Δευτέρα, Μαΐου 16, 2011

Εκβιαστικά στα χέρια της τρόικας η κυβέρνηση της χώρας


Οι μάσκες πλέον πέφτουν. Το καρναβάλι τελείωσε και όλα αποκαλύπτονται. Μια… στρατιά από «τροϊκανούς» θα έρθει στην Ελλάδα για να διασφαλίσουν ότι οι δανειστές μας θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους.
Ο λόγος για ένα από τα «ανταλλάγματα» που ζητά η τρόικα για να δώσει στην Ελλάδα το ΟΚ για τα πακέτα νέων μέτρων αλλά και τις νέες δανειακές διασφαλίσεις.
Τα στελέχη της τρόικας που πηγαινοέρχονται στην Αθήνα γίνονται όλο και πιο πιεστικά για την άμεση εφαρμογή σκληρότερων μέτρων. Η πρόταση είχε τεθεί και προ μηνών, αλλά τότε επικεντρωνόταν μόνο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με το σκεπτικό ότι από εκεί ελέγχονται όλες οι δαπάνες που θεωρούνται η πηγή του «κακού» για το έλλειμμα. Πλέον η πρόταση αλλάζει.
Ζητείται να τεθεί υπό τον συνεχή έλεγχο της τρόικας και κυρίως αξιωματούχων της Επιτροπής το σύνολο της κρατικής μηχανής, με τρία κύρια σημεία: (α) το Γενικό Λογιστήριο ως κομβικό σημείο τσεκαρίσματος των δαπανών όλων των υπουργείων-φορέων, (β) το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων - αξιοποίησης περιουσίας για να αρθούν οι καθυστερήσεις που διαπιστώνονται και (γ) τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων και των επενδύσεων για να αξιοποιηθούν οι πόροι.
Η ίδια πρόταση περιλαμβάνει την πολύ πιο αυστηρή αξιολόγηση του μνημονίου: να μη γίνεται δηλαδή ανά τρίμηνο αλλά διαρκώςαπό στελέχη της τρόικαςτα οποία θα εγκατασταθούν στην Αθήνα.
Ετσι θα χτυπά «καμπανάκι» εγρήγορσης ή λήψης διορθωτικών μέτρων αμέσως μόλις διαπιστωθεί καθυστέρηση ή παρέκκλιση. Αν υπάρχει απόκλιση εσόδου ή δαπάνης σε κάποιο υπουργείο θα αναλαμβάνεται αμέσως δράση. Αν μία πρωτοβουλία καθυστερεί, θα ασκείται πίεση και αν μία αποκρατικοποίηση πηγαίνει… πίσω θα υπάρχει «τεχνική υποστήριξη». (?)
Εκείνο όμως που προκαλεί ανατριχίλα είναι η εμονή των τροϊκανών στην ίδρυσηανεξάρτητου οργανισμού, που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ.
Ο οργανισμός, θέλουν να διοικείται από ξένους εμπειρογνώμονες και να τεθεί ...εκτός της δικαιοδοσίας της κυβέρνησης.
Συγχρόνως με όπλο την πέμπτη δόση, οι «δανειστές» επιδιώκουν να παρέμβουν ανερυθρίαστα στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας εκβιάζοντας τη ….συναίνεση της αντιπολίτευσης. Έτσι σκέπτονται σοβαρά να ζητήσουν την ψήφιση του ανωτέρω σχεδίου από 180 βουλευτές, καθώς και την επιβολή πρόσθετων μέτρων ύψους 10 δισ. ευρώ για το 2011, έτσι ώστε το «νέο μνημόνιο» να καταστεί δεσμευτικό ανεξαρτήτως κυβερνήσεως.
Σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί και ο αιφνίδιος τερματισμός των συζητήσεων των ελεγκτών με την κυβέρνηση... Σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί και η αιφνίδια αποχώρηση των ελεγκτών από την Ελλάδα. Θέλουν να πιέσουν καταστάσεις. Θέλουν να τεντώσουν το σχοινί, εκβιάζοντας ουσιαστικά με το δίλημμα: "Ή εμείς κυβέρνηση ή το χάος στην Ελλάδα"...

Το ζητούμενο είναι εάν θα τολμήσει (ακόμη και τώρα) η τραγική μνημονιακή κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου να μιλήσει με ειλικρίνεια στον λαό και να εκθέσει τον εκβιασμό τον οποίο υφίσταται. Θα τολμήσει, άραγε, ο άνθρωπος που έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, ο άνθρωπος που υπέγραψε την αισχρή δανειακή σύμβαση και το επαίσχυντο μνημόνιο κατοχής της πατρίδας μας, να αντισταθεί και να δώσει τον λόγο στον λαό μέσα από ένα δημοψήφισμα; Θα τολμήσει η πολιτική ηγεσία (όλων των κομμάτων) της χώρας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ζητώντας την επαναφορά την δημοκρατίας, την απόκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, προστρέχοντας στη γνώμη των πολιτών;

Η τρόικα, κινούμενη με σαφές σχέδιο, εκβιάζει ανοιχτά για να κερδίσει τα μέγιστα. Οι άνθρωποί της γνωρίζουν πως η ύπαρξη και η λειτουργία του μνημονίου είναι αντισυνταγματικά, αλλά και η στάση της κυβέρνησης Παπανδρέου παραβιάζει διεθνείς κανόνες που ορίζουν σαφέστατα την ύπαρξη, την ανεξαρτησία και την αυτοκυριαρχία μίας χώρας. Κανόνες που κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει, παρά μόνο εάν ηττηθεί σε πόλεμο. Η βιασύνη της τρόικας στηρίζεται στο ρητό "τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντε - έξι"... Και αυτό ακριβώς επιδιώκουν με την βολική κυβέρνηση και τον "σκεπτόμενο" και βραβευμένο Γιώργο Παπανδρέου.

Οι "δάνειες δυνάμεις" θέλουν να βρεθούν στο τιμόνι της χώρας, κερδίζοντας έτσι χρόνο, για να αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ζητάνε κομματικές συναινέσεις, ζητάνε ακόμη και αλλαγή πρωθυπουργού (φυσικά χωρίς εκλογές) τοποθετώντας έναν ικανό εκπρόσωπο του τραπεζικού συστήματος (π.χ. κ. Προβόπουλος με τα γνωστά Τ10).

Η προσφερόμενη δικαιολογία (την οποία ακούσαμε κατά κόρον μόλις πιάστηκε ο Στρος Καν "στα πράσα") του συστήματος και των παπαγάλων του, είναι η αλλαγή προσώπου στην κορυφή του ΔΝΤ. Θέλουν, δηλαδή, να μας πείσουν πως το ΔΝΤ ορίζει την πορεία του και στηρίζεται στην αρχή ενός ανδρός!!!

Όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, από σήμερα η κατάσταση σχετικά με δάνεια, ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ, αλλάζει δραματικά, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται νέες (αν)ισορροπίες, άκρως επικίνδυνες όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ίδια Ευρωζώνη. Η παγκοσμιοποίηση βιάζεται. Εξάλλου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει αναφερθεί πολλές φορές σε αυτήν και δείχνει πως υπάρχει πολύ βιασύνη για την πραγματοποίησή της και εκ μέρους του...
http://kostasxan.blogspot.com/2011/05/blog-post_2420.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: