερα μέσω του Στουρνάρα την οικονομική αιχμαλωσία της χώρας. Είναι οι Βαρβιτσιώτηδες των τζακιών και οι Μητσοτάκηδες των δυναστειών. Είναι όλοι αυτοί που επιμένουν να μας σώσουν από τους… προηγούμενους. Πώς το αντέχουμε όλο αυτό;


Έγραψε ο ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/01/blog-post_2311.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: