Παρασκευή, Ιανουαρίου 03, 2014

Ω ΡΕ ΕΝΑΣ ΠΑΝΙΚΟΣ!

kartesios020113
Να πω τη μαύρη αλήθεια, καμία όρεξη δεν είχα να ασχοληθώ με τον Παντελή Καψή. Όποιος μπλέκεται γενικώς με τους Καψήδες τον τρώει η ανοησία και παπαρολογισμός. Όμως ο Παντελής Καψής έτυχε να έχει γράψει έναάρθρο  το οποίο υπογράφει  ως «υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης». Είναι μία πρώτη ομολογία του ότι η ΔΤ δε διαθέτει έστω και την ελάχιστη δύναμη στο ραδιοτηλεοπτικό κοινό, οπότε καταφεύγει σε ιστοσελίδες για να προπαγανδίσει τις κυβερνητικές θέσεις. Έχει τη σημασία της αυτή η ομολογία όταν γίνεται από τον ίδιο τον υφυπουργό Προπαγάνδας.
Η δεύτερη ομολογία του έχει σχέση με την εικόνα της κυβέρνησης. Από το περιεχόμενο του άρθρου γίνεται εμφανής η κατάσταση πανικού στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, μπροστά στην προοπτική να απωλέσει την εξουσία και μάλιστα διά της «νομίμου» και «ευλογημένης» οδού των εκλογών. Διότι αν στο άρθρο περιγραφόταν το μέλλον της χώρας στην περίπτωση που το σημερινό καθεστώς έπεφτε από πραξικόπημα θα υπήρχε μια κάποια βάση. Όμως αν ο «κυρίαρχος λαός» επιλέξει να δώσει την εντολή κυβέρνησης σε ένα άλλο κόμμα, τότε πού βρίσκεται ο σεβασμός στην «επιλογή του κυρίαρχου λαού»;
Προειδοποιεί, που λέτε, ο υφυπουργός Προπαγάνδας ότι στην περίπτωση που στις επόμενες εκλογές σχηματιστεί κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε η Γη θα καταστραφεί, αράχνες θα βγαίνουν από τα στόματά μας και ακρίδες θα τρώνε τις σάρκες μας. Διαβάζοντας το άρθρο του, αντιλήφθηκα ότι τουλάχιστον ο Νοστράδαμος είχε ένα κάποιο τακτ στις καταστροφολογικές προβλέψεις του. Όμως ο Παντελής Καψής δεν έχει ανάγκη από διακριτικότητες. Είναι ο Στήβεν Κινγκ της πολιτικής. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μία καλή απόδειξη της ποιότητας των μισθοφόρων της Ενημέρωσης στην Ελλάδα, καθότι ακόμη και σήμερα ο άνθρωπος αυτός δηλώνει δημοσιογράφος.
Αφήνω στην άκρη την αυτοαναίρεσή του, καθώς από τη μία γράφει ότι «όποιος πιστεύει ότι μπορεί να προβλέψει το αύριο προκαλεί την τύχη του, ιδίως στην πολιτική» κι από την άλλη ολόκληρο το κείμενό του είναι… μία πολιτική πρόβλεψη! Μακάρι όμως να ήταν αυτό  το μόνο σημείο που φανερώνει τη σύγχυση του Παντελή Καψή. Δυστυχώς, αυτή αποκαλύπτεται σε κάθε του πρόταση.
Αφήνω στην άκρη το ότι περιγράφοντας κάποιο από τα ερεβώδη σενάριά του δε ντράπηκε να γράψει ότι ο κ. Τσίπρας «Σε αντάλλαγμα θα διεκδικούσε μια κάπως καλύτερη συμφωνία με την τρόικα. Το τελευταίο βέβαια δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό. Θα σήμαινε ότι η κα Μέρκελ είναι διατεθειμένη να δώσει περισσότερα στον ΣΥΡΙΖΑ για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ από ό,τι στον κ. Σαμαρά για να πετύχει το ίδιο βοηθώντας τον να παραμείνει στην εξουσία» ξεφτιλίζοντας τον ίδιο τον πολιτικό του προϊστάμενο μέσα από την ομολογία ότι ο κ. Σαμαράς δε μπορεί να σταθεί μόνος του αν δεν τον στηρίζει η κα Μέρκελ. Είναι κι αυτή μια ενδιαφέρουσα άποψη περί Δημοκρατίας, εθνικής κυριαρχίας, σεβασμού της «βούλησης του λαού».
Αφήνω στην άκρη το επιπέδου X-Files επιχείρημά του ότι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «θα οδηγούσε σε ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της ακροδεξιάς». Δεν ξέρω πως το είδε αυτό το όραμα, όμως σε κάθε περίπτωση αυτό θα σήμαινε ακόμη μεγαλύτερη μετακίνηση ψηφοφόρων και, κυρίως, στελεχών της ΝΔ προς τη Χρυσή Αυγή. Τέτοια παραδοχή ιδεολογικής συγγένειας μεταξύ της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής, ειλικρινά δεν την περίμενα. Θέλει πολύ θάρρος ή μεγάλη βλακεία για να παραδεχτεί μέλος της κυβέρνησης αυτό που η κυβέρνηση προσπαθεί να θολώσει ως εικόνα.
Αφήνω στην άκρη τη σοφία του Υπεύθυνου Προπαγανδιστή η οποία χώρεσε στην εξής φράση «Η Ιστορία δεν γράφεται με προθέσεις». Μα ο ίδιος ο Παντελής Καψής ως πρώτο βιολί στον ΔΟΛ, μονίμως δικαιολογούσε τις καταστροφικές αποτυχίες όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιώντας το άλλοθι των καλών προθέσεων. Ο ίδιος ο Παντελής Καψής είναι μέλος μιας κυβέρνησης της οποίας ο αρχηγός εκλέχθηκε λόγω των καλών προθέσεων που υποσχόταν, με θέμα τη σκληρή επαναδιαπραγμάτευση, η οποία ποτέ δεν έγινε. Ως εκ τούτου κι επειδή πράγματι η Ιστορία γράφεται από τα γεγονότα, θα έπρεπε να είναι ο τελευταίος που θα στρεφόταν εναντίον των καλών προθέσεων. Εξ αιτίας τους σήμερα είναι και ο ίδιος υφυπουργός.
Αυτό, όμως, που με τίποτα δε μπορώ να αφήσω στην άκρη είναι ότι ένας υφυπουργός διαβεβαιώνει πως όσο βρίσκεται στα πράγματα η δική του κυβέρνηση, δεν πρόκειται να τιμωρηθεί κανένα λαμόγιο με υψηλό αξίωμα, δεν πρόκειται να διερευνηθεί καμία ουσιαστική υπόθεση πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου, δεν πρόκειται να μαθευτεί το μέγεθος της διαφθοράς και οι πρωταγωνιστές της.
Θαυμάστε τον υφυπουργό: «(…)ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περιμένει παθητικά να καταρρεύσει. Θα επιχειρήσει ηρωική αντεπίθεση μέσω της πολιτικής οξύτητας και της αναζήτησης εξιλαστήριων θυμάτων. Αυτή τη φορά όμως όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις. Ιδίως αν στηρίζεται και στους ΑΝΕΛ. Εξεταστικές επιτροπές για τους “υπεύθυνους” της καταστροφής και πιθανώς δίκες για τους “συνεργάτες” τους.»
Έχουμε τρελαθεί εντελώς σε αυτή τη γαμημένη χώρα; Από πότε θεωρείται αρνητικό για μία κυβέρνηση να δημιουργεί εξεταστικές επιτροπές για σκάνδαλα και να στέλνει σε δίκες υπεύθυνους καταστροφής; Είμαστε εντελώς μαλάκες πια; Ο υφυπουργός Προπαγάνδας που εκφράζει την επίσημη προπαγανδιστική γραμμή της κυβέρνησης, δηλώνει ευθαρσώς ότι η δική του κυβέρνηση προσφέρει ασυλία σε «υπεύθυνους καταστροφής και τους συνεργάτες τους» και προειδοποιεί ότι αν έρθει άλλη κυβέρνηση στα πράγματα, αυτή η ασυλία θα σταματήσει. Το λέει ξεκάθαρα κι εμείς καθόμαστε άπραγοι. Κι αυτός κάθεται ακόμη στη θέση του. Εντάξει, τι άλλο να μας κάνουν πλέον; Είμαστε λοβοτομημένοι. Επίσημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: