Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2013

Ο Στουρνάρας χειρότερος από τον Σόιμπλε «εκβιάζει» την Κύπρο για άμεση λύση


ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ «ΑΡΠΑΓΗ» ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 
Ο έλληνας Υπουργός Οικονομικών πειθήνιο όργανο των δανειστών ασκεί φοβερές πιέσεις στην Κύπρο, με όποιον τρόπο και μέθοδο διαθέτει αποδεικνύοντας και το ρόλο του στο Εurogroup που με την απόφαση του έβαλε το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου στη... λαιμητόμο.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, πριν ακόμα ληφθεί απόφαση από τους Κυπρίους για την αποδοχή ή μη του σχεδίου κουρέματος των καταθέσεων συγκάλεσε το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας για να διαμοιράσει τα «ιμάτια» των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα.

Τι και αν το Κυπριακό Κοινοβούλιο τελικά αποφάσισε να πει όχι, ο κ. Στουρνάρας συνέχιζε να πιέζει και...
να κάνει δηλώσεις για την απορρόφηση των Κυπριακών τραπεζών. Κάτι που εξόργισε τραπεζικούς κύκλους στη Λευκωσία που έστειλαν το σχετικό μήνυμα να σταματήσουν οι προκλητικές δηλώσεις και κινήσεις.
    
Απτόητος ο τεχνοκράτης που του εμπιστεύεται ο Πρωθυπουργός την οικονομία της χώρας συνεχίζει να «εκβιάζει» την Κύπρο για άμεση λύση.

Έφτασε στο σημείο να διαρρέει ότι με ειδικό νομοθετικό διάταγμα θα αποσχίσει τις Κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα ερήμην της Κύπρου για να μην κλονιστεί η συστημική σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών!

Μάλιστα σύμφωνα με καλούς παρατηρητές της πλατείας Συντάγματος ο κ. Στουρνάρας μετά την απόφαση Της Κύπρου  εμφανίζεται ασυνήθιστα νευρικός, κάποιες κακές γλώσσες λένε ότι τα άκουσε από τον Σόιμπλε γιατί τον είχε διαβεβαιώσει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν θα είχε αυτήν την εξέλιξη.

Έτσι, λοιπόν, μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο Β με ισχυρότατες πιέσεις προς την Κύπρο ώστε να βρεθεί μια λύση, φυσικά στην κατεύθυνση της απόφασης του Γιούρογκρουπ και με απειλές για οικονομικό αδιέξοδο.

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας με περίσσιο θράσος  κάλεσε τις κυπριακές αρχές να ετοιμάσουν μέσα στις επόμενες ώρες μια πρόταση για το πακέτο στήριξης που θα γίνει αποδεκτή από τους διεθνείς πιστωτές καθώς οι κλειστές τράπεζες απειλούν την οικονομία.

Χθες στη βουλή με απειλητικό ύφος που θα ζήλευε και ο Σόιμπλε έλεγε στους Έλληνες βουλευτές ότι η Κύπρος μετράει ώρες...
 
«Δεν έχω δει plan B από την κυπριακή βουλή αλλά θα ήθελα να δω ένα τις επόμενες ώρες καθώς το πρόβλημα θα οξυνθεί χωρίς μία πρόταση από την Κύπρο. Για να μην οδηγηθεί η Κύπρος σε αδιέξοδο, θα πρέπει να προτείνει μία λύση μέσα στις επόμενες ώρες», είπε ο ΥΠΟΙΚ ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Οι κυπριακές τράπεζες δεν μπορούν να παραμείνουν κλειστές για πολύ ακόμη: η κυπριακή οικονομία θα καταστραφεί. Πρέπει να βρεθεί λύση τις επόμενες ώρες», είπε.

Την ώρα που η κυπριακή κυβέρνηση δίνει μάχη με το χρόνο και με τη μίση Ευρώπη απέναντι της, για να συμφωνήσει  πάνω σε ένα εναλλακτικό σχέδιο, μετά την απόρριψη του κουρέματος στις καταθέσεις έρχονται οι  εκβιαστικές δηλώσεις του κ. Στουρνάρα!

Η ΕΕ, η Τρόικα, η Γερμανία και η ΕΚΤ ασκούν αφόρητες πιέσεις στην Κύπρο, απειλώντας ακόμη και με χρεοκοπία τις τράπεζες και τη χώρα και υποχρεώνοντας την,  να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να δεχθεί μεταξύ άλλων και το κούρεμα  στις καταθέσεις πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ. 

Όμως το θλιβερό είναι ότι ο κ. Στουρνάρας εκπροσωπώντας την Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που εκβιάζουν την Κύπρο.

Νίκος Παναγιωτόπουλος
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/03/blog-post_645.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: