Παρασκευή, Μαρτίου 08, 2013

Πολύ καλός ηθοποιός για τα τσοντοκάναλα


Για το θυμωμένο, επηρμένο υφάκι του «ακροδεξιού βουλευτή που αθωώθηκε από το δικαστήριο» γράφει σήμερα η Λώρη Κέζα στη στήλη της στο Βήμα, προσθέτοντας ότι «έχει εθιστεί στα τσοντοκάναλα που τον κατέστησαν αναγνωρίσιμο».
Αναλυτικά το άρθρο της Λώρης Κέζα, που δεν γράφει ούτε μια φορά στο κείμενο το όνομα του Κασιδιάρη, ενώ επιτίθεται και στα κανάλια (τσοντοκάναλα όπως τα αποκαλεί ο ίδιος) που τον έκαναν γνωστό, έχει ως εξής:
«Αντιφάσεις. Μιλάει για «τσοντοκάναλα» και στήνεται στα μικρόφωνα που τείνουν τα τσοντοκάναλα φορώντας το γυαλιστερό κουστουμάκι του. Στα τσοντοκάναλα, όπου θέλει να πρωταγωνιστεί ο φαιός βουλευτής, θα έπρεπε να εμφανίζεται τσίτσιδος. Η τσόντα δεν ταιριάζει με το γεροντίστικο σακάκι του. Ο ακροδεξιός βουλευτής αθωώθηκε από το δικαστήριο λόγω μη αξιόπιστης μαρτυρίας. Είχε κατηγορηθεί ότι δάνεισε το αυτοκίνητό του σε άτομα που επιτέθηκαν σε φοιτητή. Δεν αποδείχτηκε η κατηγορία, έφυγε ελεύθερος. Βγαίνοντας από την αίθουσα του δικαστηρίου δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη γλύκα του φακού. Τον τραβάει. Τη θέλει την τσόντα του. Μόλις λοιπόν είδε τα μικρόφωνα, λειτούργησε ως πορνοστάρ.
Ετρεξε να διεκπεραιώσει τον ρόλο του. Η δήλωση αυτούσια: «Μέχρι σήμερα τα τσοντοκάναλά σας έλεγαν ότι είμαι ληστής, μαχαιροβγάλτης και εγκληματίας. Εγώ από την πρώτη στιγμή έλεγα ότι είμαι αθώος. Σήμερα η δικαιοσύνη είπε ότι είμαι αθώος. Τρίβω στα μούτρα σας αυτή την απόφαση, στα αφεντικά σας, στους εργολάβους σας, στους καναλάρχες και στους θλιβερούς πολιτικούς μας αντιπάλους, που πολλοί θα ήθελαν σήμερα η Χρυσή Αυγή να είναι στο περιθώριο.
Ομως, είμαστε εδώ. Είμαστε πανίσχυροι και πολύ σύντομα θα είμαστε κυρίαρχοι».
Η δήλωση έτσι γραμμένη δεν λέει τίποτα. Η ερμηνεία είναι αυτή που μετράει. Το θυμωμένο, επηρμένο υφάκι. Πολύ καλός ηθοποιός για τα τσοντοκάναλα. Πείθει το αμόρφωτο κοινό του ότι τα βάζει με τους εργολάβους και τους καναλάρχες. Τρέχει όμως στους εργολάβους και στους καναλάρχες, τρέχει κάθε φορά που τον προσκαλούν. Τρέχει για να εμφανιστεί σε εκπομπές, τρέχει όπου υπάρχει κάμερα. Εχει εθιστεί στα τσοντοκάναλα που τον κατέστησαν αναγνωρίσιμο στο κοινό της πολιτικής ηδονοβλεψίας. Πόσες φορές έχει πετάξει το μικρόφωνο, πόσες φορές έχει προσβάλλει τον οικοδεσπότη εκπομπής, πόσες φορές δημιούργησε ταραχή για να αυξήσει την θεαματικότητα; Αυτός είναι ο ρόλος του στην πορνογραφία. Να λέει «δεν θέλω» αλλά να θέλει σαν παλαβός»


Πηγή: Tο Βήμα για Κασιδιάρη: Πολύ καλός ηθοποιός για τα τσοντοκάναλα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/93957#ixzz2Mvp5709d

Δεν υπάρχουν σχόλια: