Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2009

Εκπαιδευση

Μετα απο τοσα χρονια στις πωλησεις,παντα με καλα αποτελεσματα ηρθε η ωρα να μπω και στην εκπαιδευση για την νεα εταιρεια.
Ολοι καλως η κακως χρειαζομαστε ενημερωση για τις νεες τεχνικες στις πωλησεις,ολοι θελουμε να ειμαστε σωστοι στην δουλεια μας και αποδοτικοι,αλλα αυτο ειναι κατι απιστευτο.


Η συνομιλια με τον πελατη εγινε καθαρα ενα ψυχογραφημα,κατι που πρεπει να μιλας με συγκεκριμενο τροπο,με συγκεκριμενες λεξεις,με συγκεκριμενες κινησεις.
Καθε τι που εχουμε μαθει εως τωρα εξατμιστηκε σαν καπνος στον ανεμο,η πιεση να μαθουμε συνεχης,και ειναι γνωστο οτι το μυαλο ενος ανθρωπου μπορει να αποθηκευσει και να επεξεργαστει συγκεκριμενο ογκο πληροφοριων.
Φανταστειτε τωρα πανω απο 6 ωρες την ημερα συνεχη βομβαρδισμο με νεες πληροφοριες,νεες φρασεις,νεες κινησεις,τις οποιες πρεπει εμεις να ασπαστουμε και να αντιγραψουμε παπαγαλια αμεσως και με επιτυχια.

Πεφτει γελιο φυσικα αλλα δεν ειναι και τοσο ευχαριστο για μας και κυριως οταν η υποτιθεμενη συμπεριφορα των υποτιθεμενων πελατων τις οποιες παιζουν οι δυο εκπαιδευτριες ειναι τοσο πολυ ακραιος.
Φανταστειτε οτι εκαναν δυο πελατισες οι οποιες μπηκαν στο καταστημα και η μια ειχε κολλησει ψειρες και ξυνοταν και ζητουσαν πληροφοριες για το προιον ενω η μια ξυνοταν συνεχεια,αποτελεσμα η κοπελα που προσπαθουσε να θυμηθει ακριβως τι επρεπε να τους πει και που μονο 5 λεπτα της ειχαν δωθει να τα μαθει,να κομπλαρει και να τα χασει.

Συνεχιζω να επιμενω ομως δεν ξερω για ποσο φυσικα,ειναι απορια ολων μας πως μια εταιρεια με καταστηματα που ηδη ειναι επανδρωμενα ψαχνει τοσα πολλα ατομα και εχει συνεχως αγγελιες στις εφημεριδες και το ιντερνετ.
Απο την συζητηση μας καταληξαμε οτι μαλλον δεν βρισκουν ατομα να ασπαστουν την τοσο ακραια συμπεριφορα που ζητανε και ετσι πληρωνουν για καποιο διαστημα και μετα απολυουν οσους δεν τα καταφερνουν.
Και φυσικα πολλοι θα πρεπει να τα παρατανε εν μεσω της εκπαιδευσης.

Δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο να μπω σε τοση πιεση και αγχος για τον ψωρομισθο που γενικα οι εταιρειες πληρωνουν στους πωλητες ζητωντας τους ταυτοχρονα να ειναι,πωλητες,συμβουλοι,ταμιες,υπευθυνοι,και πολλα αλλα.

Ωραια η καταρτηση αλλα ας σκεφτουν οτι οι μισθοι αυτοι δεν αναλογουν ουτε με τα μισα απο οσα ζητανε απο το προσωπικο τους να κανει.

Τωρα στα γεραματα μαθε γερο γραμματα που λενε ουφ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: