Τετάρτη, Δεκεμβρίου 15, 2021

«Πυρά» Δ. Κούβελα κατά κυβέρνησης: «Παραπληροφόρησαν τους πολίτες και διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό»

 

Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει η περιβόητη έρευνα του Λοιμωξιολόγου και Καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα και του Επίκουρου Καθηγητή Δημόσιας Υγείας από το Πανεπιστήμιο Κύπρου Θεόδωρου Λύτρα, που ως επί το πλείστον εστιάζει στη θνητότητα του covid-19.

Η εν λόγω έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία που αφορούν την περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως και τις 6 Μαϊου 2021.

Από τις 6282 περιπτώσεις που διασωληνώθηκαν οι 3988 πέθαναν (63,5%). Οι περισσότεροι ασθενείς πέρασαν μέρος ή το σύνολο της νοσηλείας τους σε ΜΕΘ (5971).

Από αυτούς που δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ ήτοι 311, οι 275 (88,4%) κατέληξαν εν αντιθέσει με 3713 άτομα (62,2%) που κατέληξαν εντός ΜΕΘ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης η κατάσταση στην επαρχία είναι χειρότερη. Η μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα αποδεικνύει ότι η πλειοψηφία των νοσηλειών σε νοσοκομεία εκτός Αθήνας συνδέθηκε με αυξημένη ενδονοσοκομειακή θνησιμότητα, εύρημα που εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση των επαρχιακών μονάδων.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δ. Κούβελας σχολιάζοντας την συγκεκριμένη μελέτη γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τα εξής πολύ σημαντικά:

Με βάση τα στοιχεία της δημοσιευμένης μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα η διαχείρηση της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα, ήταν η αιτία του πλήθους των θανάτων που χαρακτηρίζουν πλέον την χώρα μας.

Τι τελικώς συνέβη, σε αδρές γραμμές:

Πλήρης απουσία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και επομένως αδυναμία κατ´ οίκον φροντίδας των νοσούντων (και όχι μόνο COVID19), για την θεσμοθέτηση της οποίας, μόνος σχεδόν, από την πρώτη μέρα, αγωνιούσα.

Αδιαφορία και παράκαμψη των θεσμών για την υγεία (ΕΟΦ, ΚΕΣΥ, Επιτροπή Αξιολόγησης).

Αδυναμία έκδοσης σοβαρών διαγνωστικών και κυρίως θεραπευτικών πρωτόκολλων για κάθε στάδιο νόσησης

Αδιαφορία εισαγωγής των μόνων ελπιδοφόρων μέσων αντιμετώπισης της πανδημίας (θεραπευτικά αντισώματα), που από πέρυσι το Νοέμβριο, πρώτος ανέφερα δημοσίως και υποστήριξα σθεναρά, λοιδορούμενος!

ΕΜΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ στα ΑΝΩΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΤΕΛΩΣ εγκεκριμένα εμβόλια

Αδυναμία παροχής δευτεροβάθμιας αντιμετώπισης των νοσούντων

Αδυναμία αντιμετώπισης των, αθρόα προσερχομένων ασθενών, στα νοσοκομεία ώστε να αντιμετωπιστούν σωστά (ΜΕΘ, φαρμακευτικές αγωγές, προσωπικό)

Άκριτη, αδικαιολόγητη, αντιεπιστημονική, τιμωρητική και εκδικητική δίωξη και εκτοπισμός των ανεμβολίαστων υγειονομικών από τις θέσεις ευθύνης τους που οδηγεί σε απόλυτη κατάρρευση το ετοιμόρροπο σύστημα υγείας.

Παραπληροφόρηση και κατατρομοκράτηση του πληθυσμού μέσω των δωροδοκηθέντων ΜΜΕ.

Αστόχαστα και άνευ σχεδιασμού και νοήματος Lockdowns

Καταστροφή της οικονομίας

Υπερβολικά μεγάλη αύξηση της θνησιμότητας (πέραν ίσως του 20%), με/από Covid και άσχετων με την ίωση ή τον εμβολιασμό συνανθρώπων μας

Αδυναμία φαρμακοεπαγρύπνησης του αδικαιολόγητου, μαζικού, υποχρεωτικού, απρογραμμάτιστου και ανεύθυνου εμβολιασμού

Απώλεια εμπιστοσύνης στην επιστήμη του πληθυσμού, με φίμωση, περιθωριοποίηση και δίωξη των αντικειμενικών Γιατρών και Επιστημόνων.

Απαξίωση του πολιτικού και νομικού συστήματος

Πλήγματα στις ελευθερία, στη δημοκρατία, στη διαφάνεια, και στον πολιτισμό μας

Καλλιέργεια του μίσους μεταξύ των πολιτών, διχασμός και κατάρρευση του κοινωνικού ιστού.
Δεν ξέρω τι άλλο περιμένουμε να δούμε!!!»

 

 https://www.pronews.gr/ygeia/1041860_pyra-d-koyvela-kata-kyvernisis-parapliroforisan-toys-polites-kai-dielysan-ton

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: