Σάββατο, Αυγούστου 12, 2023

Σύγχρονοι Μαυραγορίτες


 Ακουστά τους είχαμε,πλούτισαν στην κατοχή και σε άλλες δύσκολες περιόδους στην ιστορία της χώρας,πολλοί μεταπήδησαν σε άλλους κλάδους,σήμερα έχουμε τους σύγχρονους απόγονους τους.


Τα Σούπερ Μάρκετ.


Αφού μηδένισαν τον ανταγωνισμό μέσα στα χρόνια που πέρασαν κι έκλεισαν αναγκαστικά τα παραδοσιακά μπακάλικα σε κάθε γειτονιά βρήκαν επιτέλους τον προορισμό τους.

Κέρδισαν διςεκατομμύρια μέσα στην πανδημία με τις ρυθμίσεις των νεοταξιτών,ήταν τα μόνα που λειτουργούσαν οταν έκλειναν ακόμα και περίπτερα με την τρομοκράτηση οτι μετά τις 12 το βράδυ αν πάει κανείς για τσιγάρα θα κολλήσει τον ιό.

Τα περισσότερα αν όχι όλα είναι πλέον ξεπουλημένα σε μεγάλες πολυεθνικές που με την σειρά τους είναι υποταγμένες στις βλέψεις των παγκοσμιοποιητών,δεν σας έχει κάνει εντύπωση η καμπάνια ενός απο αυτά με τίτλο¨αλλάζουμε συνήθειες¨;

 

Και ξαφνικά σχεδόν 2 χρόνια πρίν με το τέλος των περιορισμών...χωρίς καμία αιτία΄άρχισαν οι τιμές τους να παίρνουν τον ανήφορο,τα καρτελλάκια των τιμών άλλαζαν πιο γρήγορα απο τα δευτερόλεπτα,κανείς δεν μπορούσε να υποψιαστεί την συνέχεια.

Και βρέθηκε και η αιτία πολύ αργότερα,ο πόλεμος στην Ουκρανία,και απο τότε ξέφυγαν χωρίς έλεγχο,εξ άλλου η επισιτιστική κρίση απο εκεί θα ξεκινήσει,ηδη ξεκίνησε απλά ακόμα μπορούμε και αγοράζουμε ...οταν αποφασίσουν να το σταματήσουν και αυτό θα είναι τα πρώτα που θα αποσύρουν οτι θα απαγορευτεί.


Και συνεχίζονται αμείωτες οι αυξήσεις παντού,δεν παει να μειώνεται το κόστος των καυσίμων και της ενέργειας....δεν πάει να μειώνεται η ζήτηση,τα καρτελλάκια αλλάζουν με ταχύτητα φωτός,μεχρι να πας στο ταμείο αλλάζει και η τιμή,και όχι μόνο αυτό,πολλές φορές άλλη τιμή έχουν στην βιτρίνα και άλλη βρίσκεις στο ταμείο,κλοπή και απάτη.

Οι τιμές εν τω μεταξύ ειίναι εναρμονισμένες σε όλα τα είδη σε όλα τα σούπερ μάρκετ,ανταγωνισμός μηδέν,παρακολουθεί το ενα τις τιμές του άλλου και συγχρονίζεται.

Χθές μόλις το σούπερ μάρκετ που θέλει να μας αλλάξει συνήθειες ανέβασε την τιμή του 4λιτρου παρθένου ελαιόλαδου σχεδόν 10 ευρώ,ανάπτυξη και Ελλάδα 2.0.... 10+ ευρώ το λίτρο πλέον,φάτε σκουλικάκια.

Θυμάστε πόσο είχε το 4λιτρο που ήταν 5λιτρο πριν τις ανατιμήσεις;

Ξεχάστε το.

Εν τω μεταξύ η κλιματική αλλαγή που ευαγγελίζονται σαν δικαιολογία τους έλυσε τα χέρια,δεν υπάρχει επάρκεια σε ένα είδος;

Ανεβάζουν την τιμη την ίδια μέρα,οπότε το απόθεμα του είδους που έχουν στις αποθήκες τους αποκτά τεράστια υπεραξία,με άλλη τιμη το αγόρασαν,σε άλλη τιμή ηταν να πωληθεί,σε άλλη αυξημένη τιμή το  πουλάνε.

¨Εβγαλαν και την ιδιωτική τους ετικέτα και πουλάνε εκεί οτι σάπιο και τελευταίας διαλογής τρόφιμο υπάρχει,δοκιμάστε γιαούρτι στραγγιστό εταιρείας και μετά δοκιμάστε ιδιωτικής ετικέτας,ειδικά του Σούπερ μάρκετ που θέλει να αλλάξουμε συνήθειες,,,,,πιό εμετός δεν υπάρχει,το ίδιο και στα υπόλοιπα ιδιωτικής ετικέτας προιόντα,τα προσφέρουν τώρα μέσα στο γελοίας έμπνευσης καλάθι του νοικοκυριού σαν προσφορά μιάς και ούτε τα σκουλίκια δεν τα προτιμούν.

Πιο μαυραγορίτης δεν υπάρχει.


Και έχουμε και μια κυβέρνηση,....ο λόγος το λέει που θέλει να πας πείσει οτι προσπαθεί να κάνει κάτι με τις τιμές,ξέρουμε οτι μας κοροιδεύουν αλλα κάνουμε τους χαζούς η είμαστε.

Και αυτοθαυμάζονται οι κυβερνώντες για το 9% αύξηση στους μισθούς που έδωσαν όταν τα τρόφιμα έχουν ανέβει 50%-100%,σε ηλίθιους απευθύνονται καλά κάνουν και αυτοθαυμάζονται.

Οποιος πάει σε μαυραγορίτες και ψωνίζει όμως ξέρει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Γιατί όταν ο μισθός π.χ. των 590 ευρώ συναντήσει την ακρίβεια γίνεται αυτόματα μισός.

Και το βλέπει ο καθένας στην τσέπη και το ψυγείο του.

Τώρα για να συνομωτήσουμε λίγο....όλα αυτά κάποιο στόχο έχουν,δεν γίνονται τυχαία τώρα.


Τώρα που πρέπει να "αλλάξουμε συνήθειες".

 

Αν θέλουν λοιπόν να φέρουν το χάος πρέπει να ξέρουν οτι αυτό θα περιλάβει και τους ίδιους.


Γιατί όπως λέει και ο Μάνος Λοίζος στον "Μέρμυγκα"


Εν,δυό προσκυνάμε

Εν,δυό μα πεινάμε

Εν δυό....ΘΑ ΣΕ ΦΑΜΕ 


ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΝΑ ΛΗΓΕΙ Η ΝΑ ΣΑΠΙΖΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ,ΞΥΠΝΑΤΕ.....


ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ,ΒΡΕΙΤΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΑΣ,ΑΝ ΕΧΕΤΕ.

ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΦΥΤΕΨΤΕ ΟΠΩΡΟΦΟΡΑ ΔΕΝΤΡΑ.

ΟΣΟΙ ΖΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ....Η ΚΑΚΗ ΣΑΣ-ΜΑΣ  Η ΜΟΙΡΑ.

ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΠΗΓΗ ΝΕΡΟΥ-ΠΗΓΑΔΙ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: