Δευτέρα, Ιανουαρίου 27, 2014

Τρέμει η διαπλοκή την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τον Σταύρο ΨυχάρηΟ Άκης Τσοχατζόπουλος με τον Σταύρο Ψυχάρη
“ Η παρασιτική διαπλοκή και τα δομημένα συμφέροντα μπορούν (ακόμη) να σκούζουν, διότι μετά το… σκοτάδι θα είναι βαθύ. ”
Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 02:26
Τα «ρέστα» της έχει παίξει η διαπλοκή, από την ημέρα που ο ακροδεξιός Αντώνης Σαμαράς επιφορτίστηκε με τις κυβερνητικές ευθύνες του δοτού πρωθυπουργού. 

Τα μιντιακά συγκροτήματα, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι αργυρώνητοι δημοσιογραφίσκοι, τα πουλημένα μαντρόσκυλα του συστήματος, τα δουλικά των ανώτατων διευθυντηρίων και ιερατείων του Βερολίνου, της Φρανκφούρτης και των Βρυξελλών, τα νεοφιλελεύθερα περιθωριακά γκρουπούσκουλα, το υπηρετικό προσωπικό του δοσιλογικού συστήματος διακυβέρνησης, τα γιουσουφάκια του εφοπλιστικού κεφαλαίου, η τραπεζοκρατία και τα τσιράκια της, όλο δηλαδή εκείνο το σύμπλεγμα συμφερόντων, που λίγο μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου άσκησαν όψιμη αντιπολίτευση στη μνημονιακή καταστροφική διακυβέρνηση Παπανδρέου, μόνο και μόνο επειδή δεν έλαβαν δάνεια και πάσης φύσεως διευκολύνσεις, παρουσιάζουν τον υποτακτικό ξενόδουλο πρωθυπουργό Σαμαρά, ως την μόνη ελπίδα για τη σωτηρία της χώρας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Στηρίζουν έναν πρωθυπουργό, ο οποίος εφαρμόζει πιο καταστροφική και προδοτική πολιτική από τον Γιώργο Παπανδρέου. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτοί που κανιβαλίζουν επάνω στον τελειωμένο Άκη Τσοχατζόπουλου και στον "ελαφρύ" Λάκη Γαβαλά, είναι οι ίδιοι που κάποτε είτε τους είχαν ανάγκη, είτε τους "έστηναν". 

Το σκυλολόι της χρεοκοπημένης διαπλοκής, έχει αντιληφθεί ότι οι αφεντάδες της μνημονιακής διακυβέρνησης έχουν ανάψει το πράσινο φως για την πτώση της ξενόδουλης συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, αλλά πιο πολύ γνωρίζουν ότι έχουν αποφασίσει, τα συστήματα και τα υποσυστήματα της υπερεθνικής ελίτ, να ξεκαθαρίσουν το τοπίο από την παρασιτική ντόπια ολιγαρχία. 

Ακόμη περισσότερο γνωρίζουν ότι η έλευση της αυτοδύναμης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα σημάνει την αρχή του τέλους για το μεταπολιτεύτικο εξάμβλωμα που απομύζησε τη χώρα. Η στήριξη που τα δομημένα συμφέροντα παρείχαν μέχρι σήμερα στον ξενόδουλο γερμανόφιλο Σαμαρά, δεν υπήρξε αρκετή. Αποδεικνύεται αυτό από την άρνηση του ακροδεξιού πρωθυπουργού, τον ηγήτορα της εύθραυστης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ να διαγράψει τον βουλευτή της ΝΔ Χριστογιάννη, για τις απαράδεκτες και ντροπιαστικές για τη δημοκρατία δηλώσεις ότι «Η Χούντα υπήρξε επανάσταση». Ένας βουλευτής λιγότερος, καθιστά ακόμη πιο επισφαλή την μνημονιακή δοσιλογική κυβέρνηση των εχθρών του λαού και της πατρίδας. 

Η διαπλοκή «έπαιξε» το δικό της παιχνίδι, σε ένα παραλληλόγραμμο σχήμα με το κυβερνητικό έκτρωμα που λυμαίνεται τον τόπο από τον Ιούνιο του 2012. Το αρχικό τρικομματικό κυβερνητικό σχήμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, δημιούργησε την επίφαση της κυβερνητικής σταθερότητας, που βέβαια δεν συνεπάγεται δημοκρατική σταθερότητα. Και δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική σταθερότητα όταν ένας από τους εντολείς των ντόπιων ακροδεξιών μιασμάτων είναι η JP Morgan (Θα τα πούμε εν καιρώ). 

Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα υπολόγισαν αρχικά στον έλεγχο και στο πατρωνάρισμα  των μαριονέτων Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη και στην ισορροπία του τρόμου που κυριαρχεί σε κάθε κυβερνητικό σχήμα, το οποίο προκύπτει ως αποτέλεσμα του κατακερματισμού του πολιτικού συστήματος, κάτι το οποίο οι ελίτ είχαν επιδιώξει πριν από τις εκλογές του Οκτώβρη του 2009. Ταυτόχρονα, τα γελοία φερέφωνα της κυβέρνησης, της τρόικας και των τραπεζιτών, ανέλαβαν να υλοποιήσουν σε ένα μεγάλο ποσοστό την επικοινωνιακή στρατηγική του «τρόμου», η οποία είχε σχεδιαστεί από τον Μάιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2012 στα υπόγεια της λεωφόρου Συγγρού. 

Αργότερα, τα γιουσουφάκια της διαπλοκής ανέλαβαν την υποχρέωση να αναπτύξουν την γελοία και επικίνδυνη για τη σταθερότητα και τη δημοκρατία, «θεωρία των δύο άκρων», ενώ τα μίσθαρνα όργανα των τραπεζιτών είχαν ξεκινήσει την αποτυχημένη, όπως αποδείχθηκε, καμπάνια της προβολής της αναγκαιότητας της προοπτικής σύμπραξης της ακροδεξιάς ΝΔ του Σαμαρά με μία «σοβαρή Χρυσή – Αυγή». Έπειτα, τα μειωμένης αντίληψης, ανθρωπάρια που παριστάνουν τους ινστρούκτορες της επικοινωνίας , ανακάλυψαν εν έτει 2013 τον «κομμουνιστικό κίνδυνο». Τώρα, η διαπλοκή, που «πειράζει» τις δημοσκοπήσεις προβάλλει το άλλο σενάριο: Τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας, την ανάγκη της δήθεν «εθνικής ενότητας». 

Πλανώνται πλάνην οικτρά. Οι δυνάμεις της προόδου, η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται με φόρα για να σπάσει τα μνημονιακά δεσμά, ο Αλέξης Τσίπρας που θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός,  δεν πρόκειται να συμμαχήσουν σε κανένα σενάριο με τα δοσιλογικά κατάλοιπα τα οποία θα εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη και θα οδηγηθούν στο περιθώριο και στον υπόνομο της ιστορίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που δεν θα αργήσουν να διενεργηθούν θα πετύχει σαρωτική νίκη. Και έχει μία υποχρέωση: Να σπάσει το απόστημα της παρασιτικής διαπλοκής. Η διαπλοκή, τρέμει ότι θα χάσει όλα τα κεκτημένα. Ακόμη και όταν οι δανειστές τον εγκαταλείψουν ολοκληρωτικά και οριστικά, τα ξεπεσμένα όργανα των διαπλεκόμενων συμφερόντων και οι χρεοκοπημένοι εργοδότες τους, θα στηρίζουν τον επικίνδυνο ακροδεξιό πρωθυπουργό Σαμαρά. 

 Μέχρι τότε η παρασιτική διαπλοκή και τα δομημένα συμφέροντα μπορούν να σκούζουν, διότι μετά το… σκοτάδι θα είναι βαθύ.
http://www.periodista.gr/editorial/item/9073.htm

Σχολιο:Καλα,μην περιμενουμε και πολλα απο τον Τσιπρα,ηδη εχει αλλαξει δεκαπεντε θεσεις στο καθε θεμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: