Πέμπτη, Αυγούστου 24, 2023

Ατελείωτο έγκλημα

 


Aυτό που ζεί η χώρα και όλοι μας απο το 2019 ,,,αλλά και πρίν απο αυτό.....και μάλλον δεν θα τελειώσει σύντομα είναι τραγικό,με τι λόγια να το περιγράψω,δεν υπάρχουν,κάποιοι θα με πούν υπερβολικό,κάποιοι θα αδιαφορήσουν γιατί περνούν καλά και δεν τους απασχολεί αυτό πού συμβαίνει,κάποιοι θα με πούν Συριζαίο....αυτό το σκατόκομμα πλέον τελείωσε....όμως το γεγονός είναι ένα.


Απο το 2019 που κέρδισε τις εκλογές ο Κούλης ζούμε τις 7 πληγές του Φαραώ,τι πανδημίες,τι πλημμύρες,τι πυρκαγιές,τι αποκλεισμοί στα χιόνια,τα Τέμπη,ξανά πυρκαγιές,και ξανά πυρκαγιές και που θα τελειώσει αυτή η καταστροφή κανείς μας δεν γνωρίζει.


Το ανύπαρκτο επιτελικό κράτος που μας διαφημίζουν συνέχεια,ο σαραβαλιασμένος κρατικός μηχανισμός που σε κάθε καταστροφή στάθηκε ανίκανος να αντιδράσει,60 υπουργοί και 200 παρατρεχάμενοι που ο καθένας στον τομέα του εχει αποτύχει οικτρά.....


Και πήγατε πριν 2 μήνες και τους επαναφέρατε στην εξουσία.

Με ποιά ελπίδα;

Οτι οι ανίκανοι απο το 2019 θα γίνουν ικανοί το 2023;

Με ποιό τρόπο;

Και μιλάω για ανικανότητα γιατί δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να μιλήσω για σκόπιμη εγκληματική αδιαφορία,που μπορεί να αποδειχθεί ειδικά στην περίπτωση των Τεμπών απο τις διαβεβαιώσεις του Καραμανλη στην Βουλη οτι "ασφαλίζουν την ασφάλεια των τραίνων"μια εβδομάδα πριν απο το τραγικό έγκλημα που απόδειξε οτι δεν είχαν κάνει τίποτα απο το 2019 για να ασφαλίσουν τις μετακινήσεις με τους σιδηρόδρομους.


Πλέον ο κάθε πολίτης ζεί με τον φόβο για την επόμενη ημέρα,και αυτό θέλουν,να φοβόμαστε,να φοβόμαστε αν έχουμε αρκετά για να επιβιώσουμε στην καθημερινότητα μας,αν είμαστε ασφαλείς στο σπίτι μας,αν σηκωθούμε την επόμενη ημέρα και το δούμε στις φλόγες,αν τα σχέδια τους για την εξόντωση μας οικονομική και φυσική θα πετύχουν,αν τα επόμενα μέτρα που θα πάρουν θα είναι χειρότερα απο όσα έχουν πάρει μέχρι σήμερα.


Είναι τραγικό οτι ο μόνος τρόπος αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού στις φωτιές ειναι το"εκκενώστε"

Είναι τραγικό να υπόσχεται ο Κούλης οτι φέτος είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για τις φωτιές και να καίγονται τριπλάσιες εκτάσεις σε σχέση με πέρυσι,είναι τραγικό οτι ακολουθούν το ίδιο αποτυχημένο μοντέλο του"εκκενώστε"όταν έχει αποδειχθεί οτι δεν έχει αποτελέσματα.

2017


 Και έχει καεί όλη η χώρα απο τότε.


Μα θα πείτε ....δεν έχουμε νεκρούς.

Και ο θάνατος της φύσης ποιούς θα βλάψει μακροπρόθεσμα;

Οι καταστροφές καλλιεργειών τι αποτέλεσμα θα έχουν;

Πως θα ζήσουν αυτοί που έχασαν τα πάντα μετά;

Πως θα ξανακτίσουν σπίτια η επιχειρήσεις με τα δάνεια;

Πως θα τα ξεπληρώσουν όταν οι περισσότεροι ζούμε χωρίς να ξέρουμε αν θα έχουμε να φάμε αύριο;

Με τις συντάξεις της πείνας;

Με τα 534 ευρώ επίδομα σε όσους έχασαν επιχείρηση η δουλεια; 

Ποιόν κοροιδεύουν;


Με τις απατηλές υποσχέσεις που ανακοινώνονται και μετά τις ξεχνούν όλοι,πρώτα πρώτα αυτοί που τις ανακοινώνουν και παρατάνε όσους έσωσαν με το "εκκενώστε"στην τύχη τους;


 Αυτός πουλάει το παραμύθι της κλιματικής κρίσης...τοσο ανάλγητος και αλάζονας.

Ο Καλύτερος υπάλληλος των νεοταξιτών,περιμένει πώς και πώς πότε θα πάρει τα επόμενα μέτρα για αποκλεισμούς,λοκντάουν,και εκτελέσει τις εντολές του Σβάμπ.

Πιστός στο σχέδιο της ελίτ να πεισθεί με κάθε τρόπο ο πληθυσμός και μετά να επιβληθούν τα χειρότερα μέτρα εναντίον του.


ΟΜΩΣ.....

Πιστέψτε με...επειδή σαν ευάλωτος οικονομικά διαβάζω τις επι χρόνια ανακοινώσεις που βγάζουν στον  τύπο για τα καταπληκτικά μέτρα που παίρνουν για την βοήθεια μας....και ο κάθε ενας που δεν ασχολείται τις διαβάζει και τις πιστεύει και μερικές φορές αντιδρά γιατί μας προσφέρουν τόσα πολλά.....


ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ,ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.

Σαν παράδειγμα θα σας αναφέρω την βοήθεια σε τρόφιμα που διαφημίζουν ότι δίνουν στους άπορους,κανονικά πρέπει να δίνεται τουλάχιστον κάθε τρείς μήνες,οχι οτι αρκούν τα σκουπίδια που μοιράζουν αλλά κάποια προιόντα είναι χρήσιμα,ε λοιπόν......

ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ.

Που μοίρασαν ελάχιστα

Οκτώ μήνες τελειώνουν το 2023 και έχουν δώσει 2 φορές ψίχουλα.

Αλλά η διαφήμιση με την Καβογιάννη τι σας κάνει να πιστεύετε;

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ,ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;




Απο τον Μαίο αυτοί πιστεύουν οτι κάποιος ζεί με 200 ευρώ τον μήνα και τα σκουπίδια που μοίρασαν.

Και είναι τέλος Αυγούστου,και στο τηλέφωνο μου λένε οτι ακόμα δεν γνωρίζουν πότε θα δώσουν πάλι.


Αυτό συμβαίνει με όσες ανακοινώσεις η μέτρα ακούτε οτι παίρνουν για οσους πλήγονται απο φωτιές,πλημμύρες,καταστροφές,.....παπάρες μάντολες,ψεύδη ασύστολα.

Λόγια του αέρα που στο τέλος κανείς δεν μπορεί να επωφεληθεί απο αυτά μετά τις παρενθέσεις και τους αστερίσκους που συνοδεύουν καθε μέτρο.

Θα βγεί λαμπρός ο Κούλης και θα υποσχεθεί και του σπανού τα γένια.

Και θα δώσει ακριβώς αυτο που υπόσχεται.

ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥ ΤΑ ΓΕΝΙΑ

Και 16 ευρώ τον μήνα αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος τον μηνα.

Ουτε ένα λίτρο λάδι δηλαδή.


Αυτά η παρόμοια δίνουν σε όσους καταστρέφονται απο την εγκληματική τους αμέλεια.

Ξέρω οτι είναι δύσκολο για τον καθένα να μπεί στην θέση του άλλου και να καταλάβει τι συμβαίνει.

Οταν αυτό επεκταθεί σε όλους με το σχέδιο της μεγάλης επανεκκίνησης τότε θα είναι αργά αλλά θα το καταλάβουμε όλοι,γιατί τότε θα είμαστε όλοι στο ίδιο λούκι.

Δεν θα μας ανήκει τίποτα και θα είμαστε ευτυχισμένοι.

Υπομονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: